נראה שכולם הלכו או נסעו לצלם שלג .
הפייסבוק בקבוצות הצילום מלא צילומי שלג
ומספר בלוגרים כבר עדכנו עם צילומים יפים שצלמו .
לא נסעתי לצלם שלג ( אילוצים ...)
בינתיים
החלטתי היום להכין מתכון חדש (אצלי הוא חדש ) מאכל שנראה מחמם ומזין ,
מלבד החמין שיהיה לשבת וחובה בימים אלה
את המתכון גִליתי במקרה בטלוויזיה , במקרה כי אני לא צופה בתוכניות אוכל .
הבשלנית פותנה ג'אבר
הציעה פשטידת אורז שנראתה לי טעימה .
הפחתתי בבצל ובגזר מהמתכון המקורי
המתכון צורך לא מעט עבודה
בישול גרגירי החומוס ( למי שלא קונה גרגירים מוכנים)
בישול האורז
טיגון הבצל והגזר
ואחר כך השילוב ביניהם , אבל שווה !
פשטידת אורז
המצרכים מתאימים ל- 8 מנות
מצרכים:
2 כוסות אורז
כוס חומוס מושרה ומבושל
4 גזרים
4 בצלים
מלח
שמן
אופן הכנה:
- · מבשלים את האורז חצי בישול עם מלח.
- · מטגנים במחבת את הבצל עד שמזהיב.
- · מוסיפים את הגזרים ואת החומוס למחבת וסוגרים כדי שהגזר יתאדה ויתרכך.
- · כשהגזר במחבת רך, שמים נייר אפייה בסיר ומעליו מניחים שכבה של אורז ושכבה של תערובת הגזר הבצל והחומוס.
- · ממשיכים להניח את השכבות עד שנגמר (כ-2 שכבות אורז ו-3 שכבות של חומוס גזר ובצל).
- · מוסיפים מעל מעט שמן, שמים נייר סופג למעלה ומשאירים על הגז על אש קטנה כחצי שעה.
הצילום מהאינטרנט
מצאתי בבלוג שלי תמונות של שלג דאשתקד , שימו לב מחודש מרץ ! אז יש עוד סיכוי שאגיע לשלג