ט"ו בשבט
שחל בשבת
איזה יום נאה !
יצאנו לטיול בנחל שרך- בצת
הלכנו לפי סימני החברה להגנת הטבע
האפיק יבש
אך פרחים רבים
רקפות, עיריות , כְּתֵמות , קחוונים ומעט כלניות אדומות וסגולות
בדרך חזרה
אבדנו את הסימנים
ותעינו קצת...
הגענו לגדר תיל , עברנו אותה, התחרטנו ועברו בחזרה
לרגע חלפה בי חרדה
נשרטנו פה ושם
נתקלנו קצת באבנים
לא שמענו קולות
אך כשמצאנו שוב סוף סוף את הסימנים ( של החברה להגנת הטבע)
וגם ראינו עוד שנים מהמטיילים
נשמנו לרווחה !
וחשבנו שאולי בכלל כדאי להרשם לאיזו תוכנית 'השרדות' שכזאת 
חזרנו את כל הדרך חזרה
ושוב התבוננו בפרחים ובעצים הרבים .
הגענו לרכב צמאים ושמחים :)
מעט מן הצילומים :










ומתכון עוגה לט"ו בשבט וגם לימים אחרים
עם פֵּרות יבשים(של קרין גורן שקוראת לזה עוגיות, כי חותכת ומייבשת )
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות סוכר חום
קורט מלח
1 כוס קמח
500 גרם (3 כוסות ורבע) פירות יבשים קצוצים
אפשר גם חמוציות
100 גרם שקדים לא קלויים
2 תבניות אינגליש קייק, חד פעמיות
ההכנה:
טורפים בקערה את הביצים עם סוכר וניל, מלח וסוכר. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה.
מוסיפים את השקדים והפירות היבשים ומערבבים היטב עד שהם מצופים מכל הכיוונים.
מעבירים לתבניות משומנות היטב ואופים כשעה בחום של 130 מעלות עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה.
רצוי שהעוגה תתייבש כדי שיהיה יותר קל לפרוס אותה.
מצננים לחלוטין- חשוב מאוד.
פורסים לפרוסות דקות.
מייבשים את הפרוסות על תבנית מכוסה בנייר אפייה בתנור בחום של 130 מעלות (רצוי בטורבו)
למשך 20 דקות ויותר לקבלת צנימים קריספיים.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
אנחנו לא ציננו ולא ייבשנו -פשוט אכלנו 

ופריחת ה'שקדיה' משנה שעברה .
