2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן זית משובח
1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות (או מקופסת שימורים)
500 גרם גבינת קוטג' 5%
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
½ כפיות אורגנו
5 עלי ריחן קצוצים
1 עגבנייה רכה חתוכה לקוביות קטנות
200 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
5 3-שיני שום כתושות
6 עלי לזניה מוכנים לאפייה
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
ההכנה:
1) מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את הפטריות ומאדים כ3-4 דקות.
2) בקערה נפרדת מערבבים את קוטג' שטראוס והביצים,
מוסיפים את הפטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
3) מערבבים את העגבנייה עם רסק העגבניות והמים,
מוסיפים את השום ושאר התבלינים: אורגנו, ריחן ומעט מלח נוסף.
4) יוצקים לכלי חסין-אש 2-3 כפות מהרוטב המוכן ועליו משטחים שלושה העלי לזניה.
יוצקים מעליהם את תערובת הגבינה והפטריות ומעליה את רוטב העגבניות.
משטחים מעל שכבה נוספת של עלי לזניה ויוצקים את יתר הרוטב כך
שיצפה בשכבה אחידה.
5) אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות.
מוציאים מהתנור, זורים את הגבינה הצהובה,
וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות.
התכוונתי להכין עוגיות חלבה ( מטחינה גולמית ),
שפרסמתי בתחילת ימי הבלוג , שעוד לא ידעתי שמומלץ להקטין תמונות ;)
עוגיות חלבה מהירות ( היום אני גם יודעת שאפשר להחליף את החמאה/מרגרינה בשמן)
אך שיניתי את דעתי לטובת המתכון הבא ויצא נפלא!
עוגת טחינה וסילאן
רכיבים:
1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית
1/3 כוס (90 גרם) סילאן
2 (100 גרם) ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפיה
לסירופ:
1/4 כוס (50 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
לקישוט:
1 כוס (100 גרם) פיסטוקים גרוסים גס
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית
2. מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן ומניחים בצד.
שמים את הביצים והסוכר בקערת מערבל ומקציפים כ 5 דקות,
עד שנוצר קצף בהיר ואוורירי.
מוסיפים מחצית מכמות השמנת המתוקה ומערבבים קלות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וומערבבים, עד שנוצרת עיסה אחידה.
מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
מוסיפים את עיסת הטחינה והסילאן ומערבבים.
יוצקים לתבנית חצי מכמות העיסה. עליה חצי מכמות הפיסטוקים .
אופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
3. הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר והמים
בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים.
**הסוכר מסמיך כשהוא מתקרר**
4. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור,
יוצקים עליה את הסירופ ומשהים אותה לצינון מלא. מפזרים את יתרת הפיסטוקים ומגישים.
הערות:
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
( הכנתי ב-2 תבניות ויצא מוצלח)
איך שומרים: 3-4 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר
מקור המתכון: דנה שטיינוול "עוגת השבוע" של "לאשה"
* לא קשטתי בפיסטוקים, אולי בפעם הבאה....
ולאחרונה הכנתי לחם תירס
חצי קילו קמח לבן,
2 כוסות חד פעמיות קמח תירס צהוב
4 כוסות חד פעמיות
מים חמים 2 כפות שמרים יבשים ,
1 כוס חד פעמית שמן 5 כפות סוכר וכף וחצי מלח גס .
( לדעתי יש להוריד מכמות המלח הרשומה במתכון-יצא מלוח מידי)
למריחה שמן וביצה טרופה. שמים בקערה את קמח התירס והמים החמים משהים
5 דקות שמים מעל את השמרים וכף סוכר ובוחשים היטב
מניחים שהשמרים יתפתחו ל10 דקות .
בקערה גדולה מניחים את שאר החומרים.
מערבבים לתוכם את הקערה שתפחה מעט ולשים לבצק רך ומעט דביק
מורחים בשמן ומניחים לתפוח במקום חם פעמיים .
מכינים לחמניות או לחם ומניחים על נייר אפיה משומן .
מורחים ביצה טרופה מתפיחים שוב ואופים .