לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2013

שתהא השנה יפה ושונה אשר מתחילה לה עכשו


 

 שנה חדשה עומדת לה בפתח

 

לכולנו משאלות לב ...

 

 

 


 

 

 

    

   אולי בהשפעת הביקור בקנדה

ועצי המייפל הרבים שלה , וכמובן הדגל המסמל אותם בחרתי השנה בשני מתכונים עם סירופ מייפל  ;)

עוגת מייפל

 

גודל תבנית: 24

מצרכים:

180 ג' חמאה בטמ"פ החדר ( אפשר במקום 1/2 כוס שמן)
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)- שמתי רק 1 כוס
2 כפיות תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה או כוס מיץ תפוזים
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה

סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת אחרי השניה,

להמתין עד שהביצה נבלעת ואז להוסיף את השניה.

2. להוסיף את השמנת בזרם איטי ואת הוניל, בסוף להוסיף את הקמח, א. אפיה

ולהקציף עד שהבלילה חלקה וללא גושים.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי

4. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה סירופ מייפל בנדיבות.

 

 

 

 

והמתכון השני 

 עוף בתאנים (טריות )

 

 

מצרכים

ל-6-8 מנות:

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
 5 תאנים גדולות טריות, חתוכות לרבעים
2 כפות רוטב מייפל
חצי כוס יין אדום יבש
חצי כוס מים
1 עוף במשקל כ-1 וחצי-2 וחצי ק"ג, מחולק ל-6
6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ

אופן ההכנה

1. ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה ומטגנים בה את חתיכות התאנים כ-2 דקות.
מוסיפים את רוטב המייפל,
 היין והמים ומערבבים.

2. מסדרים בתבנית חסינת אש את חלקי העוף, כשהעור כלפי מעלה.
מפזרים ביניהם את פרוסות תפוחי האדמה.
 יוצקים את רוטב התאנים על העוף.

3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני-גבוה (º200 צל') במשך שעה.
מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים בכף את הרוטב שהצטבר בתבנית על העוף
 ואופים עוד כ-30 דקות לא מכוסה
עד שהעוף משחים.

הערה: אם אין להשיג תאנים טריות, אפשר להחליף את התאנים בדבלים.
 מבשלים אותן 2 דקות נוספות עם המים והיין,
 כדי שיספגו את הנוזלים ויתרככו.

 

 

 

 

אספתי פרחים לכל אחד מכם ,

 

ומכאן שלוחה ברכתי אליכם חיבוק של הסוררת

 


 

 

נכתב על ידי נ*גה , 4/9/2013 16:39   בקטגוריות ברכות לראש השנה, חגים, מתכונים  
הקטע משוייך לנושא החם: שנה טובה ישראבלוג
35 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

111,295
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)