חג השבועות~חג הביכורים
יצאתי לשדה לצלם שיבולים
לפני בוא הקוצרים....





ועוד צילום
שיבולת בשדה כורעה ברוח...

בד"כ אני מכינה את עוגת הגבינה
שהפכה אצלי למסורת כל שנה
עם פודינג וניל ושלוש קופסאות גבינה
עוגה נהדרת וטעימה 
שמתאימה לכל ימות השנה ,
הפעם בחרתי להכין מאפינס עם גבינה ושוקולד
לאורחים הקטנים שיבואו ליום אחד בלבד
הכנה קלה והתוצאה מאוד טעימה!

ומתכון
שמצאתי בעיתון
לחם תירס ולמי שמעוניין
המתכון להלן :
חומרים:
1 כוס קמח תירס
3/4 כוס קמח רגיל
שתי כפיות אבקת אפיה
שתי כפיות סוכר חום
1 כפית מלח
1 כוס חלב
1 ביצה
1 תירס
שתי כפיות שמן או חמאה
שתי כפיותדבש( לא שמתי)
60 גרם גבינת צ'דר
הכנה:
1. נועצים סכין חדה בשורת גרעיני התירס, וחוצים אותם לאורך,
עושים כך לקלח כולו ואז מגרדים את תוכן הגרעינים בכף לתוך קערה.כולל העסיס שלהם.
2.מערבבים חומרים יבשים ורטובים בנפרד ומאחדים אותם.
3.שמים בתבנית לחם או עוגה מאורכת ומניחים לנוח רבע שעה.
4.מחממים תנור ל - 220 מעלות, ואופים כחצי שעה.
5.מחוררים עם מזלג בתום האפיה , לשחרר אדים.

כולם מכירים את מנהגי החג וודאי את הסיבות
בחרתי להביא רק את הנימוק ל'לילה לבן' .
המדרש מספר שבליל מתן תורה נפלה על בני ישראל תרדמה עמוקה,
וכאשר הבורא ירד על הר סיני מצא אותם ישנים...
כדי תקן יש הנוהגים שלא לישון בלילה הזה ולעסוק בלימוד תורה .
יש הנוהגים לקרא בלילה הזה את "תיקון ליל שבועות".
חג שבועות שמח לכולם !!!
