מרק לבן
כך קראנו למרק הזה בבית הורי ,
בד"כ נהגנו לאכול אותו בחג השבועות עם מאכלי הגבינה השונים.
תמיד אכלנו אותו קר !
לפני כשנה הִתארחה חברה בביתי , ובקשה שאחמם לה את המרק- הופתעתי.
( אם מחממים לא להביא לידי רתיחה) .
המצרכים :
4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4-5 כוסות מים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה :
מבשלים בסיר את תפוחי האדמה החתוכים , המים והמלח על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
לאחר הבישול מצננים .
מוסיפים 1 שמנת +אשל/גיל/לבן
מערבבים היטב.
מכניסים למקרר .
נהדר לאכול עם בצל ( למי שאוהב ופרוסת לחם טריה).
ועוד מרק קר , שוודאי מוכר לרבִּים .
מרק עגבניות קר
המצרכים :
עבניות טריות , בשלות
או קופסת עגבניות קלופות
1 שורש סלרי קלוף וקצוץ 1 בצל יבש קלוף וקצוץ
פלפל ומלח 2-1 כפות סוכר מיץ מלימון אחד גרידת לימון מ-1/4 לימון
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה :
בשמן חם מטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבתם.
סוחטים את העגבניות ומוסיפים אותן לבצל ולסלרי ומטגנים ביחד 5 דקות.
מוסיפים ליטר מרק עוף או מים ומתבלים בפלפל, מלח וסוכר.
מבשלים 30 דקות.
ומועכים עד לקבלת מחית חלקה. + מתקנים את התיבול ומוסיפים את מיץ הלימון.
מצננים.
הצעת הגשה : עם טרגון ( עשב תיבול) קצוץ ושמנת או יוגורט מלמעלה.