פועה הכינה פשטידת דלעת
וספרתי לה על כך שאני מתכוונת להכין פשטידת כרוב ( כרוב קטן במקרר החליט שמספיק שהה שם)
בד"כ יש לי מתכון אחר עם כרוב אבל הפעם החלטתי להכין פשטידת כרוב
( מעולם לא הכנתי ולא אכלתי) ואכן הכנתי היום
קלה להכנה ומאוד טעימה
( המתכון בגוגל של שונית וייס, הבאתי אותו כלשונו,יש שם צילומים יפים )
חומרים:
לתערובת הכרוב:
שמן
זית
3 שיני שום
קצוצות
בצל בינוני
קצוץ
כרוב בינוני
קצוץ
מלח+פלפל
שחור
שמן כמהין(לא
חובה)
כורכום
לתערובת הפשטידה:
4
ביצים
4 כפות קמח
תופח
4 כפות
מיונז
שמנת
חמוצה
חצי כוס מים
פושרים
פירורי לחם
קצח(לא חובה)
*מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את תערובת הכרוב:
בסיר שמים שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד
להזהבה.
מוסיפים את הכרוב הקצוץ,
כורכום, מלח ופלפל.
למי שיש בבית
שמן כמהין, מוסיפים גם מעט ממנו, אין על הטעם של שמן כמהין .
למי שאין בבית: מומלץ שיהיה בבית, אבל הפשטידה בהחלט
מתקיימת גם בלעדיו.
נותנים לכרוב
להתרכך, וכשהוא רך מעבירים אותו לקערה.
מכינים את תערובת הפשטידה
בקערה שמים 4 ביצים, וטורפים אותן.
מוסיפים לביצים 4 כפות קמח תופח, גביע שמנת
חמוצה(אני משתמשת ב-9%),
4 כפות מיונז(כן, כן), וחצי כוס מים
פושרים.
מערבבים היטב עד שהקמח
מתאחד עם שאר החומרים.
הכנת הפשטידה:
מוסיפים את תערובת הכרוב לתערובת
הפשטידה.
מערבבים היטב עד שהכל
מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי
הטעם האישי.
משמנים תבנית עגולה(אני
משמנת עם תרסיס שמן קנולה), מפזרים פירורי לחם,
ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה
בתבנית ובדפנות.
מפזרים מעט
קצח(מי שלא אוהב קצח יכול להשתמש בשומשום שחור):
יוצקים את התערובת לתבנית וגם עליה מפזרים קצת קצח
אופים ב-180 מעלות כשעה , עד שהפשטידה מזהיבה.
הפשטידה טעימה חמה וגם קרה.

שִניתי מעט את המתכון לעיל
שמתי פחות שום
מיונז לא היה לי , שמתי כף שמן
לא השתמשתי בקצח ( אולי בפעם הבאה אוסיף וגם בכורכום אינני משתמשת)
אה, וגם שמן כמהין אין לי , ויצאה פשטידה טעימה !
*לאחר עריכה ופרסום
הסתבר לי שהבלוג הפך לפרטי משום מה . תודה לעדה שהסבה את תשומת לִבִּי !