לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2020    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

פשטידת כרוב (מתכון)


 פועה הכינה פשטידת דלעת

וספרתי לה על כך שאני מתכוונת להכין פשטידת כרוב ( כרוב קטן במקרר החליט שמספיק שהה שם)

בד"כ יש לי מתכון אחר עם כרוב אבל הפעם החלטתי להכין פשטידת כרוב

( מעולם לא הכנתי ולא אכלתי) ואכן הכנתי היום

קלה להכנה ומאוד טעימה

( המתכון בגוגל של שונית וייס, הבאתי אותו כלשונו,יש שם צילומים יפים )


 

חומרים:
לתערובת הכרוב:

שמן זית
3 שיני שום קצוצות
בצל בינוני קצוץ
כרוב בינוני קצוץ
מלח+פלפל שחור
שמן כמהין(לא חובה)
כורכום

לתערובת הפשטידה:

4 ביצים
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז
שמנת חמוצה
חצי כוס מים פושרים

פירורי לחם

קצח(לא חובה)

*מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את תערובת הכרוב:

בסיר שמים שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכרוב הקצוץ, כורכום, מלח ופלפל.
למי שיש בבית שמן כמהין, מוסיפים גם מעט ממנו, אין על הטעם של שמן כמהין .
למי שאין בבית: מומלץ שיהיה בבית, אבל הפשטידה בהחלט מתקיימת גם בלעדיו.
נותנים לכרוב להתרכך, וכשהוא רך מעבירים אותו לקערה.


  מכינים את תערובת הפשטידה  
בקערה שמים 4 ביצים, וטורפים אותן.

מוסיפים לביצים 4 כפות קמח תופח, גביע שמנת חמוצה(אני משתמשת ב-9%),

4 כפות מיונז(כן, כן), וחצי כוס מים פושרים.
מערבבים היטב עד שהקמח מתאחד עם שאר החומרים.

הכנת הפשטידה:

מוסיפים את תערובת הכרוב לתערובת הפשטידה.
מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי.
משמנים תבנית עגולה(אני משמנת עם תרסיס שמן קנולה), מפזרים פירורי לחם,

ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות.
מפזרים מעט קצח
(מי שלא אוהב קצח יכול להשתמש בשומשום שחור):

יוצקים את התערובת לתבנית וגם עליה מפזרים קצת קצח

אופים ב-180 מעלות כשעה , עד שהפשטידה מזהיבה.

הפשטידה טעימה חמה וגם קרה.

 

 

 

שִניתי מעט את המתכון לעיל

שמתי פחות שום

מיונז לא היה לי , שמתי כף שמן

לא השתמשתי בקצח ( אולי בפעם הבאה אוסיף וגם בכורכום אינני משתמשת)

אה, וגם שמן כמהין אין לי , ויצאה פשטידה טעימה !סבבי

 

*לאחר עריכה ופרסום

הסתבר לי שהבלוג הפך לפרטי משום מה . תודה לעדה שהסבה את תשומת לִבִּי !

נכתב על ידי נ*גה , 11/5/2015 20:30   בקטגוריות אוכל, מתכונים, מתכונים קלים  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הכנת עוגה-פעילות עם ילדים


 

 

למי שמחפש תעסוקה עם הילדים/נכדים

אחר הצהריים, כי כבר נמאס לשחק בגן השעשועים

אני ממליצה להכין עוגה

זה פשוט, קל , נעים וגם טעים !!

  

האחד אוחז במערבל

מה מערבל ?

מיקסר בלשוננו...

 

השני יוצק את השמן

השלישי שופך סוכר

ובמקרה  הגיע חבר ששמח  מאוד להצטרף

ותפקידו היה את הקמח לפזר

 


 המתכון קל ופשוט

כולם מכירים

 עוגת פצפוצים

אנחנו   שִדרגנו את הצבעים

וקצת את הטעמים

במקום שתי ביצים , שַמנוּ ארבע !

זה היה בטעות ויצא נפלאקול

 

אחרי שיצקנו לתבנית חצי מכמות העיסה

בתוספת פצפוצי שוקולד חום.

 

*הוספנו לשארית  כף גדושה (מאוד) של קקאו , אפשר 'שוקולית'

ולתוכה ערבבנו באיטיות פצפוצי שוקולד לבנים.

 

מחצית מהעוגה 'נטרפה' בעודה חמימה קריצה

 









המתכון המקורי : (מגוגל)

 

 החומרים

חבילת קמח אסם קטנה (2 כוסות)
2 ביצים
שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
1 חב' מרגרינה מומסת-שמנו כוס שמן [קצת פחות]
1 חב' פצפוצי שוקולד-שמנו פחות והשתמשנו בשני גווני השוקולד

2 תבניות אינגליש-קייק

 אפשר גם בתבנית מרובעת או עגולה.

אופן ההכנה

מערבבים חצי חבילת קמח אסם, ביצים (ללא הפרדה), שמנת, סוכר ומרגרינה. (עד שהתערובת חלקה)

מוסיפים מחצית שניה של קמח אסם + פצפוצי שוקולד עד שהתערובת חלקה. התערובת סמיכה.

שופכים התערובת ל- 2 התבניות המשומנות (רצוי בספריי).


30-40 דקות ב- 170-180מעלות  בתנור שחומם מראש.

 עד שהעוגה משתזפת ואינה רטובה בפנים

 

*כאמרו שִנינו מעט את אופן ההכנה של המתכון ,

 וכולם אכלו בתיאבון !

 סבבי



 

נכתב על ידי נ*גה , 2/5/2012 17:15   בקטגוריות ילדים, מתכונים קלים, צילומים שלי  
36 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



2 מרקים קָרים לִימות הקיץ החמים


 

מרק לבן

 כך קראנו למרק הזה בבית הורי ,

 בד"כ נהגנו לאכול אותו בחג השבועות עם מאכלי הגבינה השונים.

 תמיד אכלנו אותו קר !

 לפני כשנה הִתארחה חברה בביתי , ובקשה שאחמם לה את המרק- הופתעתי.

 ( אם מחממים לא להביא  לידי רתיחה) .

 

 המצרכים :

 

  4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  4-5 כוסות מים

  מלח לפי הטעם

  אופן ההכנה :

 

 מבשלים בסיר את תפוחי האדמה החתוכים , המים והמלח על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.

 לאחר הבישול  מצננים .

 מוסיפים 1 שמנת +אשל/גיל/לבן

 מערבבים היטב.

 מכניסים למקרר .

 

 נהדר לאכול עם בצל ( למי שאוהב ופרוסת לחם טריה).

 

 

                                                                

 

 ועוד מרק קר , שוודאי מוכר לרבִּים .

 

  מרק עגבניות קר

 

 המצרכים :

 

 עבניות טריות , בשלות

או קופסת עגבניות קלופות

1 שורש סלרי קלוף וקצוץ 1 בצל יבש קלוף וקצוץ

פלפל ומלח 2-1 כפות סוכר מיץ מלימון אחד גרידת לימון מ-1/4 לימון

 שמן זית לטיגון   

 אופן ההכנה :

 

  בשמן חם מטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבתם.
  סוחטים את העגבניות ומוסיפים אותן לבצל ולסלרי ומטגנים ביחד 5 דקות.
  מוסיפים ליטר מרק עוף או מים ומתבלים בפלפל, מלח וסוכר.
 מבשלים   30 דקות. 
  ומועכים עד לקבלת מחית חלקה. + מתקנים את התיבול ומוסיפים את מיץ הלימון.
   מצננים.
   הצעת הגשה :  עם טרגון ( עשב תיבול) קצוץ ושמנת או יוגורט מלמעלה.
 
                                     
נכתב על ידי נ*גה , 26/7/2009 20:01   בקטגוריות אוכל ,מרקים , קיץ, מתכונים קלים  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

110,418
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)