לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2020    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

אנחנו מעדיפים את האוכל שלך



בחופשת חנוכה כשארחנו נכדים

יום אחד הצעתי

רוצים לכת למסעדת המבורגים ?...

 והנכד הגדול ענה :

לא, אנחנו מעדיפים את האוכל שלך !

כמובן שהשמנתי מנחת סבביקול

ומהרתי להכין את הקציצות שהם כל כך אוהבים 

(מומלץ לרסק עם הבשר תפוח אדמה וגם קלח קטנטן של כרוב מוסיף לענין)

וכמובן היו עוד מטעמים

בין השאר לביבות תפוחי אדמה לחנוכה !

 




_____________________________

בשבוע שעבר ביום נעים וחמים

החלטנו האיש שאתי ואנוכי לאכול ברשת מסעדת ההמבורגים המפורסמת

שלא כהרגלנו שכמעט ולא אוכלים במסעדות ומעדיפים את האוכל הביתי שבבית .

כלומר הוא  הלך למסעדה וביקש את ארוחת ההטבה ( כפי שהם מכנים זֹאת)

ועוד מנה כמובן והזמין גם צ'יפס וביקש שיארזו ,

כאן נתקל בסרוב מוחלט ! מתנת הטבה לא ניתנת לאריזה ! זאת הוראה מההנהלה!

הבא את האשה ותאכלו כאן!

ובכן, ההזמנה כבר הוזמנה, אי אפשר היה לבטל אותה.

הגעתי למסעדה , חשכו עיני

המוני אנשים, משפחות עם ילדים

בפנים צפוף וחם

בחוץ אין מקום לשבת

והודעה שנית: ההנהלה לא מרשה לארוז את הארוחה ולקחת...

אחת המצלריות  הראשיות הסבירה את המצב והודיעה שמיד מתפנה שולחן לשניים( לאחר שקודם נאמר לנו שאין מקום בשלב זה)

קרוב לדלת כדי שיהיה לנו גם אוויר לנשימה בזמן הארוחה!

הם השתדלו בשרות, יש לציין

אבל ההמבורגר לא היה טעים, לדעתי והצ'יפס היה קר

לפחות הסיידר שהזמנתי  היה טעים ומרענן.

אני לא אמהר לשוב לשם .

_______________________________________


  ו...אני כממעטת לאכול במסעדות וכמדומני שלא פרסמתי כאן מעודי מסעדות

כתיקון למה שהיה בשבוע שעבר אספר סיפור מאתמול.

נפגשנו באמצע הדרך עם הבנות, החתנים והנכדים וגם אחותו ובעלה לחגוג יום הולדת לאיש !

יום הולדת שסוגר עשור 

תאריך חשוב וסיבה למסיבה 

מזג האוויר הסביר פנים סבבי

ולאחר תאום מראש של למעלה משבוע הגענו ל"פָּלוּגִי" (ליד בנימינה) 

אנחנו כמובן הגענו הראשונים , השולחן היה כבר ערוך ובמרכזו צנצנת פרחים.




המקום חביב ונחמד

האוכל היה חם וטעים

כל אחד הזמין לפי רצונו את המנה העיקרית

ובסוף את הקינוח 

והכי חשוב האווירה המשפחתית, הילדים השמחים שהיתה להם אפשרות גם לשחק בחצר

והשרות של המלצרית שדאגה גם להביא זיקוק יום הולדת בקינוח הטעים.

מצרפת מספר קטן של צילומי אוכל :)






 

קציצות השף -טעימות מאוד !

 


 

ואחד הקינוחים


 

בצאתנו משם רצינו לבקר ב'גן הנדיב'

בשער קיבל את פנינו  שומר חמור סבר ואמר שאי אפשר להכנס 

השעה מאוחרת...כמעט רבע לארבע!

( גם להכנס להסתובב חזרה עם המכונית לא התיר לנו. המקום היה עמוס במכוניות( יש מסעדה גדולה בקרבת מקום)

שבנו חזרה בתקווה לבקר פעם אחרת במקום !

נכתב על ידי נ*גה , 27/12/2015 18:45   בקטגוריות יום הולדת, משפחה, אוכל  
30 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות עם טעם של געגוע


 אני לא זוכרת מתי החלטתי שעלי להכין את אותן עוגיות ( לא מתוקות)

שהכינה אמי ז"ל

נזכרתי בשמן : פוגאצ'ו

מישהו מכיר ?

( עדה , אני משערת שלך השם מוכר)

אמי לא עלתה מהונגריה, אבל אלו עוגיות מהמטבח ההונגרי

  גִּליתי בגוגל מספר גירסאות

גם מתוקות

גם מכילות גבינה

לבנה או צהובה

עם קימל מעל, שומשום ( אפשר גם סומסום) ועוד

 

מצאתי מתכון שנראה לי דומה לזה שאני זוכרת

הכנתי את הבצק ( עם מספר שינויים)

קרצתי עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ ( לא שכחתי לצלם סבבי )




והטעם שלהן  מזכיר ילדות וממש טעים!

הבאתי לאבא שלי שיחיה והוא מייד זכר את השם סבבי




ולמי שמעונין הנה המתכון (מגוגל)-אני שניתי מעט

 


לאחר שקורצים את העיגולים ומניחים בתבנית האפיה חורצים מעליהם בעזרת מזלג או סכין פסים לאורך ולרוחב.

 

שמתי רק כפית סוכר וכפית שטוחה מלח

חלמון אחד

200 גרם חמאה ( אין צורך לדעתי ביותר)

3/4 שמנת חמוצה

לא שמתי חומץ!

 

נסיון ראשון שהצליח !קולסבבי

 

 

ובלי קשר לנושא הפוסט

היום הוא היום הרשמי של הקיץ! גוגל ציין זאת בדודל נחמד ( מזמן לא העליתי כאן דודל )



 

ועוד בלי קשר ( חלקכם ודאי כבר ראיתם) שישרא החליף את המומלצים שהיו שם מספר חודשים והנושא החם

אז אולי יש כבר אור בקצה המנהרה! (בישרבלוג)

נכתב על ידי נ*גה , 21/6/2015 12:54   בקטגוריות אוכל, אהבה, אמא, געגועים, גוגל, זכרונות, מתכונים  
27 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



בית משותף


 

  יום ששי בצהריים

 ריחות של בישולים

ריחות נעימים ,

 אבל השכן מהקומה שלמטה "עושה על האש" במרפסת

 וריח העשן בעזרת הרוח עולה לדירה !

 זה אחד המינוסים בבית משותף !

 




 

בצילום "הבית המשוגע" שצִלמתי בתל אביב

 

"הבית המשוגע" הוא כינויו של בית מגורים משותף הנמצא ברחוב הירקון קרוב לככר אתרים.

הבניין תוכנן על ידי האדריכל ליאון גנייבה ובנייתו הסתיימה ב-1989.

מאז הקמתו נחשב הבניין ל"קוריוז" אדריכלי בעיר.

הבניין, שסגנונו שונה בתכלית מכל מבנה אחר בארץ ובתל אביב בפרט, נבנה בהשראת מבני מגורים שתכנן אנטוני גאודי

בברצלונה .

 

   אני סגרתי חלנות !

נכתב על ידי נ*גה , 29/5/2015 14:02   בקטגוריות אוכל, בישולים, ריחות, תל אביב, בית משותף, בניינים  
53 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת כרוב (מתכון)


 פועה הכינה פשטידת דלעת

וספרתי לה על כך שאני מתכוונת להכין פשטידת כרוב ( כרוב קטן במקרר החליט שמספיק שהה שם)

בד"כ יש לי מתכון אחר עם כרוב אבל הפעם החלטתי להכין פשטידת כרוב

( מעולם לא הכנתי ולא אכלתי) ואכן הכנתי היום

קלה להכנה ומאוד טעימה

( המתכון בגוגל של שונית וייס, הבאתי אותו כלשונו,יש שם צילומים יפים )


 

חומרים:
לתערובת הכרוב:

שמן זית
3 שיני שום קצוצות
בצל בינוני קצוץ
כרוב בינוני קצוץ
מלח+פלפל שחור
שמן כמהין(לא חובה)
כורכום

לתערובת הפשטידה:

4 ביצים
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז
שמנת חמוצה
חצי כוס מים פושרים

פירורי לחם

קצח(לא חובה)

*מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את תערובת הכרוב:

בסיר שמים שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכרוב הקצוץ, כורכום, מלח ופלפל.
למי שיש בבית שמן כמהין, מוסיפים גם מעט ממנו, אין על הטעם של שמן כמהין .
למי שאין בבית: מומלץ שיהיה בבית, אבל הפשטידה בהחלט מתקיימת גם בלעדיו.
נותנים לכרוב להתרכך, וכשהוא רך מעבירים אותו לקערה.


  מכינים את תערובת הפשטידה  
בקערה שמים 4 ביצים, וטורפים אותן.

מוסיפים לביצים 4 כפות קמח תופח, גביע שמנת חמוצה(אני משתמשת ב-9%),

4 כפות מיונז(כן, כן), וחצי כוס מים פושרים.
מערבבים היטב עד שהקמח מתאחד עם שאר החומרים.

הכנת הפשטידה:

מוסיפים את תערובת הכרוב לתערובת הפשטידה.
מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי.
משמנים תבנית עגולה(אני משמנת עם תרסיס שמן קנולה), מפזרים פירורי לחם,

ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות.
מפזרים מעט קצח
(מי שלא אוהב קצח יכול להשתמש בשומשום שחור):

יוצקים את התערובת לתבנית וגם עליה מפזרים קצת קצח

אופים ב-180 מעלות כשעה , עד שהפשטידה מזהיבה.

הפשטידה טעימה חמה וגם קרה.

 

 

 

שִניתי מעט את המתכון לעיל

שמתי פחות שום

מיונז לא היה לי , שמתי כף שמן

לא השתמשתי בקצח ( אולי בפעם הבאה אוסיף וגם בכורכום אינני משתמשת)

אה, וגם שמן כמהין אין לי , ויצאה פשטידה טעימה !סבבי

 

*לאחר עריכה ופרסום

הסתבר לי שהבלוג הפך לפרטי משום מה . תודה לעדה שהסבה את תשומת לִבִּי !

נכתב על ידי נ*גה , 11/5/2015 20:30   בקטגוריות אוכל, מתכונים, מתכונים קלים  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

111,293
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)