לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2020    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חום...וגם מתכון


 

 מין שבוע כזה של שקט

חם ולח

ממעטת לצאת מהבית

שקט זה טוב

שקט זה גם רע לפעמים

 

שלשום החלטתי שזהו !עלי לצאת לחוף הים הכל כך סמוך אלי

לחוש את המים הנעימים המשרים שלווה ורוגע...

הגלים הגיעו בשמחה עד לרגלי

עד שהגיעו שככה סערתם גם אלה שהעלו קצף בבואםקריצה

ושמתי לב ( האם גם אתם ?)  שגם גלים סוערים !

שבאים מגבוה עם בטחון עצמי שכזה

מגיעים לחוף

ומתנפצים

וחוזרים 

שבים כלעומת שבאו

בלחש שכזה...

 

בחוף הזה כרגיל לצערי "נשכחים"  בקבוקים ועוד

ואיש הנקיון עמל קשות לאסוף הכל לשקית הגדולה

ערב אחד מזמן היו שם 3 אריזות ריקות של משקפות לילדים  לידי והוא שאל אותי אם זאת אשפה (?)

 

כשהגעתי לחוף ראיתי  שעל החול מונח  בקבוק של מים ש'נשכח' ,

וזאת היתה הזדמנות לצלם דרכו את המים וזהרורי השקיעה


 

ואתמול  שוב בבית

החום והלחות מביאים לעייפות...

 

במקרר עומדת צנצנת ריבה שנשכחה

קצת מיותמת

חצי ריקה

או

חצי מלאה...

ואני שחשקתי  במשהו מתוק לקפה

מחפשת מתכון לעוגה עם ריבה

משהו מהיר וקל להכנה

לא בצק פריך או בצק שמרים הדורש הכנה מרובה

מצאתי בגוגל עוגה של 'פריגה'  מתכון  לעוגה בחושה

 

למעוניינים :

עוגת שיש שמנת ריבה וקינמון

 

מצרכים בקערה:
1/2 כוס שמן קנולה
3 ביצים
כוס סוכר ( אני שמה רק 3/4 כוס וזה מספיק בהחלט!)
מעט קינמון מוסיף המון (מי שלא אוהב קינמון ינסה להוסיף תמצית שקדים)
מיכל שמנת מתוקה או חמוצה
וניל או רום לטעם או קליפת תפוז (תשלבו את הטעם לפי טעם הריבה)
1/2 2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:
לערבב חומרים רטובים עם הסוכר ולהוסיף אליהם בהדרגה קמח מנופה
לצקת חצי מהבלילה לתבנית משומנת מספר 24
לבלילה שבקערה להוסיף 2 עד 3 כפות ג ד ו ש ו ת מאד ריבה 
אפשר להוסיף גם לריבה טעמים של קינמון קליפת תפוז כף שרי או ליקר .
לערבב ולצקת על הבלילה שבתבנית
לערבב קלות את 2 הבלילות.
לנער את התבנית שהתכולה תתיישר

לאפות בחום 175-180 מעלות כ-35 דקות או עד שמוכנה
חשוב מאד ברגע שהעוגה מזהיבה בנטייה לחום, לכסותה בניר כסף שלא תתייבש ולהמשיך באפיה.

כך כתוב בהוראות , אני דלגתי על ההוראה הזאת והעוגה לא התייבשה !
בתום האפייה מברישים את העוגה בריבה מהולה בקצת מים. אפשר סילאן או סירופ מייפל,

האמת, שגם על הוראה זאת דלגתי , אולי בפעם הבאה...


 

והיום

לפנות ערב יצאתי לערוך קניות

למצרכים החסרים לא אכפת אם חם ולח בחוץ

בסופרמרקט נאלצתי לעמוד דיי הרבה זמן בתור

האשה לפני ערכה את מוצריה למשלוח

כשפניתי לתור מימיני עמדה שם אשה ואמרה שהיא בתור ( לא ראיתי עגלה),

היא הצביעה  על מספר מצרכים שהיו שלה ואמרה שבעלה כבר מגיע

עליו להביא עוד דבר מה

לא היה טעם להתווכח ושוחחנו שאין טעם להתווכח על תור , עוד מספר דקות גם ארוכות לא ישנו

(אם מישהו חצוף אעיר לו, אבל זה לא היה המקרה)

האשה שלפני התמהמה מעט וכשסיימה ראיתי מאחורי בחור צעיר עם 2-3 מצרכים

אמרתי  לו שיש קופת 'אקספרס' וחבל שימתין בתור

הוא אמר שבכל מקום תורים ארוכים

כיון שהיו לו מעט מצרכים אמרתי לו שיעבור לפני, והוא שמח והודה לי !

ומדוע אני מספרת את זה?

כי

כשיצאתי והזמנתי מונית עקב השקיות הכבדות  ( לשם הלכתי ברגל)

יצאה אחרי עוד אשה ( משערת שצעירה ממני) גם היא הזמינה מונית

בתחנת המונית אמרו שכרגע אין מוניות (יום חמישי וכו')

ובאקראי הגיעה מונית , הנהגים נוהגים לעבור שם בסוף השבוע ובשעות שכאלו .

חשבתי שהיא תרצה לעלות ( זה כבר קרה לי), אבל היא אמרה שאני הייתי קודם ואף סייעה לי להביא חלק מהמצרכים למונית.

 הפתגם: שלח לחמך על פני המים ...התאים לי !

 

והחשוב מכל : מחר יגיעו שניים מהנכדים

למספר ימים

השקט שכאן יהפוך כך אני מקווה לשמחה וחיוכים

נצא אחר הצהריים ( כמעט לפנות ערב) 

לים , לחוף , למגרש הספורט הסמוך ולבילויים

ורק שנהיה כולנו בריאים !

נכתב על ידי נ*גה , 28/7/2016 23:47   בקטגוריות קיץ, מזג אויר, ים, מתכונים, נכדים, יחסי אנוש  
27 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות עם טעם של געגוע


 אני לא זוכרת מתי החלטתי שעלי להכין את אותן עוגיות ( לא מתוקות)

שהכינה אמי ז"ל

נזכרתי בשמן : פוגאצ'ו

מישהו מכיר ?

( עדה , אני משערת שלך השם מוכר)

אמי לא עלתה מהונגריה, אבל אלו עוגיות מהמטבח ההונגרי

  גִּליתי בגוגל מספר גירסאות

גם מתוקות

גם מכילות גבינה

לבנה או צהובה

עם קימל מעל, שומשום ( אפשר גם סומסום) ועוד

 

מצאתי מתכון שנראה לי דומה לזה שאני זוכרת

הכנתי את הבצק ( עם מספר שינויים)

קרצתי עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ ( לא שכחתי לצלם סבבי )




והטעם שלהן  מזכיר ילדות וממש טעים!

הבאתי לאבא שלי שיחיה והוא מייד זכר את השם סבבי




ולמי שמעונין הנה המתכון (מגוגל)-אני שניתי מעט

 


לאחר שקורצים את העיגולים ומניחים בתבנית האפיה חורצים מעליהם בעזרת מזלג או סכין פסים לאורך ולרוחב.

 

שמתי רק כפית סוכר וכפית שטוחה מלח

חלמון אחד

200 גרם חמאה ( אין צורך לדעתי ביותר)

3/4 שמנת חמוצה

לא שמתי חומץ!

 

נסיון ראשון שהצליח !קולסבבי

 

 

ובלי קשר לנושא הפוסט

היום הוא היום הרשמי של הקיץ! גוגל ציין זאת בדודל נחמד ( מזמן לא העליתי כאן דודל )



 

ועוד בלי קשר ( חלקכם ודאי כבר ראיתם) שישרא החליף את המומלצים שהיו שם מספר חודשים והנושא החם

אז אולי יש כבר אור בקצה המנהרה! (בישרבלוג)

נכתב על ידי נ*גה , 21/6/2015 12:54   בקטגוריות אוכל, אהבה, אמא, געגועים, גוגל, זכרונות, מתכונים  
27 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת כרוב (מתכון)


 פועה הכינה פשטידת דלעת

וספרתי לה על כך שאני מתכוונת להכין פשטידת כרוב ( כרוב קטן במקרר החליט שמספיק שהה שם)

בד"כ יש לי מתכון אחר עם כרוב אבל הפעם החלטתי להכין פשטידת כרוב

( מעולם לא הכנתי ולא אכלתי) ואכן הכנתי היום

קלה להכנה ומאוד טעימה

( המתכון בגוגל של שונית וייס, הבאתי אותו כלשונו,יש שם צילומים יפים )


 

חומרים:
לתערובת הכרוב:

שמן זית
3 שיני שום קצוצות
בצל בינוני קצוץ
כרוב בינוני קצוץ
מלח+פלפל שחור
שמן כמהין(לא חובה)
כורכום

לתערובת הפשטידה:

4 ביצים
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז
שמנת חמוצה
חצי כוס מים פושרים

פירורי לחם

קצח(לא חובה)

*מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את תערובת הכרוב:

בסיר שמים שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכרוב הקצוץ, כורכום, מלח ופלפל.
למי שיש בבית שמן כמהין, מוסיפים גם מעט ממנו, אין על הטעם של שמן כמהין .
למי שאין בבית: מומלץ שיהיה בבית, אבל הפשטידה בהחלט מתקיימת גם בלעדיו.
נותנים לכרוב להתרכך, וכשהוא רך מעבירים אותו לקערה.


  מכינים את תערובת הפשטידה  
בקערה שמים 4 ביצים, וטורפים אותן.

מוסיפים לביצים 4 כפות קמח תופח, גביע שמנת חמוצה(אני משתמשת ב-9%),

4 כפות מיונז(כן, כן), וחצי כוס מים פושרים.
מערבבים היטב עד שהקמח מתאחד עם שאר החומרים.

הכנת הפשטידה:

מוסיפים את תערובת הכרוב לתערובת הפשטידה.
מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי.
משמנים תבנית עגולה(אני משמנת עם תרסיס שמן קנולה), מפזרים פירורי לחם,

ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות.
מפזרים מעט קצח
(מי שלא אוהב קצח יכול להשתמש בשומשום שחור):

יוצקים את התערובת לתבנית וגם עליה מפזרים קצת קצח

אופים ב-180 מעלות כשעה , עד שהפשטידה מזהיבה.

הפשטידה טעימה חמה וגם קרה.

 

 

 

שִניתי מעט את המתכון לעיל

שמתי פחות שום

מיונז לא היה לי , שמתי כף שמן

לא השתמשתי בקצח ( אולי בפעם הבאה אוסיף וגם בכורכום אינני משתמשת)

אה, וגם שמן כמהין אין לי , ויצאה פשטידה טעימה !סבבי

 

*לאחר עריכה ופרסום

הסתבר לי שהבלוג הפך לפרטי משום מה . תודה לעדה שהסבה את תשומת לִבִּי !

נכתב על ידי נ*גה , 11/5/2015 20:30   בקטגוריות אוכל, מתכונים, מתכונים קלים  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תמונות של גשם ותבשיל


 

מאז שהתחלתי לצלם אני יוצאת גם בימי סערה ( ואולי דווקא בימים האלה) לצלם

השבוע זה לא יצא ,

לכן  אני מצרפת מספר צילומים מתוך הרֶכב כשהתחיל הגשם

 








ועוד תמונה אחת מהדרך...


 

 

 

 

ותבשיל קציצות ,שקראתי אצל

טליק ולמרות שהכרתי חלק ממנו החלטתי להכינו יחד עם גרונות ההודו שהם היו חידוש בשבילי במתכון הזה.

למי שלא קרא או מתעצל להכנס לקישור להלן המתכון

קציצות ברוטב

החומרים לרוטב :

בצל קצוץ , מטוגן קלות ( רצוי סיר גדול ודיי רחב)

גזר חתוך לפרוסות דקיקות, אפשר גם קוביות קטנות

תפוחי אדמה ( 2 או 1 גדול מאוד) חתוך לקוביות יפות

הוספתי כם פלפל אדום( גמבה) חתוך לרצועות דקות

כל זה לתוך הסיר

וכאן הוספתי כבר את  גרון ההודו .

במתכון המקורי יש להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות, העגבניות אצלי לא היו בשלות,

ולכן הכנסתי חצי קופסא( גדולה) של עגבניות מקולפות וחתוכות הכוללת הרבה 'מיץ'

 מלח /פלפל/פפריקה  אדומה מתוקה ומעט חריפה

מי שמשתמש באבקת מרק ( ללא מונוסודיום כמובן) אפשר להוסיף כפית אבקת מרק

כל זה התבשל על אש נמוכה , אולי כחצי שעה.

 

הקציצות

בשר טחון

מעורבב עם 2 שיני שום( אפשר גם שום קפוא מהמקפיא)

הוספתי בצל קטן ותפוח אדמה שהתרסקו להם במעבד מזון

ביצה

מלח/פלפל לפי הטעם

( אני לא שמתי פלפל ירוק חריף לפי המתכון של טליק- לא אוכלת חריף מידי)

במקום לחם שלא היה לי הוספתי 2 כפות פרורי לחם .

יש להוסיף מים.

יצרתי קציצות וטגנתי אותן קלות במחבת, כדי שיהיה נוח להכניסן לסיר.

כל התערובת בושלה עוד כשעה  על אש נמוכה

( יש לוודא שהגזר רך ואז התבשיל מוכן)




בשלתי גם אורז ,

     יצא טעים סבבי

 

נכתב על ידי נ*גה , 28/11/2014 19:05   בקטגוריות אוכל, מתכונים, מזג אוויר, חורף, גשם, צילומים שלי  
30 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

113,313
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)