לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2020    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: ``. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

ל"ג בעומר


 



 השנה הוחלט להבעיר מדורות  ביום ראשון (כדי לא לחלל שבת!)

  ולפיכך גם נדחתה חופשת התלמידים ליום שני .

 

אבל  בכל זאת היו מדורות בערב החג , במוצאי שבת .

העירייה הקצתה שטח מיוחד עבור מדורות

 



יצאתי כדי לצלם

וילדה אחת שאלה אותי : את מהעיתון? אה?סבבי

אמרתי לה שאני עצמאית

ולהורים שאינני מצלמת את ילדיהם ושלא יחששו שמא אפרסם

(יש חוק האוסר להעלות צילומי ילדים לרשת ללא רשות ההורים).

 

צלמתי  שלוש מדורות שהיו שם

נשמתי עשן



וברחתי משם

 

 

נזכרתי בשיר הנוסטגלי היפהפה

The Platters - Smoke Gets In Your Eyes

http://youtu.be/H2di83WAOhU

( שאין קשר בינו ובין הנושא)

 

ונסעתי לקצה השני של העיר לחוף הים

צלמתי גם שם

והצילומים להלן :

 























 

לא אכלתי תפוחי אדמה מהמדורה

והסתפקתיסבבי ביוגורט נפלא !

 

נכתב על ידי נ*גה , 18/5/2014 07:00   בקטגוריות חגים, ל"ג בעומר, צילומים  
51 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ל"ג בעומר


 

 בימים האחרונים נשמע הרבה נגד ל"ג בעומר

 

חג שאולי עבר זמנו ( או שלא )

 

אזכיר רק את סחיבת הקרשים, עגלות הסופרמרקט, זיהום הסביבה, התחממות כדור הארץ

חופשה מיותרת מביה"ס ועוד .

 

 אני יצאתי לצפות במספר מדורות

 

ראיתי הורים וילדים ביחד מערימים בערמה את הקרשים

 

הורים שארגנו פעילות לילדים

 

חום - נכון, אך גם חימום האווירה

 

וכולם שמחים , סיבה למסיבה !

 

אז אולי כדאי לאחד את המדורות  ולצמצם את מספרן ,

 למרות שלא כאן המקום לדון בעד ונגד .

 

הבטחתי  להורים שלא אעלה צילומי ילדים לאחר ששאלו אותי מי אני ומדוע אני מצלמת

 

אסתפק בשני צילומים  

 

ואם אתם מהחוגגים : חג שמח!

 





 צילום שבו רואים גיצים עפים ( קשה אולי להבחין בהקטנה בבלוג)





ולא לשכוח לכבות את המדורה!

נכתב על ידי נ*גה , 28/4/2013 00:29   בקטגוריות חגים, ל"ג בעומר, מנהגים  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ל"ג בעומר


 ל"ג בעומר

 זמן מדורות וחתונות

 

מדורה

 

רצוי שתבער על אש קטנה

רצוי

להוסיף לה עצים לחיזוק מידי פעם

שלא תדעך

שתבער לה בשלווה

שלא תתלהט לה

שלא תשרוף בדרכה

שתהיה שקטה

לא ללבות אותה בעוצמה

לתת לה את הזמן שלה

לצפות בלהבות

להקשיב לפצפוצי הגחלים

להנות מהחום המתפשט מסביב...

 

 

 

 

  

 

 

 

אנחנו הוזמנו לחתונה

 

הכלה

בשמלה לבנה קצרה

חמודה

 

סנדלים אדומים ופרח אדום בשערה

 

לטקס החופה  הוזמנו מעטים

וגם אנחנו היינו בין המוזמנים

 

ובזמן שהיתה קבלת הפנים

מצאתי את עצמי יושבת

ליד השולחן

כמעט ולא הכרתי איש

מלבד הזוג שישב איתנו

וכמובן הורי הכלה

 

ולכן ...

הוצאתי את המצלמה הקטנה והקומפקטית שתמיד איתי

וצלמתי מספר צילומים

 

 

 



 



 



 

                                          * לאחר עריכה

 אני מצאתי השוואה בין המדורה

 וחיי האהבה והזוגיות..                                        סבבי             

נכתב על ידי נ*גה , 10/5/2012 15:33   בקטגוריות חתונות, צילומים שלי, חגים, ל"ג בעומר  
35 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תפוחי אדמה


 

 הנושא החם: ל"ג בעומר

                      

  כאחת שמִזמן לא השתתפה במדורה ומקווה שהמדורות לא תתלהטנה יותר מידי,

 ולא תשרפנה עגלות סופרמרקט ,שיהיה אדם בוגר להשגיח,

 ושידעו לכבות את המדורות ,

  בחרתי בנושא הקשור   בעקיפין , והוא תפוחי אדמה, שממש לא חייבים בשבילם מדורה.

 

גַּם בֻּלְבּוּס הָאֶבְיוֹן – אַל אֶתֵּן פִּי לַחְטֹא – בָּא לִרְקֹד, בִּמְחִילָה, הוּא עַל כָּל מִשְׁפַּחְתּוֹ.

 

 כך מזכיר ח.נ. ביאיק בשירו:בגינת הירק את תפוחי האדמה,

 

  למה אביון?

 כי תפוחי אדמה נחשבו שווים לכל נפש, לא מהירקות היקרים.

 כיום מחירו ברשתות כ- 5 שקלים,

 ובמקומות אחרים בין 3 שקלים ל-4 שקלים לקילו...

                                   

                                                 

 

 אני אישית אוהבת תפוחי אדמה בכל צורה שהיא : מבושל , אפוי , מטוגן עם תוספות ובלי...

 

הנה הפתעה: למרות ההבדלים בצורה ובצבע, מבחינה ביולוגית תפוחי האדמה הם קרובי משפחה של העגבניות.   

 כמו העגבניות, הם הגיעו לאירופה מאמריקה עם גילויה,

 וכמו העגבניות,

 הם נחשבו בתחילה לצמח רעיל. רק במאה ה-16, בעקבות תרגיל של מלך צרפת,

 הפכו תפוחי האדמה פופולריים באירופה כולה. ומה היה התרגיל? המלך הצרפתי,

שהבין את הפוטנציאל המשביע של הפקעת החדשה אבל זיהה שהעם פוחד מהרעלה,

 זרע תפוחי אדמה בשדה ליד פריז

 והציב סביבו שומרים, משל היה מדובר בסחורה יקרה במיוחד. האזרחים -

שפעלו מתוך ההיגיון שכל מה שטוב למלך טוב גם להם - התגנבו וגנבו מהפקעות,

 וההמשך ברור מאליו: להיט בינלאומי. לתפוחי האדמה מחזור גידול קצר ונוח, ולמעשה

 בכל עונה אפשר למצוא חלקה מניבה של פקעות טריות.

 

בעולם קיימים אלפי זנים שונים של תפוחי אדמה. בארץ גדלים עשרות זנים.

לכן כשאנו מבשלים חשוב לבחור את הזן המתאים למתכון.

 יש תפוחי אדמה שבהרתחה לא יתפוררו ויישארו קרובים לצורתם הטבעית,

 יש שישמרו על צורתם רק באפיה, ויש שיתפוררו בקלות.

 יש זנים שטעמם משופר כשהם נצלים בתנור, יש שמתאימים לסלט

(זנים כאלה בדרך כלל אינם מתפוררים בבישול והמרקם שלהם חלק ולח)

ויש זנים שבהכנת פירה יוצרים מחית אחידה, יבשה, ללא סיבים או גושים.

כדאי להקפיד אפוא על רכישת זן תפוח האדמה הנכון על פי השימוש שהוא מתאים לו.

>>>>

מתוק לו מתוק לו

>>>>

כאשר תפוח האדמה נמצא בטמפרטורה נמוכה, 2-7 מעלות צלזיוס (כמו זו שבמקרר)

העמילן הופך לסוכר, תפוח האדמה מקבל טעם מתקתק ובטיגון מתקבל ממנו צ'יפס חום כהה.

 בטמפרטורה גבוהה מ- 8 מעלות תופעה זו אינה מתרחשת ונשמר טעמו האופייני של תפוח האדמה.

>>>>

דל קלוריות

>>>>

תפוח אדמה בינוני מכיל 45% מהערך היומי המומלץ של ויטמין C, 21% מהערך היומי המומלץ של אשלגן,

 3 גרם של סיבים תזונתיים, וכל זה "במחיר" של 100 קלוריות בלבד.

>>>>

ערכים

>>>>

כדי שתפוחי האדמה לא יפסידו בשעת בישול מערכם התזונתי רצוי לבשלם בקליפתם לאחר שנשטפו היטב.

 אם אין מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם רצוי לבשלם במעט מים ובסיר מכוסה היטב,

 במי הבישול ניתן להשתמש למרקים ורטבים.

>>>>

גודל

>>>>

ככל שתפוחי האדמה גדולים יותר כך הם ניתנים לאחסון לזמן ארוך יותר.

תפוחי אדמה נשמרים היטב בטמפרטורה של 8-25 מעלות, בחושך ובאווירה

שאינה יבשה מדי. הטוב ביותר בתנאים ביתיים – בשקיות נייר חום.

>>>>

צבע

>>>>

כאשר תפוח האדמה מקבל גוון ירוק הדבר מעיד על פקעת שאוחסנה זמן רב מדי באור

 וטעמה עלול להיפגע מאד.

>>>>

מי אוהב תפוחי אדמה

>>>>

הציבור בישראל צורך כ-4,200 טון של תפוחי אדמה בשבוע. הכמות אינה משתנה לאורך השנה.

>>>>

המצב בטטה?

>>>>

קיימת הנחה שהבטטה היא קרובת משפחה של תפוח האדמה, אך למעשה אין ביניהם כל קשר בוטני.

>>>>

המטרה: החלל

>>>>

באוקטובר 1995 תפוח האדמה היה הירק הראשון שגודל מחוץ לכדור הארץ.

 סוכנות החלל האמריקאית נאס"א החלה בפרויקט שמטרתו להאכיל אסטרונאוטים השוהים זמן רב בחלל, ובעתיד הרחוק להאכיל מושבות חלל שלמות.

>>>>

חשמל בכפות ידייך

>>>>

באמצעות תפוח אדמה ניתן להפיק זרם חשמלי נמוך,

כיצד עושים זאת? נועצים בתפוח האדמה חוט תיל נחושת וחוט תיל אבץ באורך עשרה סנטימטרים,

החוטים צריכים להיות במרחק 2 סנטימטרים זה מזה,

ממתינים מעט עד שעסיס תפוח האדמה יתחיל להשפיע על חוטי המתכת.

כעת ניתן לחבר את הקצוות החופשיים של חוטי המתכת לנורה של פנס או לשעון דיגיטאלי ולהפעיל אותם.  

 

                       

 

  ויש גם צעצוע בשם:

  מר תפוד או בשמו המוכר יותר “Mr Potato Head” , 

הצעצוע שמאפשר ליצור תפוד עם עין במקום אוזן וכובע במקום פה,

 מככב בכל העולם כאחד מצעצועי הילדים המצליחים ביותר.

 

               

                                

 

   ותמונה ישנה שמזכירה את ברבאבא ( למי שזוכר)...

 

 

                     בתקווה שהחג יעבור בשלום ללא נזקים !

 

 

נכתב על ידי נ*גה , 30/4/2010 14:42   בקטגוריות תפוחי אדמה, ל"ג בעומר, קטע מידע  
33 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

111,293
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)