ועצי המייפל הרבים שלה , וכמובן הדגל המסמל אותם בחרתי השנה בשני מתכונים עם סירופ מייפל ;)
אופן ההכנה:
1. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת אחרי השניה,
להמתין עד שהביצה נבלעת ואז להוסיף את השניה.
2. להוסיף את השמנת בזרם איטי ואת הוניל, בסוף להוסיף את הקמח, א. אפיה
ולהקציף עד שהבלילה חלקה וללא גושים.
3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי
4. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה סירופ מייפל בנדיבות.
והמתכון השני
עוף בתאנים (טריות )
מצרכים
ל-6-8 מנות:50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
5 תאנים גדולות טריות, חתוכות לרבעים
2 כפות רוטב מייפל
חצי כוס יין אדום יבש
חצי כוס מים
1 עוף במשקל כ-1 וחצי-2 וחצי ק"ג, מחולק ל-6
6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
אופן ההכנה
1. ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה ומטגנים בה את חתיכות התאנים כ-2 דקות.
מוסיפים את רוטב המייפל,
היין והמים ומערבבים.
2. מסדרים בתבנית חסינת אש את חלקי העוף, כשהעור כלפי מעלה.
מפזרים ביניהם את פרוסות תפוחי האדמה.
יוצקים את רוטב התאנים על העוף.
3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני-גבוה (º200 צל') במשך שעה.
מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים בכף את הרוטב שהצטבר בתבנית על העוף
ואופים עוד כ-30 דקות לא מכוסה
עד שהעוף משחים.
הערה: אם אין להשיג תאנים טריות, אפשר להחליף את התאנים בדבלים.
מבשלים אותן 2 דקות נוספות עם המים והיין,
כדי שיספגו את הנוזלים ויתרככו.