לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2014

לזניה ( 2 מתכונים)


ראיתי אצל פועה   מתכון ללזנייה והתחשק לי להכינו

יצא טעים מאוד מעל למשוער , במיוחד שאני לא מחבבת כל כך בטטות .

 

המתכון : [ למי שמתעצל להכנס לקישור ]

 

אופים בתנור כשעה 3 בטטות גדולות

מקלפים את הקליפה ומועכים. 

 

קופסת קוטג'

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

שתי ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס, טימין מיובש.

 

 

לרוטב :

שתי כפות קמח

50 גר" חמאה

כוס חלב

מיכל שמנת מתוקה 15%

כפית מלח

מכינים רוטב בשמל - בסיר שמונח על האש מערבבים חמאה וקמח

עד שמתאחדים מוסיפים את החלב עם המלח

ומערבבים בלי הפסקה עד שמתחמם ומסמיך,

מוסיפים את השמנת המתוקה ובוחשים עוד קצת,

 מורידים מהאש ונותנים לרוטב להתקרר קצת.

 

מרכיבים:

בתבנית משומנת מניחים עלי לזניה

שליש מתערובת הבטטות

שליש מרוטב הבשמל

מעט פלפל שחור

חוזרים עוד פעמיים.

מסיימים בגבינה צהובה מגוררת.

ולתנור ל35-40 דקות .

 

  אפשר להוסיף לפני הרוטב בפעם השלישית  עוד 3 עלי לזנייה (לפי גודל התבנית)

ועל הרוטב את פתיתי הגבינה הצהובה .

 

והצילום



אגב; בגוגל המתכון לרוטב בשמל  הוא ללא השמנת המתוקה, 

הוספתי לפי הצעתה ויצא טעים מאוד. 


 

הלזנייה שהכרתי עד כה עם פטריות , שגם טעימה מאוד !

( שייתכן שכבר הופיעה כאן בבלוג)

לזנייה קוטג' ופטריות

 

2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן זית משובח
1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות (או מקופסת שימורים)
500 גרם גבינת קוטג'   5%
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
½ כפיות אורגנו
[5 עלי ריחן קצוצים -לא תמיד מוסיפה]
1 עגבנייה רכה חתוכה לקוביות קטנות
200 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
5 3-שיני שום כתושות
6 עלי לזניה מוכנים לאפייה
1 כוס גבינה צהובה מגוררת

ההכנה:
1) מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל הקצוץ.

מוסיפים את הפטריות ומאדים כ3-4 דקות.
2) בקערה נפרדת מערבבים את  קוטג' והביצים,

מוסיפים את הפטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
3) מערבבים את העגבנייה עם רסק העגבניות והמים,

מוסיפים את השום ושאר התבלינים: אורגנו, ריחן ומעט מלח נוסף.
4) יוצקים לכלי חסין-אש 2-3 כפות מהרוטב המוכן ועליו משטחים שלושה העלי לזניה.

יוצקים מעליהם את תערובת הגבינה והפטריות ומעליה את רוטב העגבניות.

משטחים מעל שכבה נוספת של עלי לזניה ויוצקים את יתר הרוטב כך

שיצפה בשכבה אחידה.
5) אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות.

מוציאים מהתנור, זורים את הגבינה הצהובה,

וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות.

 



 

נכתב על ידי נ*גה , 30/1/2014 21:22   בקטגוריות אוכל, מתכונים  
24 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חמש שנים !


 

 לא קבלתי מכתב ממריאט שאני בקטגוריה של ה'גולדן בלוג',

וגם אראלה ממפעל הפייס לא התקשרה אלי

( וגם לונדון לא מחכה לי...)

 

אבל האמת שלא היו לי ציפיות, למרות שאני יודעת שלפחות שניים מחברי הבלוגרים המליצו על הבלוג שלי 

ועל כך תודה רבה !

בקטגוריה של צילומים.

נכון אני מעלה צילומים רבים ,ואוהבת את הפרגון שלכם והמשובים החיוביים,

אבל הייתי מגדירה את הבלוג שלי

כבלוג 'שונות'.

הוא כולל הרבה צילומים , ומידי פעם אפילו הגיעו למומלצים בישרא בתמונות קולסבבי

אבל יש בו גם סיפורים אישיים לעִתים,

לפעמים מתכונים

אירועים וחגים ,

תאריכים מיוחדים

אישים חשובים

לעיתים זכרונות 

המלצה על ספרים ,סרטים והצגות

ופינת העברית ( שהיתה פֹה פעם)

ועוד... 

   

  אז לפני כ-42 דקות



לבלוג מלאו היום 5 שנים !

 



בחיי בלוג זה לא מעט כנראה .

 אני לא משנָה את העיצוב  בדרך כלל

פעם היו כאן רקפות מסביב ,

וכבר מזמן  מככב ברקע הצבע הירקרק שאני אוהבת

תמונת הנושא ( שלא אני צלמתי) נשארת תמיד

משרה שלווה לדעתי ,

וכמובן המוטו הלקוח משיר של יום חולין (רחל שפירא) קבוע כאן :)

 

שמחתי להכיר חברים רבים

הקבועים ( שחלקם גם חברים בפייסבוק)

המבקרים במקרה

הנכנסים ( מעל 80,500 כניסות !)

המגיבים וגם אלה שלא ...

 



חמש שנים

 של שיתוף בחוויות ( מסע לפולין עם על ההתלבטויות והרגשות, נסיעה לקנדה עם הרבה תמונות ועוד)

 לפעמים התייעצויות ושאלות

לא תמיד הכל מספרת אבל יש כאלה שלמדו לקרא 'בין השורות'...

 

זהו, לא מסכמת הרי יהיה כאן עוד ,

 

ולכל אחד מכם מוגש  וורד וורוד סבבי



 

 

נכתב על ידי נ*גה , 28/1/2014 00:55   בקטגוריות בלוג, וירטואליות, בלוגולדת  
57 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תוכנית טלוויזיה-מחר-יום ב'


 

  קבלתי המלצה לתכנית טלויזיה שתשודר מחר 27 לינואר
 
יום הזיכרון הבינלאומי לשואה הוא יום זיכרון  השואה המצוין ב-27 לינואר .
 תאריך זה נבחר משום שהוא היום שבו שוחרר מחנה ההשמדה אושוויץ בידי הצבא האדום.
 
 התכנית תשודר  בשעה 21:00, בשידורי ערוץ 1

הפסנתרנית הנודעת, אליס זומר, חגגה לא מכבר את יום הולדתה ה-110.
 נולדה ב-26 בנובמבר 1903 בפראג באימפריה האוסטרו הונגרית, כיום צ'כיה.
היא ניצולת השואה המבוגרת ביותר החיה כיום. זומר חוותה את מרבית האירועים המשמעותיים של המאה ה-20.
סרטו התיעודי של הבמאי הגרמני מיכאל טויטש משרטט את דיוקנה של אמנית גדולה וחשובה,
 שהמוסיקה עיצבה את חייה, עזרה לה לשרוד את השואה
 ולשמור על אופטימיות ושמחת חיים על אף האובדן של בעלה,
בנה היחיד ומרבית משפחתה .
 
 
  
נכתב על ידי נ*גה , 26/1/2014 23:03   בקטגוריות השואה, אישים  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



...


 

 

 הִצטננות שלא חולפת כבר למעלה משבועיים

לא משהו מאוד  רציני

אבל מטריד אוף

 

נו, דיי תחלפי כבר !

לכי לך

ואל תשובי !!

הבנת ?

 



 

 אני לא אוהבת לכתוב פוסטים כאלה

מעדיפה את הקודמים עם הצילומים

הרקפת   וכדורהאש

(למי שעדיין לא ראהסבבי)

נכתב על ידי נ*גה , 24/1/2014 18:51  
31 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

110,420
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)