מאז שהתחלתי לצלם אני יוצאת גם בימי סערה ( ואולי דווקא בימים האלה) לצלם
השבוע זה לא יצא ,
לכן אני מצרפת מספר צילומים מתוך הרֶכב כשהתחיל הגשם
ועוד תמונה אחת מהדרך...
ותבשיל קציצות ,שקראתי אצל
טליק ולמרות שהכרתי חלק ממנו החלטתי להכינו יחד עם גרונות ההודו שהם היו חידוש בשבילי במתכון הזה.
למי שלא קרא או מתעצל להכנס לקישור להלן המתכון
קציצות ברוטב
החומרים לרוטב :
בצל קצוץ , מטוגן קלות ( רצוי סיר גדול ודיי רחב)
גזר חתוך לפרוסות דקיקות, אפשר גם קוביות קטנות
תפוחי אדמה ( 2 או 1 גדול מאוד) חתוך לקוביות יפות
הוספתי כם פלפל אדום( גמבה) חתוך לרצועות דקות
כל זה לתוך הסיר
וכאן הוספתי כבר את גרון ההודו .
במתכון המקורי יש להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות, העגבניות אצלי לא היו בשלות,
ולכן הכנסתי חצי קופסא( גדולה) של עגבניות מקולפות וחתוכות הכוללת הרבה 'מיץ'
מלח /פלפל/פפריקה אדומה מתוקה ומעט חריפה
מי שמשתמש באבקת מרק ( ללא מונוסודיום כמובן) אפשר להוסיף כפית אבקת מרק
כל זה התבשל על אש נמוכה , אולי כחצי שעה.
הקציצות
בשר טחון
מעורבב עם 2 שיני שום( אפשר גם שום קפוא מהמקפיא)
הוספתי בצל קטן ותפוח אדמה שהתרסקו להם במעבד מזון
ביצה
מלח/פלפל לפי הטעם
( אני לא שמתי פלפל ירוק חריף לפי המתכון של טליק- לא אוכלת חריף מידי)
במקום לחם שלא היה לי הוספתי 2 כפות פרורי לחם .
יש להוסיף מים.
יצרתי קציצות וטגנתי אותן קלות במחבת, כדי שיהיה נוח להכניסן לסיר.
כל התערובת בושלה עוד כשעה על אש נמוכה
( יש לוודא שהגזר רך ואז התבשיל מוכן)
בשלתי גם אורז ,
יצא טעים