לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מחשב מסלול מחדש

Avatarכינוי: 

בן: 72

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2011

אופטיקנה - תאונה לוונטינית


אופטיקה במהירות האור

 

התאונה

לפני שבוע נפגעתי בתאונת עבודה. זה היה כשחתכתי ברזל עם המשור-שורף (בוש 14 אינץ'). תוך כדי החיתוך, כשל הדיסק (תוצרת DLX, יבוא של גמל שריד) ונשבר. שניים מהשברים מצאו את דרכם אל פני: האחד פגע במצח ובלחי והשני - באוזנית המגן שהרכבתי.

המהלומה היתה מזעזעת - תרתי משמע. אמנם המכה שקיבלתי מהשברים הקהים דמתה למהלומת אגרוף חזקה לפנים, אבל עיקר הטלטלה הגיעה מהמחשבה על האפשרות שהרסיס הזה היה יכול להוציא לי עין.



אחרי: הדיסק השבור



היצרן (בוש - גרמניה) דוקא צפה את האפשרות שהדיסקים ישברו, וכיסה אותם במגן (שאותו החשבתי עד לפני שבוע לראוי ביותר). אני מנחש שהשברים מצאו את דרכם אל פני לאחר שניתזו ממגן הניצוצות הקטן שבגב המכשיר.

 

אני מניח שהייתי יכול לתבוע את היצרן (דרך היבואן הישראלי) רק במקרה שהיה נגרם לי נזק ממשי.

 

הגנה

עד היום, מאחר שחשבתי שהמגן של היצרן מכסה אותי היטב, הגנתי על פני במשקפים אופטיות (תוצרת הזורע שקניתי לפני יותר מ-15 שנים) ועל שמיעתי ההולכת ונחלשת - באזניות נגד רעש. אחת מעדשות המשקפיים נשרטה באירוע, אולי על מנת לאותת לי שגם היא נתנה את חלקה בהדיפת המתקפה.

בהתאם לתרגולת הצבאית, זו שמשביתה את הפעילות לאחר כל תאונה - עד ליישום מסקנות ו' החקירה, הפסקתי את עבודתי ונסעתי לנהריה קנות לי מסכת מגן ומשקפים חדשים.




משקף המגן. חסרונו הבולט: לא ניתן לשלב אותו עם אזניות נגד רעש. אפשר אמנם להשתמש באטמי אזניים, אבל אלה מנחיתים את הרעש במידה מועטה בלבד. מזל שאני כבד שמיעה (אני מעריך שהחרשות שלי מסננת לפחות 15 דציבלים).

למרות שעברו 6 ימים בין התאונה לצילום הזה, ניתן עדין להבחין בפגיעה במצח. מוזר אבל כשאני מסתכל בראי, הצלקת מופיעה בצד השני של פני.

 

 אופטיקנה

התכונה הראשונה שחיפשתי במשקפי החדשים היה מסגרת שתהיה קשוחה מספיק ובעלת עדשות גדולות ששוליהן לא יכנסו לשדה הראיה שלי כשאסיט את מבטי. אחרי שבחנות האופטיקה הראשונה בה ביקרתי לא מצאתי שום דבר שמתקרב לזה, נכנסתי לאופטיקנה (רח' הגעתון בנהריה). שם, אחרי ששמעו מה אני מחפש, הציעו לי מסגרת שממש נועדה לאנשים עם צרכים דומים לשלי "הבאנו אותה רק לפני חודש ואנחנו מספקים כאלה למקומות עבודה כמו מספנות ישראל וחב' חשמל". ואכן מסגרת הפלסטיק האפורה נראתה לי Heavy Duty ועוצבה באופן שלא רק כיסה את כל שדה הראיה אלא ממש סגר פיזית את הגישה לעיניים גם מהצדדים.

 

פשרה אופטית

"עכשיו בוא נבדוק את מספר המשקפיים שאתה צריך" אמרה לי אסיה האופטיקאית שעובדת בחנות "לאיזה צורך אתה משתמש בהן?"

- לעבודה עם מכונות.

- ובאיזה מרחק אתה מסתכל עליהן?

- זה משתנה. בדרך כלל זה בערך מטר. כדי לעבוד על המחשב אני משתמש במשקפי קריאה במספר 1.5, אבל כאן אני רוצה גם להיות מסוגל להרים את הראש ולהסתכל רחוק, מבלי להוריד את המשקפיים. 

אחרי שוידאנו שלמרחק אני רואה מצויין מבלי להזדקק לשום עזרה, בחרתי בדיופטר 1 כפשרה. דהיינו - המספר הזה לא מאפשר לי לראות פרטים ממש קטנים מקרוב (לדוגמה - השנתות על הקליבר הישן שלי), אבל הוא מאפשר לי גם לראות, בחדות מספקת, את השנתות על שאר מכשירי המדידה וגם להסתובב בחלל העבודה מבלי שאצטרך להסיר את המשקפיים. ואת הקליבר החדש שלי (דיגיטלי כמובן) אני יכול לקרוא אפילו ללא משקפים. 

 

עדשות

אסיה לא ממש ידעה מאיזה חומר מקובל לייצר עדשות למשקפי מגן אופטיות (פלסטיק, זכוכית, זכוכית מחוסמת). ניכר היה שזו הפעם הראשונה שהיא פוגשת דרישה כזו.

בסוף אני הצעתי שנבחר בזכוכית מחוסמת. עד היום אני ממש לא בטוח שזו הבחירה הנכונה לעדשות שעלולות לפגוש, במהלך חייהן, עצמים שמתעופפים במהירות גבוהה. אני מניח שגם לנושא הזה יש פתרון יעודי (אולי עדשות פלסטיות בעלות כמה שכבות).

 

במחשבה שניה

במהלך הנסיעה הביתה, עלה על דעתי שאולי הייתי צריך לבחור בעדשות בעלות דיופטר 1.25. זה אמנם יתן לי תמונה מעט פחות חדה בראיה למרחק, אבל ישפר את ראית הפרטים מקרוב. כן, בהחלט הייתי צריך לעשות את הפשרה במקום מעט שונה. במיוחד בהתחשב בהנחה שבשנים הקרובות אזדקק למספר גבוה יותר. לא, אני לא הולך ונהיה צעיר יותר.

אז התקשרתי לחנות וביקשתי מאסיה שתשנה את ההזמנה.

- "אי אפשר" ענתה האופטיקאית "ברגע שהתשלום שלך מתקבל בקופה מתחיל תהליך היצור של העדשות".

- את רצינית? הרי עברה רק שעה מאז התשלום.

- אפילו דקה אחרי התשלום לא ניתן לשנות את ההזמנה.

- את בטוחה? אולי יש מישהו שאת יכולה להתקשר אליו שיעשה את זה?

- אני עובדת כאן כבר שש שנים ואני יכולה להבטיח לך שמרגע שהתשלום התקבל לא ניתן לשנות את ההזמנה.

- תגידי, את חושבת שיש אדם מבוגר אחד שיקנה את הטענה שהייצור מתחיל תוך דקה מהתשלום?

- ככה זה אצלנו.

 

אני, שעסקתי בהטמעת תוכנות ERP בכמה ארגונים גדולים בארץ, מניח שכל מה שצריך לעשות, כשעה לאחר קבלת ההזמנה, הוא להכנס לתוך הטרנזקציה ולשנות שם נתון אחד. לעובד מיומן הפעולה הזו לוקחת שתי דקות. ברוטו.

 

כמובן שיצרתי קשר עם שרות הלקוחות של הרשת.

- "תן לי לברר את זה ואני אחזור אליך" ענתה אשת השרות.

עד היום (כבר חלפו 5 ימים מאז השיחה) היא לא שבה אלי.

 

סיכום

תהליך היצור והאספקה

את המשקפיים אני אקבל, לפי התחזית האחרונה (זו שמשתנה בכל שיחה עם החנות), בעוד 8 ימים. דהיינו - יותר משבועיים מביצוע ההזמנה. חלוקת הזמנים ברשת היא כזו: את העדשות מייצרים באופטיקנה תוך דקות ספרות מהתשלום ו-16 היום הנותרים מוקדשים לחיסום ולמשלוח.

 

מקצוענות

אסיה, האופטיקאית, לא ממש ידעה לייעץ לי איזה עדשות יתאימו לי. היא גם לא טרחה לנצל את משאבי הארגון שלה (בטח יש מישהו ברשת איתו היא יכלה להתייעץ).

 

ארגון

ביום ההזמנה נאמר לי שהמשקפיים יגיעו תוך שבועיים וחצי. ביום ד', בשבוע שעבר, אסיה אמרה לי שהמשקפיים צריכים להגיע למחרת. ביום ה' כשהתקשרתי לברר אם הם הגיעו, התבקשתי לחכות עוד יום. ביום ו' אסיה התקשרה להודיע לי שבעצם הם יגיעו רק בעוד 10 ימים ("שכחתי שהם הולכים לחיסום"). ובאמת, למה תהליך החיסום צריך לקחת שבועיים?

 

שירות לקוחות

מחלקת שירות הלקוחות של הארגון פשוט לא עבדה. לפחות לא במקרה שלי. 

 

שורה תחתונה

הרצון הטוב של רשת אופטיקנה פוקע מיד בדקה שהתשלום מתקבל (750 ש"ח, אחרי הנחה, בכרטיס אשראי, בשלושה תשלומים).

גם בשאר התחומים לא קיבלתי שירות טוב ואני חושש שגם לאחר שאקבל את המשקפיים, הם לא ממש יתאימו ליעודם כמשקפי מגן.

 

מדיניות החזרות

אני תמיד העדפתי לקנות במקומות שניהלו מדיניות החזרות ליברלית. אני חושב שהראשונים בארץ היו הום סנטר (כמובן, חוץ מהסניף בעכו) ואופיס דיפו. אני יודע שהמהפכה הליברלית הזו (אשר בלוואנט היא נתפסת כפראייריות) השתלמה להם בגדול. וככל שעובר הזמן, מצטרפים אליה יותר עסקים. נכון, במגזר הערבי ובפריפריה - זה קורה יותר לאט.

אבל בואו נניח לרגע שיצור העדשות אכן מתחיל, פיזית, תוך דקה מביצוע התשלום. כן, בואו ניסחף לרגע, סתם לצורך ההיפותזה (ע"ע Bear with me). והבה נניח שבאיזשהו מפעל אכן מייצרים את העדשות במיוחד עבורי (ולא שולפים אותן מאחד המדפים במחסן גדול). אני מניח שעלות יצור העדשות (אלה שנמכרות לי, לפני החיסום, ב-350 ש"ח - לאחר ההנחה) לארגון היא בערך 50 ש"ח. האם לא כדאי לה, לרשת אופטיקנה, לספוג את הנזק הזה במקרים הספורים שבהם הלקוח מבקש לשנות את ההזמנה לאחר התשלום (או לחילופין - לגבות מהלקוח תוספת בגובה הסכום הריאלי)?

לא. למה? כי אחרי שהלקוח שילם, הוא למעשה חסר אונים לגמרי מול הארגון.

אז בואו נשנה את זה. הבה ניצור מצב שבו התנהלות הוגנת תהיה גם כדאית.

 

אז מה אפשר לעשות

אם הייתי יודע כיצד ניתן לעשות זאת, הייתי מבטל את העסקה. עד היום עוד לא עשיתי משהו דומה, אבל אני מזמין את בעלי הנסיון שבכם ליעץ לי בתגובות.

ואתם? אל תקנו באופטיקנה - לפחות לא עד שהרשת תחולל רווזיה של ממש (ע"ע שינוי מרחיק לכת) ביחס ללקוחותיה.

נכתב על ידי , 17/7/2011 09:02   בקטגוריות צרכנות  
39 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




149,677
הבלוג משוייך לקטגוריות: 40 פלוס , פילוסופיית חיים , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאלישע דביר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אלישע דביר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)