טוב, אני לא אאריך ורק אציין שחג השבועות הוא החג האהוב עלי מכל חגי ישראל (ואת כולם אני די שונא), זה גם החג הכי ישראלי בעיני.
קבלו מתכון ל"סלט יווני" שלכל ארוחת חג אני מכין ורק מקבל מחמאות, אז אם אתם צריכים להכין משהו,לא בא לכם ממש להתאמץ ועדיין חשוב לכם שכולם יגידו וואו...זה המתכון בשבילכם.( אגב, זה גם לא משמין...)
חומרים:
עגבניות
מלפפונים
בצל סגול
חסה ערבית
פלפל שחור גרוס
שמן זית
לימון
זעתר באלדי
גבינת פטה/בולגרית 5%
זיתים שחורים
הכנה:
חותכים את המלפפונים גס(קודם חצי לאורכו ואז פרוסות דקות)
חותכים את העגבניות גס
חותכים את הבצל לחצאי עיגולים
שוטפים היטב את החסה,מייבשים וחותכים לרצועות
מערבבים את הכל בקערה ומתבלים בשמן זית,לימון ופלפל שחור גרוס(שימו לב לא לשים מלח-יש כבר בגבינה!!)
שופכים לתבנית פיירקס שקופה
את גבינת הפטה/בולגרית מפוררים בידיים או עם מזלג ומפזרים (בנדיבות!!!) על הסלט
לאחר מכן יש לפזר קצת זעתר באלדי על גבינת הפטה ולעטר בזיתים שחורים.
ממולץ להגיש עם לחם כפרי וחמאה!!!
הבטחה שלי, כולם ילקקו את האצבעות, יחמיאו לכם ויהללו אתכם- איזה כיף!!! 


זה טעים, זה בריא, זה קייצי והכי חשוב זה הרבה יותר מקורי מלהביא עוד פשטידה כמו כולם.
נ.ב. לא שמתי כמויות מדוייקות כי זה באמת עניין של כמות שאתם מכינים, תטעמו תוך כדי תיבול, זה באמת הכי פשוט...הכי חשוב באמת להשתמש בחומרים טריים ואכותיים (המלצה שלי- לכו לשוק).
ואם במקרה הכנתם ספרו לי איך יצא ומה אמרו....שיהיה לכולם חג שבועות שמח!!!!