מזה מספר חודשים שאני בתפקיד החדש של מנהל מעבדה במפעל מזון.
אני יכול לומר בבטחון מלא כי הייתי בור בכל מה שקורה בבדיקות מזון.
כל עניין הזיהומים של סלמונלה וחיידקי אי-קולי וליסטריות למיניהן, היו בשבילי
עוד תוכנית טלוויזיה שעסקה באיך מנסים למכור לנו זבל בצורות שונות ואנחנו אוכלים.
בחודשים האחרונים הבנתי המון דברים, שאני יכול להגיד כמעט בבטחון מלא, רוב האנשים לא מודעים אליו, כולל אותי.
כולנו שומעים בוקר וערב על הסוכר ההורג, על החלב המזיק, הבשר הלא בריא,
ואז רצים להיות טבעוניים או צמחוניים לשבועיים, וחוזרים לחטא הקדמון של מזון מין החי.
אני בעצמי כבר לא אוכל בשר כמה חודשים טובים ומנסה להמנע מעוד דברים על בסיס יומי
ודווקא בהצלחה לא מעטה.
למרות שאחרי 80-100 ק"מ של רכיבה בשבת בבוקר מוקדם, אין טוב יותר מסטייק עסיסי גדול
או בשר מבושל בקדירה שזוגתי מכינה. בכל זאת, אחרי מאמץ כזה צריך לאכול.
אבל בואו נדבר על דברים שאף אחד לא חושב עליהם, או אולי רוב האנשים לא חושב עליהם. פטריות.
אני לא הולך להרצות על פטריות או להסביר עליהן, רק להעלות כאן נקודה חשובה לבריאות של כולנו.
פטריות נוצרות בכל תוצרת חקלאית ואם לא שומרים על רמת לחות נכונה וטמפ', הפטריות מפיקות רעלנים, טוקסינים.
ליתר דיוק מיקוטוקסינים.
בין כל מה שהפטריות מפרישות יש כמה רעלנים מסוכנים ביותר ובמיוחד שניים הנקראים אפלאטוקסינים ואוכראטוקסינים.
האפלאטוקסין ידוע כמסרטן והוא מצטבר בגוף והוא הבעייתי מבין כולם.
מה שיותר בעייתי שהוא נמצא בכל מקום.
אגוזים, שקדים, חיטה, פפריקה וכל מה שאנחנו מכניסים הבייתה.
להכנס לחנות טבע ולקנות חצי קילו שקדים או אגוזים, עולה בערך כפול מאשר בשוק, אבל חנות הטבע קונה מספק מורשה
המחוייב על פי חוק לקבל תעודה אנליטית מהספק שלו המעידה על כמות הרעלנים. לפחות זה הרציונל.
בשוק אני לא חושב שמישהו שמע על אנליזה...
אין לי מטרה להפחיד או להדאיג. מטרתי היא להעלות את המודעות.
המודעות לבריאות.
מודעות לקניה במקומות נקיים שקונים את הסחורה שלהם מספקים מורשים.
תמיד הזול בסופו של דבר יוצא יקר, כך גם בבריאות.
פשוט שימו לב גם באחסנת מזון לשמור על כך שלא ישהה במקום לח או רטוב, לא להשאיר דברים מחוץ למקרר
במיוחד בימים חמים.
מודעות מודעות ושוב מודעות.
זה לא משהו שמדברים עליו כל הזמן ולכן חשוב לי להעלות את זה על סדר היום.
כדאי לחפש ולקרוא על זה בגוגל, להבין ולהפנים.