היום ב8 בבוקר היה לי מבחן בכלכלה ומנהל,שבו החלק של מנהל מהווה 50 נקודות והחלק של כלכלה מהווה 50 נקודות,
אני כמעט בטוחה שבכלכלה אני אקבל את מלוא הנקודות,כי כלכלה המחנכת שלי מלמדת אותו וזה מקצוע קל,
חוץ מזה שהיה בחירה (לענות על 5 מתוך 9 שאלות). :)
אני ממש שמחה שמצב העגום שלי לא משפיע על שאר החיים שלי,ושאני נשארת יציבה,
עם הרגליים על הקרקע ובכל זאת יכולה להשיג ציונים טובים אפילו שלפעמים הבטן מקרקרת ובגוף טיפה כואב.
מה שעוד משמח אותי,זה שביום חמישי יש לי צו ראשון,ואני צריכה להתייצב בתל השומר.
זה מצוין,כי ימדדו את המשקל שלי,ואני בצמו ראשון צריך לשקול לפחות 50,ואני שוקלת (לצרי) אפילו יותר,
ככה שעם המשקל שלי לא תהיה בעיה.
אני רוצה להיות בחיל האוויר,אני רוצה להיות משק"ית ת"ש.
על כל מקרה,רציתי לתת קצת טיפים,חלקכם יעדיפו לא לקרוא אותם בכלל אבל להפתעתכם הטובה,אלו טיפים טובים שלא מעודדים בכלל אנורקסיה או בולמיה,
והם טיפים להרזיה בטוחה ולא מסוכנת.
יש לי ידע כללי רחב בנושא,בגלל שאמא שלי לבקורס מדריכי חדר כושר באוניברסיטה בת"א,וחלק מהקורסים שהיא לוקחת זה גם תזונה,
שהיא התחילה ללמוד מאז שאני בת 0,ככה שחפירות על תזונה ולייפסטייל בריא אני מקבלת ממנה וזה מה שאיכשהו מאזן אותי.
אוקיי,אז ככה,
דבר ראשון,כל אחד יכול לרזות,גם אנשים עם מבנה גוף בעייתי שיש לו נטיה להשמנה (נכון שבמקרה כזה זה קשה יותר) - אבל להרזות זה בכלל לא משימה בלתי אפשרית.
כמו שרובכם יודעים,אחרי שעושים דיאטה קיצונית או אחרי אנורקסיה,קל יותר להשמין והסיכוי להשמין גבוה יותר - והקושי האמיתי הוא לשמור על המשקל,
אפילו יותר מלרדת אותו (התיאוריה הזאת נכונה לגמרי),
לכן כדאי לרדת בהדרגה במשקל,לעסוק בפעילות גופנית (מומלץ 200-250 דק' בשבוע של פעילות אירובית,ששורפת מיידית קלוריות לעומת פעילות כוח שעובדת על משקולות,
ובה שריפת הקלוריות היא בזמן המנוחה).
קודם כל,חובה (במיוחד לאנשים עם עודף משקל שאוהבים ולכאלה שאוהבים מאוד לאכול) - לשנות תתפיסה לגבי אוכל.
אוכל זה דלק,לא יותר מזה (מעבר לזה זה גם הנאה,אבל הנאה שאסור להסחף איתה).
אנחנו צריכים לשלוט באוכל,לא שהאוכל ישלוט בנו,אנחנו לא ניפול כקורבנות לצורך קיום בסיסי,צריך להינות ממנו.
קודם כל - לא להגיע למצב שאנחנו גוועים ברעב,כי כשאנחנו גוועים יש לנו נטיה להתנפל על כל מה שאנחנו רואים ("עיניים גדולות") והכמיהה להתנפל על מזון עתיר בשומן גדול יותר.
אז דבר ראשון,גם אם מגיעים למצב שאנחנו גוועים,לא להתנפל - לסמוך על הקיבה שלך.
לאכול קצת,ונכון,לאכול עד מתי שאת לא רעבה,עד מתי שאת לא סובלת והבטן שלך מקרקרת,עד מתי שאת מרגישה תחושבת שובע.
הרגע שאנחנו מתפוצצים,מעבר לזה שהתחושה הכבדה לא נעימה,זה גורם להשמנה וגורם לקיבה לגדול (אחרי הכל,קיבה זה שריר גמיש,אפשר להרחיב אותו,ואנחנו מרחיבים אותו שאנחנו אוכלים אחרי שהקיבה מלאה כבר).
אז מה לאכול כשרעבים?דברים משביעים - למשל,פחמימות - הבעיה עם פחמימות שיותר מידי זה גם לא טוב,וצריך לדעת גם לאכול פחמימות נכונות בכמויות הנכונות,
לדוגמא אורז מלא,פריכיות,לחם קל,בננה,דגנים מלאים,ולחם קל (למרות שאני מעדיפה להמנע ממוצרים מחיטה אשר מחילים גלוטן),
למה פחמימות זה רע? פחמימות נהפכות בגוף לגלוקוז (סוכר),וסוכר נהפך בגוף לשומן.
אני הייתי מציעה לנסות להמנע כמה שיותר מלחם לבן,ספגטי,ולחמניות למינהן.
מה טוב בפחמימות? זה משביע,ואפשר גם לא לאכול הרבה בשביל לשבוע מהן,רק לדעת את המידה הנכונה.
אם אין לכן אפשרות לאכול פחמימות מורכבות - עדיף שתוותרו ותאכלו חלבונים.
אומרים שבביצים יש הומן כולסטרול (מה שדרך אגב נכון),אבל הכולסטרול והשומן נמצא בחלמון,החלק הצהוב של הביצה,החלק שלדעתי גם פחות טעים.
בחלבון ביצה יש 16 קלוריות בלבד,אני אחרי אימון אוכלת חלבון אחד של ביצה קשה (כי אני נמנעת ממטוגן),וזה חובה אחרי כל אימון - חלבון,
מה שבונה את השריר (אחרי אימון כוח בלב - זאת אומרת משקולות).
מכניסים לנו הרבה לראש שיקרות זה טוב ובריא - נכון מאוד,אבל אם את בדיאטה,יש ירקות ופירות שרצוי להמנע מהם,
כמו אבוקדו - אומרים שזה החמאה של הטבעונים. אבוקדו הוא מאוד שמן,
רצוי לא להגזים איתו למרות ששומן מהצומח זה שומן בריא - גם ממנו אנחנו לא רוצים הרבה.
כמו כן גם שקדים ואגוזים למינהם - ב100 גרם של אגוזים (משתנה מזן לזן) יש בין 700 ל600 קלוריות,לא סתם עושים מהן שמן,
גם מהם רצוי להמנע למרות שזה נורא בריא.
לגבי פירות,לא רצוי יותר מ1-2 ביום כי יש בהם גם סוכר,אבל זה מצוין לארוחות בינייים כי לפעמים אנחנו לא באמת רעבים,סתם בא לנו לנשנש
(שלדעתי תכלס זה מה שאנחנו מרגישים ברוב המקרים,בצורך לנשנש ולא באמת רעב).
עוד אחורת ביניים מעולה - זה מעדן יוגורט 0%,אולי 1.5%,בגביע יוגורט 0% (בערך 150 מ"ל של דנונה),יש מקסימום 60 קל' לגביע,
היתרון שלו זה שתכלס הוא גם טעים,זה מצוין כשרוצים לנשנש ואין בזה הרבה קלוריות,
החסרונות של זה,זה שהיוגורט 0% עלול להכיל סוכרזית (שאני נוטה בה להשתמש המון),וזה מאוד מאוד לא בריא.
חוץ מזה,כל ה"חיידקים הטובים" שאנחנו שומעים עליהם בפרסומות - אקטיביה וכל אלה,לא קיימים במעדני 0%,
הם לא מכילים את החיידקים הטובים האלה,ככה שזה לא מועיל או בריא במיוחד,אבל גם לא מזיק,אפשר לאכול אחד כזה ביום,לא ביג דיל.
אני תמיד מעדיפה להשתמש במוצרים שיש בהם כמה שפחות אחוזי שומן,אחרי הכל אני לא מרגישה הבדל בטעם,ואם יש קוטג' 1% וזה כמעט אותו טעם,למה לא לאכול אותו?
יש בו אולי חצי מהקלוריות שיש ב5%.
לגבי חלב - יש המון תיאוריות,חלקן אומרים שחלב עתיר בסידן ומולץ לשתות לפחות כוס אחת של חלב ביום,וחלקן טוענות הפוך.
אני אישית מסכימה עם התיאוריה השניה.
חלב הוא מאוד משמין אחרי הכל,למרות התדמית הטובה והבריאה שיש לו (ב100 גר' של חלב 3% יש 60 קלוריות),שזה אפילו לא כוס,
מה שאומר שבכוס יש בערך 120 קלוריות (שלדעתי מיותרות),אני הייתי מעדיפה להשתמש בחלב 1%,למרות שגם הוא כבד ויש בו הרבה קלוריות.
אני ממש ממליצה להשתמש בחלב סויה של תנובה.חסרונות?לא מצאתי בו עד כה ואני צורכת חלב סויה כמעט שנה.
יש בו הרבה פחות קלוריות מחלב רגיל,יש בו הרבה יותר סידן,0.4 שומן רווי (שזה בכלל לא הרבה),ובלי כולסטרול בכלל.
לדעתי,גם יותר טעים ויותר מתוק,והשומנים המעטים שיש בו הם שומנים מהצומח - כמו שאמרתי קודם,שומן טוב.
שיטה מצוינת להרגיע רעב זה גם לשתות מרק (צח,לא מהסמיכים).
שחושבים על זה - מה כבר יש במרק?מים חמים,תבלינים וירקות,זה כלום קלוריות,וזה משביע,אפשר לאכול מרק מתי שרוצים בלי לספור את זה.
החיסרון של זה זה שקצת באסה לשתות מרק בקיץ.
חשוב מאוד לדעת להבדיל בקלוריות,למשל יש הבדל בין 300 קלוריות של שוקולד ל300 קלוריות של ארוחה (ירקות,פחמימות מורכסות,מרקים וכ'ו),
הערך הנומינאלי של הקלוריות שווה,אבל לא צריך להיות גאון בשביל לדעת שמ300 קלוריות של שוקולד משמינים,ומ300 קלוריות של ארוחה נורמאלית לא.
לעומת זאת,אל תתנזרי ממה שאת אוהבת,במיוחד אם קשה לך מאוד להתנתק ממתקים ושוקולד,
פעם בשבוע תרשי לעצמך,אחתר זה רק עיניין של זמן עד שתתנפלי על העוגה הראשונה שתראי,ככה את רק צוברת כמיהה לדבר.
מה שאני ממש ממליצה בתור "ממתק" זה החטיפים החדשים של אנרג'י שיש להם סדרה של חטיפים מתחת ל99 קלוריות - יש אפילו כאלה שיש בהם 58 קלוריות לחטיף
(!) שזה באמת לא הרבה,ברובם יש לפחות 100 אפילו בדיאטתים וזה בכל זאת משביע,כי חלקם מכילים גלוטן. הם טעימים,בריאים ולא משמינים - אחד כזה ביום זה מצוין.
עכשיו בחזרה לשתיה - שתיה קרה בזמן האוכל לא מומלצת,אך 10 דק' לפני הארוחה או אחריה,שתיה קרה בזמן הארוחה מעודדת השמנה,ולכן רצוי להעביר את התה
למנה הראשונה,שכאמור מדכאת השמנה.
אם כבר שתיה קרה - ליטר וחצי מים ביום חובה,התסמין הראשון של ירידה במשקל לפני השומן - זה קודם כל נוזלים,
ועם כמה שזה נשמע הזוי,בחומציות השטן קיימים גם אחוזי שומן,כשאנחנו שותים הרבה אנחנו מנקים את המערכת הזאת ובגלל זה השטן יוצא בהיר -
החומציות בשטן נמוכה וזה מצויין.
לגבי שתיה מתוקה - אני אישית לא נוגעת בזה כי אני יודעת שאני יכולה בלי וזה לא כזה מגרה אותי,אבל אם כבר שתיה מתוקה,המים בטעמים זה מצוין,גם טעים וגם לא הרבה קלוריות,למרות שאין כמו המים.
לגבי קולה,ספרייט וכאלה - אני לא צריכה אפילו לציין,רצוי להחליף המשקאות דיאט במקום,וגם איתם לא רצוי להגזים כי הם מכילים ממתיקים מלאכותיים כמו סוכרזית.
מקווה שעזרתי (פיו,חפרתי המון),
ואם יהיה מישהו שבאמת יקרא - לא יהיה מאושר ממני.
לכל מה שנכתב יש ביסוס,ואלו טיפים בסיסיים,כל מה שכתבתי גם עזר לי מניסיוני האישי להרזות.
חשוב לי להבהיר שאינני מעודדת כלל הפרעות אכילה,
ומקווה שאף אחד לא ייפגע מהטיפים הכתובים הנ"ל ולא יראה בהם כעצות שבאות ממקום של אנורקסיה ובולמיה - מי שלא מאמין לי יכול לברר או לקרוא באתרי תזונה.

יום טוב לכולם!!!