לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פלאפי הארנב המעופף

ברוכים הבאים לפלאפי הארנב המעופף! עקב קוצר במקום, לא אוכל לתאר את כל הדברים המופלאים שעליהם אכתוב, אך אנסה לתת כמה מילים: הבלוג הזה הולך לעסוק בחיי, ובדברים המסעירים המטורפים ולפעמים המשעממים עד מוות שעוברים עליי. אם אתם בעלי לחץ דם גבוה, אולי תשבו?


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  




הוסף מסר

2/2013

רבאק, יש לנו ארץ נ-ה-ד-ר-ת


         
אז על מה רציתי לדבר..? אה כן. על הארץ שלנו.

אתם יודעים למי הכי קל ללכלך על ישראל? כן, לנו הישראלים.

פחות כשאנחנו מטיילים או שוהים בחו"ל, אבל בקלי קלות כשאנחנו חיים בארץ.

זה מין סאדו-מאזו כזה של יחסי אהבה-שנאה ביננו לבינה. אנחנו רגילים למזג האויר, לזיהום האויר, ליחס המחורבן והחם בו-זמנית. לידיעה שמסוכן כאן, אבל אנחנו כבר כל כך רגילים שזה לא משנה.

ואז אנחנו נוסעים לחו"ל ונהנים מאוד. ובאותה נשימה יודעים שיהיה קשה לנו להיות רחוקים מישראל. ולא משנה כמה נתלונן שחם בקיץ, ובחורף אם לא שחון אז טובעים בשטפונות (שקשורים יותר לתשתית פחות מעלובה שיש לנו), והממשלה דופקת אותנו, ומשפחות ההון משתינות עלינו מהמקפצה בקיסריה, ושלא נתחיל לדבר על שירותי הרווחה ומשרדי הממשלה בכלל שבמקום לשרת את הציבור, מצפים מהציבור לשרת אותם.

וזה נכון שהיום התלונות מוצדקות, והן גוברות על הקולות הפטריוטים והסיבות השחוקות מרוב שימוש - זו הארץ היחידה שהיא של היהודים ולמען היהודים, כאן לא יפגעו ביהודים, אלוהים נתן לנו את הארץ הזו - וכו' וכו' וכו'
(שימו לב שאלה סיבות לגמרי גלותיות - כלומר בנות 70 שנה לפחות)

ואם תעשו משאל מאולתר בין החברים והחברות שלכם, תראו שיש יותר ויותר כאלה שלא מתנגדים במיוחד (אם לא שואפים לכך) לעזוב את הארץ - לזמן מוגבל או ללא כוונה לחזור.

זו מגמה גלובאלית (הגירה לצרכי עבודה), אבל יותר מזה, זה מראה על סדק שהפך לשבר עצום. בין חלקי העם, ויותר מזה - בין העם ובין הנהגתו שכבר מזמן לא נתפסת כאחת שמטרתה היא טובת העם.

והכי עצוב יהיה כשכל המעשים הללו, שלא נתפסים בכלל על ידי אלה שמבצעים אותם כפשע נגד הציבור, יגרמו לגלים של הגירה שלילית (זה כבר קורה למעשה, רק שלא מבליטים את זה בתקשורת) שיעלו ויגאו ככל שאנשים לא יראו שינוי אמיתי במדינה ויחסה לאזרחים.

אבל אני לא בא לצעוק כנביא זעם בשער. יש כל כך הרבה שעושים את זה יותר טוב ממני בעיתונים ובתקשורת.
אני דווקא רואה את התקווה מגיעה מלמטה. מאנשים כמו דפני ליף - שעם כל האינטרסים המזויפים שאוהבים להדביק לה אנשים מלובי כזה או אחר - סך הכול לקחה אוהל ויצאה לרחוב כדי לתת לכעס שחשה ביטוי ולהוציא את הזעם הזה קצת החוצה, ובלי להתכוון בכלל הפכה למנהיגת מחאה המונית.

ועוד יותר מכך, שהתקשורת כבר הספידה את המחאה, אבל כמו כל מחאה המונית - היא רק הלכה לישון. מחאות כאלה לא מתות עד שהן מגיעות לפורקן יסודי - וזה לא קרה. הממשלה מיסמסה את המחאה באמצעות מדיניות "הפרד ומשול" כמו גם פריטת המחאה לפרוטות והקמת וועדות. כשגוף שלטון מקים וועדה, ובארץ זה תמיד בלי שום שיניים, אני תמיד מדמיין ישיש כזה עם חניכיים חשופות הולך במסדרון בית חולים עם חלוק שחושף את הישבן המצומק שלו וצועק בקול צרוד תוך כדי שהוא מנופף במקל ההליכה שלו.

כי זו בערך ההשפעה שיש לוועדות בארץ.

אבל מסמוס כזה של מחאה נראה נהדר ליח"צנים של פוליטיקאים וגופי עניין, רק שהוא פלסטר על פצעון שכבר מזמן מאיים להתפוצץ ולהתיז נוזלי מורסה על כל סביבתו. (מצטער על הדימוי המגעיל)

פצע כזה שלא מנוקז, רק הופך לסכנה מיידית וממשית לחולה.

וכל יום שעובר ולא נוקטים בו צעדים אמיתיים לתיקון - על ידי החזרת מוסדות המדינה לידי המדינה, ביטול מדיניות ההפרטות, ביטול חוק ההסדרים, חקיקת חוקה יסודית ואמיתית, ועוד ועוד ועוד - המחאה הזו רק תמשיך להתנפח עוד ועוד עד שתגיע שוב לסף פיצוץ. ובפעם הבאה הפיצוץ הזה לא יהיה ללא נפגעים. זו התחזית שלי בהסתמך על כל מה שאני קורא, רואה ומבין.
נכתב על ידי פוקס , 27/2/2013 15:56   בקטגוריות חלומות, טירוף, מהפיכה, מחשבות, פוליטיקה, אינטרנט, אקטואליה, ביקורת, שחרור קיטור  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



יום האהבה!!!


 

 

בדרך כלל אני מדלג על היום הזה ככה באלגנטיות. בלי קשר לאם אני נמצא בקשר או לא.

 

אבל הפעם רציתי קצת לדבר עליו. אבל לפני כן, אם תקליקו על התמונה הנחמדה, תוכלו לראות איך אפשר לייצר כרטיס יפה כזה ליום האהבה - בעצמכם, בלי טובות ובלי מחירים מוקפצים לכבוד ה"חג".

 

חזרה לעניין. יום האהבה, הוא בעצם ציון לולנטינוס - קדוש נוצרי בעל שם זה (אחד משלושה, אך היחיד שקשור באמת לחג הזה), שתויג כ"קדוש האוהבים" לאחר שהשיא זוג אוהבים בסתר לפי דיני הנצרות בתקופת הקיסר קלאודיוס השני שלא ממש אהב דברים כאלה ודן אותו למוות. זו הגרסה הנוצרית.

 

לנו היהודים יש כמובן גרסה משלנו (כי אין מצב שניתן לנוצרים לעבור אותנו בדברים כאלה), ט"ו באב שהיה חל באמצע תקופת הבציר בתקופת התנ"ך והיה מעין יום לאומי לדייטים - הגברים היו יוצאים לכרמים (או השדות) ומאתרים עלמות רווקות שמחפשות חתן. זה גם היה יום של פיוס ולא רק של אהבה, והוא מוזכר בנשימה אחת עם יום כיפור (גם הוא נחשב יום שבו לובשים לבן והוא יום של קדושה)

 

כיום, יום האהבה איבד קצת מהזוהר שלו מפני שבעולם הממוסחר עד מוות (וגם אחריו) שלנו, יום האהבה מצטייר יותר ויותר כהזדמנות פז לרשתות וחנויות לדחוף סחורה מתומחרת בפראות לקהל שנתפס בעיניהם כשבוי (תפיסה לא תמיד שגויה).

 

וזה דיי נכון. אם אני מסתובב בקניונים בערב לפני יום האהבה, הסיכוי למצוא פרחים במחיר סביר, או כרטיסי ברכה ליום האהבה הוא אפסי עד צחוק בפנים. שלא לדבר על שוקולדים במחירים מנופחים, וכל דבר אדום עם סרטים.

 

אולי זה העולם הזה שסוגר עלינו יותר ויותר עם פרסומות פולשניות בכל מקום ונציגי מכירות שקופצים עליך מפינות נסתרות, אבל אני נרתע מאירועים כאלה בדיוק בגלל שהם נתפסים כהזדמנות פז למכירה.

 

ומעבר לכך, כפי שכולם יודעים כבר, אם אתם רוצים לומר "אני אוהב" או "אני אוהבת", יש לכם 364 ימים בשנה (חוץ מיום האהבה) לעשות את זה, ולא לחכות לתאריך שמישהו סימן ביומן או בספר כזה או אחר.

 

אז תמשיכו לאהוב!

נכתב על ידי פוקס , 14/2/2013 11:27   בקטגוריות מחשבות, כסף, אקטואליה, אופטימי, אהבה ויחסים, שחרור קיטור  
הקטע משוייך לנושא החם: Valentine’s Day - יום האהבה
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ביטקוין כראי למצב הכלכלי


מטבע המהפיכה!


ביטקוין, אם אתם מכירים או שאולי לא, הוא המטבע הדיגיטלי המוצפן הראשון. נשמע מסובך? מתחת למכסה המנוע זה דיי מסובך, אבל בשימוש היומיומי שלו - לא במיוחד.


ביטקוין יצא לאוויר העולם בערך ב-2009 (ב-2008 פורסם מאמר של המייסד המיסתורי של ביטקוין, אדם או קבוצה הידועים בשם "סאטושי נאקאמוטו", שנעלם מהסצינה בסביבות 2011), והתחיל להסחר בין יודעי דבר ראשונים במחיר סימלי של כ-3 סנט אמריקאי לביטקוין. מי שהיה חכם מספיק בשביל להשקיע קצת כסף אז, עשה ה-מון רווח על ההשקעה שלו. המטבע התחיל לעלות באופן מדהים עד יוני 2011, בו הגיע לשווי שיא (עד כה לפחות) של כ-32 דולר לביטקוין.


בואו נעשה חשבון פשוט, אם השקעתם 100 דולר בהתחלה, ביוני 2011 מצאתם אתם עצמכם עם מטבע בשווי של 105,600 דולר. לא רע, נכון?


כמובן, זה תלוי אם הייתם אמיצים מספיק בכדי להשקיע במשהו מוזר ולא מוכר שבעיקר גיקים שמתעניינים בתורת ההצפנה הכירו.


כמובן שאי אפשר רק טוב, וחייב להיות גם צדדים פחות אופטימיים לסיפור. אז אמרתי כבר שיוני 2011 הייתה נקודת הזמן בו המטבע הגיע לשיא שווי. מה קרה מאז? ביוני 2011, נפרצה הבורסה המרכזית של ביטקוין, אתר בשם MTGOX, וחשבונות רבים של משתמשים רוקנו ממטבעות.


בואו נחזור טיפה אחורה. איך ביטקוין עובד? ביטקוין הוא מטבע דיגיטלי. זאת אומרת שהוא מיוצג בצורת מידע מוצפן על רשת האינטרנט. בלי אינטרנט, אין ביטקוין למעשה. אנשים מחזיקים ביטקוין כמו כמעט כל מטבע אחר - בארנקים. הארנקים הללו הם כמובן לא ארנקים פיסיים, כי אי אפשר להכניס ביטים ובייטים לארנק עור או בד, אלא תוכנות המותקנות על המחשב או על אתר ברשת האינטרנט. ניתן גם לשמור גיבוי של הארנק שמוגן על ידי סיסמא, כך שגם אם הארנק נגנב, התוכן שלו יישאר מוגן כל עוד לגנב אין את הסיסמא.


קיימות מספר דרכים לקנות ולמכור מטבעות ביטקוין. ניתן למצוא מוכרים פרטיים ולקנות ולמכור ישירות אחד לשני. אפשר להשתמש באתרים של חלפני ביטקוין. ואם מתחילים להתעסק בכמויות רציניות, כבר כדאי לעבור לאחת מבורסות הביטקוין, שמאפשרות לקנות ולמכור את המטבע תמורת דולר אמריקאי.

כדי לקנות ולמכור בבורסות, מקבלים הסוחרים ארנק ייחודי שקיים באתר הבורסה, ואליו הם מעבירים את המטבעות (ביטקוין ו/או דולרים) שאיתם הם רוצים לסחור. הארנק הזה נפרד ומובדל מהארנק האישי שלהם, אבל הוא ממשי בדיוק כמו כל ארנק אחר.


הפורצים הצליחו להגיע לארנקים הללו, בבורסה הגדולה בעולם לביטקוין, ורוקנו כמות גדולה של מטבעות מהם.


התוצאה הייתה דיי צפויה. המטבע החל בסדרת נפילות קשה שהסתיימה בדצמבר 2011 עם ירידה של יותר מ-90 אחוזים משווי המטבע.


המטבע הוכה, אבל לא חוסל. למעשה, הלקחים שנלמדו מהאירוע הזה גרמו לחיזוק ההגנות ואמצעי האבטחה בבורסות כך שמאז ועד היום (חוץ מאירוע שבו בעל בורסה קטן נעלם עם מחצית מהמטבעות של לקוחותיו זמן קצר לאחר הפריצה שהזכרתי) לא היו פריצות נוספות.


מאז, המטבע התחיל בסדרת עליות יציבה למדי, וכיום הוא עומד על כ-20 דולר לביטקוין.


ככל שביטקוין צובר תאוצה בעולם כחלופה למטבעות מסורתיים, כך המתנגדים לו מתחילים להפוך לקולניים יותר ויותר.


קודם כל הבהרה: ביטקוין אכן ניתן ונעשה בו שימוש נרחב ביותר בשוק השחור. מה שנקרא "דרך המשי" או "דארקנט", שאלו רשתות אפילות במחשכי האינטרנט, מאפשרות רכישה של כמעט כל דבר לא חוקי או זדוני, בצורה אנונימית לגמרי בעזרת ביטקוין.


דבר שני, העובדה שניתן לעשות במשהו שימוש בלתי חוקי (אפשר למשל לרכוש סכין קצבים בשביל לחתוך סטייקים, או לחסל אנשים), לא אומר שצריך להוציא את אותו משהו מחוץ לחוק.


אבל שורש ההתנגדות הגדולה ביותר לביטקוין נעוץ בהעדר מנגנון שליטה מרכזי. ביטקוין הוא מטבע מוצפן, ומבוזר לחלוטין.


מבוזר משמעו, מנגנון הניהול שלו הוא בעצם קהל המשתמשים שלו. וכאשר מדובר באלפי אנשים (לפחות), אי אפשר להטות את שוויו (כפי שממשלות עושות במטבע שלהן תודות לשליטתן בבנק המרכזי שמנפיק אותו, על ידי ניפוק יותר או פחות כסף, ועל ידי רכישה מסיבית של מטבע אם צריך להוריד את ערכו), ואי אפשר למסות אותו. הדרך היחידה למסות עסקאות בביטקוין היא לסמוך על המשתמשים שידווחו עליהן. כן, ברור שזה יקרה קריצה


ממשלות וארגוניהן מאוד לא אוהבות את הרעיון. אבל, בעקבות סדרת המשברים הכלכליים שפקדו את העולם בשנים האחרונות, והעובדה שבנקים הם האחראים העיקריים למשברים אלה, בגיבוי הממשלות, אנשים מתחילים יותר ויותר להבין שצריך חלופה לבנקים.


תמיד סמכנו על הבנקים עם הכסף שלנו. חשבנו שהוא בטוח, ושארגונים פיננסיים אלה ישמרו עליו כעל שלהם. אז זהו שלא. הם שמרו עליו כשלנו. ואם אתה מתעסק עם כסף שאינו שייך לך, אתה תמיד תיקח יותר סיכונים מאשר עם הכסף שלך. בדוק.


אז לחזור לסחר חליפין עם אייפד תמורת חמישים שעות עבודה, בעולם גלובאלי כזה זה לא כל כך מעשי או נחמד.


אבל לעבור למטבע שלממשלות אין נגיעה או שליטה בו, והבנקים בכלל לא יודעים איך להתמודד איתו (מעבר להתנגדות ולחימה בו), מתחיל להשמע רעיון נהדר.


עכשיו, ביטקוין הוא מטבע שעובר דיפלציה מתמשכת. בדומה למחצב, יש לו כמות מוגבלת (ניתן לכרות ביטקוין עם מחשבים וכרטיסי מסך חזקים) של 21 מיליון מטבעות, מתוכם בערך חצי כבר נחצבו. בעוד כעשרים שנים, לפי החישובים, כל המטבעות ייחצבו והדרך היחידה להשיג ביטקוין תהיה לרכוש אותו.


זו הסיבה שהמטבע הוא במגמת עלייה כמעט מתמדת. אבל עלייה זו, או כמותו המוגבלת לא יהוו בעיה. המטבע יכול להסחר בחלקיקים. כלומר ניתן להעביר 0.00000001 מהמטבע ברשת אחד לשני. כלומר, אם המטבע יעלה בערכו (לדוגמא) ל-1000 דולר לביטקוין, הבורסות יתחילו לסחור במאית או אלפית המטבע, ובחלקיק כזה, השווי יורד למספר הגיוני, עד שהוא ממשיך לעלות ועושים חלוקה נוספת.


האם הממשלות לא יצליחו לבטל למחוק או להוריד את שווי המטבע באמצעות חקיקה? לא סביר. מטבע מבוזר עם משתמשים ברוב (אם לא כל) מדינות העולם אינו ניתן לביטול או מחיקה. אם (נאמר) אמריקה תהפוך את השימוש בביטקוין לבלתי חוקי, יותר סביר שזה יתרום לשוויו מאשר יבטלו. אנשים יעשו עסקאות דרך האינטרנט במדינות בהן המטבע כן חוקי, והרעש סביב המטבע רק יגבר ויגרום לעוד משתמשים ולעליית ערך.


אז מה אתם אומרים? שווה להשקיע, או מסוכן מדי?

נכתב על ידי פוקס , 1/2/2013 03:26   בקטגוריות כסף, מהפיכה, חוצלארץ, מחשבות, אקטואליה, אופטימי, אינטרנט, שחרור קיטור  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  פוקס

בן: 49



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי
8,734
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , 30 פלוס , משוגעים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפוקס אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פוקס ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)