מחר בצהריים אני מעביר סדנה במרכז הקהילתי, על שיטות שימור מזון ובמיוחד על תסיסה. בתוענית להדגים שתיים או שלוש שיטות של החמצה, יצרית שאור לבצק, והכנה מסורתית של יוגורט, שמנת חמוצה וחמאה. אחר כך נראה גם איך מיבשים מזון לשימור, איך משמרים בצנצנת ואם יהיה זמן עוד כמה טריקים נחמדים. אני מאוד מתרגש. זאת פעם שניה שאני מעביר את הסדנה הזאת, וזה בטוח יהיה כיף.
אז אני יודע שאין ממש סיכוי, אבל אם מישהו מקוראי עובר בוונקובר - אתם ממש מוזמנים.
***
ולעניין אחר, במהלך השוטטות האינטרנטית הרגילה שלי כדי להכין חומרים לנושא, גיליתי שבאלכמיה ניו-אייג'ית, תסיסה זה תהליך שמקושר עם מזל גדי. סתם מעניין.