לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

ועכשיו ברגש


עכשיו, כאשר החיים שלי משתנים כל כך מהר, החלטתי לתעד, כדי לזכור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2013    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

8/2013

גזוז


התחלתי לכתוב תשובה לנעמה וזה יצא מגילה, אז הנה הבלוג הפך לבלוג אוכל ליום אחד.
המתכון מגיע בעקבות אליזבת דויד, גיבורת התרבות שלי, שהיתה חלוצה בריטית בתחום הבישול ואולי סלבריטאית האוכל הראשונה. אליזבת דויד הגיע לצרפת ללמוד אומנות בגיל 19. לצערה השנה היתה 1939, והיא נתקעה מאחורי הקווים. אחרי שש שנים במחנות פליטים ומחנות מעצר שונים, היא חזרה לאנגליה עם ידע מדהים בבישול ים יכוני (היא היתה עצורה בין השאר ביון ובקפריסין, והגיע גם למצריים). ברבות הימים היא קיבלה תואר אבירות צרפתי וגם בריטי, ואפילו היתה האחראית על הצבע הכחול של סירי Le Creuset (שנבחר על פי צבע חפיסת הסיגריות החביבה עליה). 


גזוז פרי ביתי
רכיבים
כוס פרי
חצי כוס עד כוס מים
רבע עד שליש כוס סוכר (או כל ממתיק אחר, אבל להזהר עם דבש כי יש לו נטיה להשרף)
אופציונלי: שמרים ודרסטרוזה
מרתיחים את הפרי עם המים, עד שהפרי מרוסק. אם צריך עוזרים לו עם בלנדר ידני.
מסננים בעדינות (כדי שיצא נקי) ומחזירים לסיר עם הסוכר. מרתיחים עד שהסוכר נמס. בעצם מדובר בריבה שלא קרשה.
פירות יער, שזיפים ודובדבנים עובדים יפה. אפרסק דורש טכניקה קצת אחרת - ריסוק יחד עם מיץ לימון למנוע השחרה. 
קיבלת תרכיז, שאפשר לשמר כמו שמשמרים ריבה - במייסון ג'ר, להשאיר "1/4 ולשים עשר דקות באמבט מים.
אופציה ראשונה: 
לדלל את התרכיז בסודה, ויש לך גזוז.
אופציה שניה (למטיבי לכת):
מדללים שמרים במעט מים פושרים וממתינים עשר דקות (לכי לחנות של הבירה ותשיגי EC-1118, שמרי שמפניה שלא משאירים טעמי לוואי). שמינית כפית שמרים לבקבוק של חצי ליטר או ליטר, ואם השתמשת בממתיק מלאכותי תוסיפי חצי כפית דקסטרוזה (5 גרם) או שליש כפית סוכר לבן (4.6 גרם) לליטר. 
סוגרים ליום, ובודקים את התסיסה. אם לא מספיק מוסיפים עוד 12 שעות תסיסה כל פעם. ברגע שתוסס מספיק מעבירים למקרר. 
הזהרה: יש בזה מעט אלכוהול שהשמרים מייצרים. ממש מעט, בערך כמו שיש בבצק שאור ממוצע, ובכל זאת. 
הזהרה שניה: תשכחי את העניין בבקבוק לעוד כמה ימים ותקבלי פיצוץ מרהיב. 
אחרי כל זה אני אומר שסודה זה מספיק טוב. אחרי שתעשי פעם אחת תדעי כמה פרי וסוכר את אוהבת. אליזבת דויד חושבת שעלה של גרניום ריחני (מה שסבתא שלי כינתה אוטרה) מוסיף עניין לכל העסק, אבל אני לא בטוח לגבי זה. 
אם משיגים כמה בקבוקים כמו של גרולש, אפשר להיות אופנתיים בלי להשיג capper (המכשיר ששם פקק כתר על הבקבוק), אבל הכי מגניב זה להשיג בקבוקי זכוכית אמיתיים. 

נכתב על ידי Mental Baggage , 28/8/2013 22:01   בקטגוריות אוכל  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי:  Mental Baggage

בן: 50



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

4,942

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לMental Baggage אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Mental Baggage ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)