לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

ועכשיו ברגש


עכשיו, כאשר החיים שלי משתנים כל כך מהר, החלטתי לתעד, כדי לזכור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2016    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

יום הולדת


ביום שישי עשינו יומולדת לאורן, למרות שזה עדיין לא התאריך שלו, אבל מה אפשר לעשות? כל החברים שלו עוזבים ממש עכשיו. האריה הקטן דרש ארוע. עם הרבה חברים ועוגה, ודברים - בדגש על ההרבה. אז ביצענו - עד שהילד כבר מבקש משהו אני מבצע. 

 

הבעיה הראשונה שלי היתה - איך אפשר לשעשע וגם להאכיל ארבעים ומשהו איש (ילדים ומבוגרים ביחד, בערך עשרים ילדים). שאלתי את אשתי באישון לילה, והיא ענתה כבדרך אגב "שהם יכינו את האוכל". זה רעיון, אמרתי. מה הם יכינו? "פיצה תמיד הולך טוב". וכך עשינו: יום לפני הכנתי כמות מסחרית של בצק (אבל אני ממילא קונה קמח בחבילות של 10 קילו לפחות, כי פחות מזה זה לא משתלם כלכלית). גלגלתי כדורים קטנים, כיסיתי במעט שמן זית ואפסנתי במקרר. בצהרי היום רדדתי את כל הכדורים לפיצות קטנות ונאות, זה נשמע סיפור אבל האמת שכשעובדים בסרט נע העסק זז מאוד מהר. במקביל הכנתי גבינה מגוררת, תוספות ורוטב עגבניות (שיצא מאחת מהצנצנות ששימרתי בקיץ הקודם, ממילא הגיע הזמן לנגלה חדשה).  ברגע האמת התחלנו לקרוא לילדים ולהורים שהרכיבו לעצמם את הפיצות שלהם. קשה להסביר איזו התרגשות כל העניין הזה עורר.

 



 

אחר כך, בזמן שהעברתי את הפיצות בתנור (שמונה בכל פעם), הוצאתי ארגז עם צעצועי פלסטיק מהדולר סטור, ונתתי לילדים להשתולל קצת. אז היה אוכל חוץ מפיצה, וכן היה צריך לארגן קצת, אבל העניין הזה של להכין פיצות ולרשום את השם על המגש העסיק אותם חצי שעה לפחות, שבמונחי הזמן של בני שם זה חצי נצח. והיתה גם עוגת שוקולד שמכרנו לגויים בתור "traditional Israeli birthday cake" ועוררה גם היא התרגשות (כן, כן - של ק. גורן המהוללת; עדיף לא להגיד לאף אחד מה יש בזה בדיוק).

 



 

ואחרון חביב, אי אפשר לצפות מאדם שפוי בדעתו שיהיה מסוגל לסבול עשרים ילדים צורחים לשלוש שעות בלי קצת תמיכה מורלית. אחרי שנים בקנדה למדתי משהו מהמקומיים, והכנתי ג'ין וטוניק שישב לו שם בצד בצנצנות מייסון תמימות, מוכן להמזג לכוסות פלסטיק תמימות לא פחות. אלכסי שעזר אף הוא בהפקה (נחשו מאיזו עדה הוא) קורא לזה "קפה של ארבע". מדובר בפטנט שהוא נס רפואי, לא פחות, ולראיה בקבוק שלם של ג'ין, שני ליטר טוניק ושישה לימוני ליים נעלמו עוד לפני שהקרח נמס. אושר גדול. 

 



 

ועכשיו יש לי פטור לשנה שלמה. 

נכתב על ידי Mental Baggage , 15/7/2015 20:39   בקטגוריות אבא חדש, עלים אדומים, אוכל  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



נחיתה רכה


כשנחתנו בקוריאה השעה היתה כבר כמעט שעת ערב. בבית השעה היתה שעת לילה מאוחרת, אבל בכל זאת סימסתי הודעה קצרה על נחיתה: יש רשת לא רעה בשדה התעופה. אוטובוס תיירים כזה משדה התעופה, שבסוף מסתבר מביא אותנו לפתח המלון. סקוט רוטן שאין מזגן, ואחרי כמה דקות אני מבין אותו. הלחות המעיקה מטפסת עליך אפילו אם המזגן דלוק.

 

בדרך סקוט מראה לי כל מני דברים, כמו למשל את האי קנגהוואה שנמצא ממש בשפך הנהר, ואליו נמלטו המלכים הקוריאנים כל פעם שהיה איום. למרות שמדובר ברצועת מים קטנה, למונגולים למשל לא היה שום דרך לעבור אותם. למרות העייפות אני מרגיש את ההתרגשות מכל זה.

 

אחר כך אנחנו מבוססים בלחות ובחום כדי למצוא קצת אוכל. עד כאן יום ראשון בקוריאה, וזה עבר לא רע בכלל.

 


 


נכתב על ידי Mental Baggage , 20/8/2014 16:44   בקטגוריות יומיום, אוכל  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אוכל


אוכל מעסיק אותי. אני חושב ומדבר על אוכל הרבה במהלך היום, ומבשל לא מעט. בזמן האחרון הצטברו אצלי הרבה מחשבות על אוכל, וחשבתי שמגיע להן פוסט. כל זה כי להתנצל על הפוסט הבא. 

 

1. חשבתי על האוכל שלוקחים לגן. מה אתם שמים לילד לגן? אח שלי שם סנדוויץ'. נראה שיש מוסכמה - חצי פיתה עם גבינה צהובה או חומוס (הם לא אוכלים כל כך PBNJ). שולחים גם פרי. אנחנו שולחים את הילד לגן עם תיק אוכל, שאחרי ניסוי וטעיה הגיע לשיווי משקל יציב. זה כולל פירוגי (ארוחת הבוקר הלאומית של קנדה, מסתבר), שרימפ, ברוקולי, גבינה צהובה וירקות טריים כלשהם. פה ושם יש וריאציות כמו שניצל או פסטה, אבל זה התיק החביב על הילד שלי ולי אין תלונות. המרחק בין ארוחת הצהריים של האחיינים שלי לבין זו של אורן, מבליטה אני חושב את הפעם ההולך וגדל ביני לבין המכורה. 

 

2. אמריקאים (וקנדים לבנים) הם מאוד מוגבלים באוכל שהם חשופים אליו. ואני לא מדבר על רדנקים מהדרום - גם היפסטרים מפורטלנד אוכלים בסופו של דבר את אותו האוכל. יש פנינים באוכל האמריקאי שאני אוהב, אבל בכל התקלות קולינרית עם אמריקאים אני מבין שיש מגבלות. אני מראה לדניאל (מבשל, משכיל וראה הרבה עולם) לימון כבוש והעיניים שלו נפערות. הוא לא מבין למה מישהו ירצה לאכול את זה. לדום ובידג'יט שהיו אצלנו בשבת, מכרתי את החמין כסוג של צ'ילי או one-pot-wonder מה ששימח אותם מאוד, כי בסופו של דבר שעועית, תפו"א ובשר זאת מהות האוכל האמריקאי.

 

3. אני מכיר פרופסור ישראלי אחד כאן, שנשוי לקנדית. הוא שם פוסטים בפייסבוק על אוכל ישראלי. הוא קורא לאוכל של אשתו "אוכל של לבנים" ומסביר שמדובר בפחממות, חלבונים וירקות שמבושלים בנפרד וגם מסודרים בנפרד על הצלחת. האוכל הישראלי שמכיל כמה צורות של פחממות, ושמגיע מעורבב, משגע אות אשתו. זה לא שלא טעים לה, אלא שהיא נשארת מאוד מבולבלת מזה.

 

4. אני מכור לתוכניות בישול. לתחרויות הרבה פחות. התוצאה שם ידועה מראש. המנה המנצחת, היא תמיד זאת שקרובה ביותר למשהו שאמריקאים כבר מכירים ממקודם: המבורגר, מק אנד צ'יז או ברביקיו. תמיד השופטים מתמוגגים מההמבורגר הזה שכל כך מקורי ושונה כי שמו לו עוד איזה מרכיב אקזוטי. מה הטעם בכלל? כל תחרות בישול ישראלית היתה מפילה אותם לרצפה: לא רק שאת המנות הם לא מכירים, גם לא את המרכיבים. 

 

5. על השולחן שמו לקראת החג מתכון של מאיר אדוני, שהוא השף הישראלי החביב עלי, מסיבות רבות. מתכון מהוקצע של לשון - בשר שיצא מהאופנה - וירקות שורש. המאמר משתפך על המטבח המרוקאי החברותי והנדיב, וכמה שזה הו - מתכון מרוקאי בלבוש חדש. הצצה קטנה מלמדת אותי שמדובר במתכון צרפתי בטכניקה שלו, במרכיבים (יין וערמונים!) ואפילו בתבלינים. מתכון נהדר - למה שוב צריך את הסבטקסט העדתי עם הניחוח הגזעני הקטן? מה הצורך הזה? 

 

6. וכדי לסיים את הסיבוב המעצבן שהביא איתו הפייסבוק - בקבוצה (הסגורה, כלומר אליטיסטית) של "Medieval & Renaissance Cooking and Recipes", מתפתח הדיון המתיש והקבוע של מה שייך לתקופה ומה לא. מתיש כי מדובר בריטואל קבוע של חובבי הז'אנר. אחת מוותיקות הפורום, פוצחת במונולוג ארוך שמטרתו להסביר שלאוכל חדש לוקח זמן להקלט (נכון). היא מדברת על תפוחי אדמה, אבל אומרת כבדרך אגב "אנחנו, האמריקאים, מאוד פתוחים לאוכל חדש, אבל לא כל העמים ככה". אני צוחק בקול רם כל כך שהספרנית מעיפה בי מבט זועם. גם איטלקים הם מאוד ספציפיים באכילה שלהם - אבל הם לא משלים את עצמם. 

 

7. ואחת קטנה לסיום: עשיתי עם אורן מצות. ככה הוא גם לומד מה זה מצות, וגם נהנה מהן, ותודו שזה מגניב יותר מלקנות בסופר. וגם - ככה העברנו לפחות שעה מהבוקר, וזאת כבר מצווה. 

 

 

עיקר שכחתי: לבלוג האוכל שלי (הבלוג האחר) יש עכשיו בלוג תמונות נלווה כאן. מדובר בכל מני תמונות שלא הגיעו לפוסט נפרד. 

 

נכתב על ידי Mental Baggage , 7/4/2014 07:55   בקטגוריות אוכל  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי:  Mental Baggage

בן: 50



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

4,942

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לMental Baggage אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Mental Baggage ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)