שלום לכולכם!
קרה לכם פעם שבא לכם משהו טעים לארוחת צהריים
ולא ידעתם איך לבשל אותו במו שצריך?
אז בואו נלמד להכין משהו חוץ מסלט, חביתה ואוכל מוכן!
בדיוק בשבילכם אני מעלה את סדרת המדריכים החדשה שנקראת..

הרעיון שמאחורי הסדרה הוא לתת רעיונות
לגיוון בארוחת הצהריים - שתוכלו להכין בעצמכם!
לפני כל מתכון אני ארשום כמה זמן תיקח ההכנה
וכמו כן אם המתכון בריא או שכדאי לאכול אותו רק מידי פעם.

והמתכון של היום הוא...
צ'יפס טעים ופריך - כמו במסעדה!
זמן ההכנה - ארבעים וחמש דקות בממוצע.
בריאות - בגלל כמות השמן הרבה, רצוי לא לאכול צ'יפס לעיתים קרובות.

חומרים וכלים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
ליטר שמן קנולה
כיריים וסיר קטן
קולפן
קרש חיתוך וסכין חדה
כף מחוררת

אופן ההכנה:
קלפו את תפוחי האדמה וזרקו לפח את הךליפות. 
חצו כל תפוח אדמה לרוחבו, ככה:
שימו לב~ בתמונות רואים שאני חותכת רק עם יד אחת
(חתכתי מראש וצילמתי עם היד השנייה)
אבל חשוב מאוד להיעזר בשתי הידיים כשחותכים!
בעזרת סכין חדה חתכו מכל חצי תפוח אדמה פרוסות דקות (לא דקות מידי), ככה:

את הפרוסות חתכו לרצועות דקות - הצ'יפס! ככה:
השרו את כל רצועות הצ'יפס בקערה מלאה מים.
בינתיים,, מלאו שני שליש מסיר קטן בשמן קנולה,
והניחו את הסיר על האש עד לרתיחה.
(איך יודעים ששמן רותח? מניחים את קצה הידית של כף עץ.
בתחתית הסיר. אם מופיעות בועות מיד - השמן רותח.) כשהשמן רותח, מוציאים חלק מרצועות הצ'יפס מהמים,
מנגבים אותם היטב במגבת נקייה
ומכניסים אותם לשמן הרותח בזהירות בעזרת כף מחוררת, ככה:
כשהצ'יפס זהובים, הם מוכנים!
הוציאו אותם בזהירות עם הכף המחוררת, ככה:
ושימו אותם בקערה עם נייר סופג: 
תוסיפו קצת מלח ו.. בתיאבון!
באהבה,
