לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי:  רולר-עשה זאת בעצמך

בת: 15



מצב רוח כרגע:



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2009    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2009

עשה זאת בעצמך - שעון קטן ללוקר, למקרר או לחדר


 

שלום לכם!

אתם יושבים במטבח ואוכלים בשקט.. רגע, מה השעה? החוג כבר התחיל!

אתם פותחים את הלוקר בנחת.. רגע, מה השעה? עוד חצי דקה צלצול!

יש כל כך הרבה מצבים בהם אנחנו צריכים שעון מול העיניים..

אז למה לא נכין כזה בעלות מינימום?!?  

   

החומרים:

 

איך מכינים?

גוזרים את השוליים של קערית הפלסטיק:

ומחוררים חור לא גדול מידי במרכז הקערה.

לוקחים מעט פימו מכל צבע ומערבבים ביחד - לא עד ערבוב מלא,

ומשטחים על הקערה ודואגים שהחור ישאר פתוח: 

לשים פימו ומכינים את המספרים:

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

 

פורשים נייר אלומיניום בתבנית אפייה ומניחים עליו את הקערית המצופה ואת המספרים.

אופים לפי ההוראות שעל אריזת הפימו.

לאחר האפייה מצננים רבע שעה, ואז מקלפים את קערית הפלסטיק שנמסה

מתחת לפימו, כך כנשאר רק קערית מפימו:

גוזרים בזהירות את קצוות הקערה כדי ליצור מראה אסטתי.

מדביקים מאחורי מנגנון השעון מגנט או דבק דו צדדי, מכניסים סוללה,

משחילים את המנגנון בחור שבקערית ומרכיבים את המחוגים.

תולים על הקיר, המקרר או הלוקר את השעון עם המחוגים,

ומדביקים סביבו בעזרת מגנטים קטנים / דבק מגע את המספרים לפי הסדר.

ככה זה יוצא בסוף:

 

מקווה שעזרתי, ומקווה שהצלחתם!

 

בבקשה תמליצו על הקטע, זה ממש חשוב!

הממליצים יקבלו לינקוק גדול בפוסט הבא.

 

 

נכתב על ידי רולר-עשה זאת בעצמך , 3/10/2009 12:40  
36 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רולר-עשה זאת בעצמך ב-1/12/2009 17:01
 



עשה זאת בעצמך - ערכה סטרילית להגנה מחיידקים


 

שלום לכולם!

בעקבות מגפת שפעת החזירים המשתוללת,

החלטתי לתת לכם מדריך חשוב שימושי

שיעזור לכם להתרחק מהחיידקים המזיקים.

  

בתור התחלה, ארגנו לכם ערכה סטרילית,

אותה תוכלו לקחת אתכם לכל מקום.

את תכולת הערכה תוכלו לקנות

בכל סופר פארם / ניו פארם וכדומה.

הנה מה שרצוי שהערכה תכלול:

את כל זה תכניסו לשקית ריצ'רץ' קטנה (כזאת של אוכל..)

ותקבלו ערכה קומפקטית שתעזור לכם להישאר סטריליים בכל מקום (:

וכך הערכה הסטרילית שלי נראית:

 

למה משמשים הדברים שבערכה?

- טישו: אחרי אפצ'י..

- ג'ל חיטוי לידיים: אם אין באפשרותכם לשטוף ידיים לפני האוכל, ועוד משהו, שלא כולם מודעים אליו: רצוי לחטא/לשטוף את הידיים אחרי שמשפשפים את העיניים! (אבל לא לפני, זה שורף בעיניים וגם לא עוזר).

 (למשל, בבי"ס), פשוט שימו מעט ג'ל חיטוי על הידיים, שפשפו, ואתם נקיים מחיידקים!

- מגבונים עם אלכוהול: גם, יכול להחליף ג'ל חיטוי, וכמו כן אתם יכולים לנקות איתו משטחים מזוהמים, כמו לדוגמא המקלדת שהאח החולה נגע בה לפניכם.

- חבילת מגבונים: כדי לנקות את השולחן בבי"ס, המיץ שנשפך על התיק ועוד..

טיפים - איך לא לחלות ואיך לא להדביק אחרים במחלות

א) השתעלו לתוך המרפק ולא לתוך כף היד.

ב) הימנעו מלהתנשק בתקופה הקרובה..

ג) שטפו / חטאו את הידיים לפני האוכל.

ד) התרחצו כל יום.

ה) בקשו בבי"ס לפתוח חלון לכמה דקות כדי לאוורר את הכיתה.

ו) אם יש לכם חום, הישארו בבית.

ז) אם חבר/ה שלכם או מישהו מהמשפחה שלכם חולה, השתדלו להתרחק ממנו. כמובן, אל תשכחו להסביר לו שאתם חולים בקלות, בקבוצת סיכון או סתם מעריצי בצפר שלא רוצים להפסיד אף יום!

ח) אם מישהו בבית חולה, נגבו במגבונים המכילים אלכוהול חפצים כגון טלפון, מקלדת, עכבר וכו' לפני שתשתמשו בהם.

ט) אל תעבירו בין אנשים כוסות, בקבוקים, סכו"ם, סוכריות, שפתונים, איפור עיניים.

י) קראו מה כתוב על אריזת התרופה לפני שתיטלו אותה.

יא) אם החום שלכם עובר את שלושים ותשע מעלות - פנו לרופא!

 

עשרה דברים שלא ידעתם על שפעת ועל שפעת חזירים

א) שפעת החזירים התחילה בכפר קטן במקסיקו, ולכן נקראת בעולם "מקסיקן פלו" - השפעת המקסיקנית.

ב) התרופה המפורסמת לשפעת החזירים, "טמיפלו", קיימת כבר מספר שנים, ומיועדת להקלה בתסמיני שפעת רגילה ולא דווקא לשפעת החזירים.

ג) מקור השם "שפעת" במילה "השפעה", וכך גם באנגלית. בערבית נקראת השפעת "אנף אל ענזה" - האף העז.

ד) תקופות השפעת הן בד"כ בחורף, ומועברות במגפות ע"י עיטושים ושיעולים של בני אדם ובעלי חיים.

ה) כל שנה, נגיף השפעת משתנה מעט ונוצר זן מעט עמיד יותר של וירוסים.

ו) כל שפעת היא מחלה ויראלית - לא חיידקית, כלומר אין דרך לזרז את התרפאותה.

ז) היו מספר מגפות שפעת עולמיות: שפעת רוסית, שפעת ספרדית, שפעת אסיאתית, שפעת הונג קונג, שפעת העופות ושפעת החזירים (שפעת מקסיקנית).

ח) הסימפטומים (התסמינים) של שפעת החזירים הם: כאבי ראש גרון או בטן, תשישות, הקאות או שילשולים, שיעול ונזלת, חום מעל שלושים ותשע מעלות, צמרמורות וכאבי שרירים.

ט) בתקשורת העולמית מראים תמונות של אנשים בריאים הלובשים מסיכות כדי להימנע מהדבקות - אך זו טעות! גורמים רפואיים בארץ אומרים כי שימוש במסכה יכול אפילו להגביר את הסיכוי להידבקות, לכן לא מומלץ לאנשים בריאים שאינם בקבוצת סיכון להשתמש במסכות.

י) קבוצות סיכון- ילדים, נשים בהיריון, שמנים במיוחד, מעשנים, חולים במחלות כרוניות.

מקווה שעזרתי - תישארו בריאים (:

נכתב על ידי רולר-עשה זאת בעצמך , 1/10/2009 17:16  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רולר-עשה זאת בעצמך ב-7/10/2009 17:31
 



עשה זאת בעצמך - צ'יפס טעים ופריך


 

שלום לכולכם!

קרה לכם פעם שבא לכם משהו טעים לארוחת צהריים

ולא ידעתם איך לבשל אותו במו שצריך?

אז בואו נלמד להכין משהו חוץ מסלט, חביתה ואוכל מוכן!

בדיוק בשבילכם אני מעלה את סדרת המדריכים החדשה שנקראת..

הרעיון שמאחורי הסדרה הוא לתת רעיונות

לגיוון בארוחת הצהריים - שתוכלו להכין בעצמכם!

לפני כל מתכון אני ארשום כמה זמן תיקח ההכנה

וכמו כן אם המתכון בריא או שכדאי לאכול אותו רק מידי פעם.

 

והמתכון של היום הוא...

צ'יפס טעים ופריך - כמו במסעדה!

זמן ההכנה - ארבעים וחמש דקות בממוצע.

בריאות - בגלל כמות השמן הרבה, רצוי לא לאכול צ'יפס לעיתים קרובות.

חומרים וכלים:

5 תפוחי אדמה בינוניים

ליטר שמן קנולה

כיריים וסיר קטן

קולפן

קרש חיתוך וסכין חדה

כף מחוררת

אופן ההכנה:

קלפו את תפוחי האדמה וזרקו לפח את הךליפות.

 

חצו כל תפוח אדמה לרוחבו, ככה:

שימו לב~ בתמונות רואים שאני חותכת רק עם יד אחת

(חתכתי מראש וצילמתי עם היד השנייה)

אבל חשוב מאוד להיעזר בשתי הידיים כשחותכים!

בעזרת סכין חדה חתכו מכל חצי תפוח אדמה פרוסות דקות (לא דקות מידי), ככה:

 

את הפרוסות חתכו לרצועות דקות - הצ'יפס! ככה:

השרו את כל רצועות הצ'יפס בקערה מלאה מים.

בינתיים,, מלאו שני שליש מסיר קטן בשמן קנולה,

והניחו את הסיר על האש עד לרתיחה.

(איך יודעים ששמן רותח? מניחים את קצה הידית של כף עץ.

בתחתית הסיר. אם מופיעות בועות מיד - השמן רותח.) כשהשמן רותח, מוציאים חלק מרצועות הצ'יפס מהמים,

מנגבים אותם היטב במגבת נקייה

ומכניסים אותם לשמן הרותח בזהירות בעזרת כף מחוררת, ככה:

כשהצ'יפס זהובים, הם מוכנים!

הוציאו אותם בזהירות עם הכף המחוררת, ככה:

ושימו אותם בקערה עם נייר סופג:

 

תוסיפו קצת מלח ו.. בתיאבון!

באהבה,

נכתב על ידי רולר-עשה זאת בעצמך , 1/10/2009 16:52  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רולר-עשה זאת בעצמך ב-3/10/2009 16:01
 





4,896
הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , תחביבים , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרולר-עשה זאת בעצמך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רולר-עשה זאת בעצמך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)