לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

עד מתי?



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2009

רצון חופשי


לצערי הרב הפוסט האחרון שכתבתי נמחק משום מה,דבר שהוריד לי מאוד את החשק להמשיך לכתוב בבלוג.  אך כעת אני כבר מעבר לכך ולמען האמת גם השעמום שאני נמצא בו כרגע נתן לי קצת פוש.

 

 

אני הגעתי למסקנה שאין דבר כזה רצון חופשי.  כל מעשה שאנו עושים הוא תוצאה של גורמים חיצוניים וגורמים פנימיים שאלו הם התכונות שלנו או הגנים שלנו.

בואו ניקח רצח כדוגמא.  בן אדם שרצח מישהו רצח מסיבה מסוימת כמו שנאה, כעס, פחד.  אז נכון,  אנשים רבים חשים את התחושות האלה ובכל זאת לא רוצחים אבל יש המון פקטורים שונים כגון:  עוצמת הרגש שדחף את אותו אחד לרצוח, החינוך שקיבל הרוצח ובכלל העבר שלו, רמת האמפתיה שלו ואני מתאר לעצמי שיש עוד המון דברים אחרים.

 

מה שאני רוצה להגיד בזה הוא שברגע שלבן אדם אין חופש בחירה, אז אלוהים (במידה ואתם מאמינים בו כי אני אישית לא) לא יכול לשפוט אותנו בכלל, הרי הוא יצר אותנו, את כל התכונות שלנו ואת כל השאר היקום. 

ז'תומרת אם יוסי רצח את מוטי אז בעצם אלוהים רצח את מוטי.  נכון שיוסי ככל הנראה ייענש אך זאת כיוון שרוב החברות בעולם לא יסבלו רצח בשקט, יכול להיות שהמצפון יעיק עליו מאוד או שבכלל כל החיים הוא חי בסבל גדול ואותו סבל הוא אחד מאותם פקטורים שגרמו לו לרצוח, אבל ממש לא נראה לי הגיוני שהוא ילך לגיהינום או שלא יהיה לו מקום בעולם הבא או משהו בסגנון כיוון שבסופו של דבר כמה שזה נשמע מוזר הוא לא אחראי למעשיו.

נכתב על ידי מלך הארגמן , 24/9/2009 17:37  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  מלך הארגמן

מין: זכר




הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , פילוסופיית חיים , מתוסבכים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למלך הארגמן אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מלך הארגמן ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)