בדצמבר 2008 דיווח שר ההגנה הלבנוני, אליאס מור, כי רוסיה תספק לצבא לבנון עשרה מטוסי קרב מדגם "מיג 29". לאחרונה, הגיעה ללבנון משלחת של מומחי צבא רוסיים, אשר ביקרו בשלושה בסיסים של חיל האוויר הלבנוני - בבירות, באזור הבקאע שבמזרח לבנון ובבסיס "אל-קליעאת" בעכאר שבצפון לבנון. המשלחת הרוסית קבעה ששדה התעופה "אל-קליעאת" יהיה זה שיקלוט את עשרת מטוסי הקרב, שכן הוא מרוחק מקרבות עתידיים שעלולים לפרוץ בין ישראל וחזבאללה.
מקורות ביטחוניים לבנוניים מסרו היום (21.11), מפי בכיר רוסי, שמוסקבה קיבלה מישראל הבטחה שעשרת המטוסים לא יהוו יעד לתקיפה במקרה של מלחמה עתידית בלבנון, בתנאי שמטוסים אלה לא ישתתפו בלחימה. המקורות הוסיפו, שהמטוסים יגיעו בחמישה משלוחים - שני מטוסים בכל משלוח - שיתפרסו על תקופה של חמישה חודשים.
דיווחים אלה באים על רקע פקודת היום שפרסם מפקד צבא לבנון, הגנרל ג'אן קהוג'י, לרגל יום העצמאות הלבנוני שיחול מחר (22.11). הגנרל קהוג'י קרא לחיילי הצבא הלבנוני לגלות ערנות לאורך הגבול עם ישראל ולהגביר את הכוננות, כדי להתמודד עם "כל מזימה ישראלית אפשרית".
חשוב להדגיש, שאם אכן חיל האוויר הלבנוני יקלוט עשרה מטוסי קרב רוסיים, תהיה זו, אולי, הפעם הראשונה שבה לצבא הלבנוני תהיה יכולת ממשית להציב אתגר למטוסי צה"ל.