לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

נס המזרח - חדשות המזרח התיכון


הבלוג נועד לחשוף בפני הקוראים את המציאות המרתקת והמורכבת של המזרח התיכון, כפי שהיא משתקפת באמצעי התקשורת הערביים

Avatarכינוי: 

בן: 42

Google: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2009    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
11/2009

עשרה מטוסי קרב רוסיים צפויים להגיע לצבא לבנון


בדצמבר 2008 דיווח שר ההגנה הלבנוני, אליאס מור, כי רוסיה תספק לצבא לבנון עשרה מטוסי קרב מדגם "מיג 29". לאחרונה, הגיעה ללבנון משלחת של מומחי צבא רוסיים, אשר ביקרו בשלושה בסיסים של חיל האוויר הלבנוני - בבירות, באזור הבקאע שבמזרח לבנון ובבסיס "אל-קליעאת" בעכאר שבצפון לבנון. המשלחת הרוסית קבעה ששדה התעופה "אל-קליעאת" יהיה זה שיקלוט את עשרת מטוסי הקרב, שכן הוא מרוחק מקרבות עתידיים שעלולים לפרוץ בין ישראל וחזבאללה.

 

מקורות ביטחוניים לבנוניים מסרו היום (21.11), מפי בכיר רוסי, שמוסקבה קיבלה מישראל הבטחה שעשרת המטוסים לא יהוו יעד לתקיפה במקרה של מלחמה עתידית בלבנון, בתנאי שמטוסים אלה לא ישתתפו בלחימה. המקורות הוסיפו, שהמטוסים יגיעו בחמישה משלוחים - שני מטוסים בכל משלוח - שיתפרסו על תקופה של חמישה חודשים.

 

דיווחים אלה באים על רקע פקודת היום שפרסם מפקד צבא לבנון, הגנרל ג'אן קהוג'י, לרגל יום העצמאות הלבנוני שיחול מחר (22.11). הגנרל קהוג'י קרא לחיילי הצבא הלבנוני לגלות ערנות לאורך הגבול עם ישראל ולהגביר את הכוננות, כדי להתמודד עם "כל מזימה ישראלית אפשרית".

 

חשוב להדגיש, שאם אכן חיל האוויר הלבנוני יקלוט עשרה מטוסי קרב רוסיים, תהיה זו, אולי, הפעם הראשונה שבה לצבא הלבנוני תהיה יכולת ממשית להציב אתגר למטוסי צה"ל.

 

מטוס קרב רוסי מדגם "מיג 29" (ארכיון)

 

 

נכתב על ידי , 21/11/2009 14:15   בקטגוריות סוריה ולבנון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



20,733
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה , חינוך
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנס המזרח אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נס המזרח ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)