מהפכת האינטרנט והטכנולוגיה המשודרגת הפכו את המידע והבעת הדעה לדבר קל ופשוט. כך, כל אחד יכול להביע את דעתו בכל עת ללא קשר למיקומו הגיאוגרפי וללא חשש מצנזורה. תופעת הפורומים היא למעשה הבמה המרכזית לכך. במדינות ערב רבות, לרבות במדינות שמרניות שמוכרות כאדוקות כמו ערב הסעודית, נפרצים כל הגבולות. הגולשים יכולים לומר הכל בלי להזדהות בבלוגים ובאמצעי תקשורת אחרים. כך, ניתן למצוא כאלה הדוגלים בדעות קיצוניות וגזעניות, לעומת דעות מתונות הקוראות לדיאלוג בין כולם, ללא קשר לרקע התרבותי.
חוקרים סעודיים מסבירים, כי הפורומים הם מקור חשוב שעליו מסתמכים כותבים מסוימים, משום שלמעשה הם מבטאים את הלך הרוח של הרחוב, על-אף שאין קנה מידה בדוק עד כמה הם אכן מייצגים את קולה של החברה כולה. לדבריהם, העובדה שברוב מדינות ערב המשטר הוא טוטליטארי גורמת לשלטונות לעקוב אחר הפורומים כדי לדעת מה חושב הרחוב, ויש אף כאלה שכותבים מטעמם כדי ליצור דעת קהל בעד שינויים שמתכנן המשטר. בערב הסעודית, למשל, שרים מתעדכנים בפורומים ומתייחסים לסוגיות שעולות שם. כך היה לאחרונה עם שר המשפטים הידוע בחיבתו הרבה לאינטרנט, שאף פתח חשבון ב"פייסבוק" כדי לשמור על קשר עם הציבור.
יחד עם זאת, החוקרים חלוקים בנוגע לדעות הקיצוניות שעולות בפורומים. ישנם כאלה המעדיפים שגולשים יביעו דעות קיצוניות מאשר ייצאו לרחובות עם חגורות נפץ. אחרים דווקא מאוד חוששים שהדיבורים יתורגמו למעשים.
