הילולת רבי יעקב אבוחצירא, שקבור בכפר דמיתוה שבאזור הדלתא במצרים, מושכת מדי שנה תשומת לב רבה במצרים, וכמובן בישראל. השנה תגברו כוחות הביטחון המצריים את האבטחה באתר ההילולא, מחשש שאזרחים מצריים ייקחו את החוק לידיים ויפגעו בישראלים שהגיעו ליטול חלק באירוע.
אזרחים מצריים הביעו התנגדות לקיום האירוע ואף טענו כי בכפרם לא קבור אדם העונה לשם אבוחצירא. גם בתי-המשפט במצרים פסקו בשנים האחרונות, כי אסור להתיר את קיום ההילולא. אולם, היא ממשיכה להתקיים מדי שנה בכפר השייך לעיר דמנהור, זולת בשנה שעברה בזמן מבצע "עופרת יצוקה" כששלטונות מצרים אסרו לקיימה מטעמים ביטחוניים. גם פוליטיקאים מתנגדים לעצם האירוע, במיוחד משום שכוחות הביטחון עושים הכל למען המשלחות מישראל, אך מקשים על התושבים המקומיים, בודקים אותם, סוגרים חנויות ובתי-קפה ומטילים עוצר.
ישראלים נוהרים למקום כל שנה בסוף חודש דצמבר ובתחילת ינואר, כדי להשתטח על קברו של רבי יעקב אבוחיצרא, מגדולי רבנות מרוקו שנפטר במצרים. בעקבות חתימת חוזה השלום בין ישראל למצרים ב-1978, ביקשה ישראל באופן רשמי מממשלת מצרים להתיר ארגון טיסות לקהיר כדי שישראלים יוכלו להשתתף בהילולא, הנמשכת כ-15 יום. כך, מדי שנה גבר מספר הטסים שהגיע בימים טובים לכ-4,000.
תלונות התושבים המקומיים הן על הטקסים המלווים את ההילולא: שתיית יין, שחיטת כבשים, ויש כאלה הטוענים כי היהודים שוחטים גם חזירים. אחרים מלינים על התרחבות אתר הקבר, על המבנים שהתווספו, וכן על הסממנים היהודיים המעטרים את האתר.
מה דעתכם?
