אנאנד גרובר, הממונה מטעם האו"ם להגשת דו"חות בתחום הבריאות, אמר כי כ-300 אלף כורדים בסוריה משוללים מזכויות רבות, בהן זכויות רפואיות. יש לציין כי על-פי הערכות שונות, מתגוררים כיום בסוריה כ-1.5 מיליון כורדים, בעיקר בצפון-מזרח סוריה, והם מהווים כ-9% מסך כל האוכלוסייה.

גרובר, הנמצא בימים אלה בסוריה, ציין: "אני מודאג נוכח המצב של אחת הקבוצות המקופחות בסוריה, שאוכלוסייתה מונה כ-300 אלף אנשים ממוצא כורדי, משום שהם משוללים מזכויות רבות, בכללן זכויות רפואיות".
למותר לציין, שאמצעי התקשורת בסוריה, הנתונים לפיקוח הדוק של השלטון, כלל לא הזכירו את דבריו של גרובר. מעמדם של הכורדים בסוריה נחות מיתר התושבים. ב-1962 פורסם צו המגדיר את הכורדים במדינה כתושבים ללא אזרחות. עד היום מעמדם לא השתנה, למרות שב-2007 הכריז הנשיא בשאר אל-אסד כי יינקטו שורה של צעדים מוחשיים בדרך להענקת אזרחות לתושבים הכורדים. לכורדים אין תעודות זהות סוריות, והם מסתובבים עם תעודות אדומות. מעמדם הנחות מקנה להם זכויות מוגבלות ביותר במדינה, בהשוואה ליתר האזרחים.

בתוך כך, ערוץ טלוויזיה סורי החל לשדר תכנית שבועית בשפה הכורדית. אין זה דבר של מה בכך שערוץ סורי, הנתון מטבע הדברים לצנזורה קשוחה, משדר תכנית בשפה המייצגת תרבות של קבוצה אתנית, שנדחקה לשולי החברה בסוריה החל מהמחצית השנייה של המאה ה-20.