לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

נס המזרח - חדשות המזרח התיכון


הבלוג נועד לחשוף בפני הקוראים את המציאות המרתקת והמורכבת של המזרח התיכון, כפי שהיא משתקפת באמצעי התקשורת הערביים

Avatarכינוי: 

בן: 42

Google: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2011    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מצרים החלה לבנות מגדלי פיקוח לאורך הגבול עם עזה


מקורות ביטחוניים ועדי ראייה ברפיח מדווחים, כי השלטונות המצריים החלו לבנות מגדלי פיקוח גבוהים כדי לשפר את השליטה לאורך הגבול עם רצועת עזה.

 

כזכור, לפני כשנה החלה מצרים לבנות חומת פלדה לאורך הגבול עם עזה, כדי להילחם בתעשיית המנהרות. צעד זה עורר מתיחות שיא בין המצרים לפלסטינים, שסימניה אף הגיעו לרשת האינטרנט.

 

עדי ראייה בעיר רפיח מסרו, כי מגדל בגובה 30 מטרים הוקם בסמוך למעבר רפיח במרחק של כ-80 מטרים מרצועת הגבול. על-פי הדיווחים, מצרים צפויה לבנות שבעה מגדלים נוספים שיתפרשו על-פני 14.5 ק"מ שלאורך הגבול.

 

לדברי המקורות הביטחוניים, מגדלים אלה יאפשרו למצרים פיקוח הדוק ואחיזה טובה יותר באזור הגבול. מטרת המגדלים היא לסייע במניעת הברחות של סמים, סחורות ואמצעי לחימה באמצעות רשת המנהרות התת-קרקעיות.

 

חומת הפלדה שהחלה מצרים לבנות לפני כשנה

נכתב על ידי , 27/12/2010 11:13   בקטגוריות מצרים, פלסטינים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



איראן העבירה לחמאס טילי נ"ט מתקדמים


הרמטכ"ל גבי אשכנזי אמר אתמול (21.12) בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, כי בתחילת דצמבר 2010 נורה לראשונה לעבר טנק ישראלי ברצועת עזה טיל מסוג "קורנט". הטיל פגע בטנק וחדר את השריון שלו, אך לא התפוצץ בתוכו.

 

היום (22.12) מצטט היומון המצרי "אל-אהראם" ("הפירמידות") מקורות צבאיים המעריכים כי הטיל, המצוי גם בידי ארגון חזבאללה, הגיע לרצועת עזה מאיראן.

 

המקורות טוענים, כי המאמצים האיראניים לצייד את תנועת חמאס בטילי נ"ט מהסוג הזה נמשכים כל הזמן.

 

נכתב על ידי , 22/12/2010 10:20   בקטגוריות איראן, פלסטינים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



היש גרוע יותר משלטון חמאס ברצועה?


תנועת חמאס אמנם שולטת ברצועת עזה, אך ישנן מספר קבוצות ג'יהאדיות-סלפיות אשר קוראות תגר על אחיזתה של חמאס ברצועה. בשבועות האחרונים היינו עדים למספר תקריות של שיגור רקטות לעבר יישובים בדרום. כפי הנראה, לא היו אלה אנשי חמאס, אשר מעוניינת בעת הנוכחית לשמור על רגיעה, כי אם פעילים ג'יהאדיים המזוהים אידיאולוגית עם ארגון אל-קאעדה.

 

בחמאס טוענים, כי קיימת הסכמה עם שאר הפלגים ברצועה לא לשגר רקטות לעבר ישראל במסגרת הרגיעה הקיימת מאז מבצע "עופרת יצוקה" בינואר 2009. אולם, אותן קבוצות סלפיות לא רואות עצמן כחלק מאותה "הודנה" בלתי-רשמית, וממשיכות לשגר רקטות לעבר דרום ישראל כל אימת שהן יכולות.

 

היחסים בין הצדדים נכנסו למסלול התנגשות באוגוסט 2009, לאחר שכוחות הביטחון של תנועת חמאס ירו למוות במנהיג קבוצת "ג'ונד אנצאר אללה" ("צבא תומכי אללה"), עבד אל-לטיף מוסא, יחד עם 24 מאנשיו, משום שהכריז על הקמה של אמירות אסלאמית בעזה.

 

אחד מבכירי הקבוצות הסלפיות בעזה, אבו אל-בראא' אל-מצרי, אמר כי מאז שוררת מתיחות שברירית בין הצדדים. לדבריו, מנגנוני הביטחון של חמאס מבצעים מעצרים שרירותיים בקרב פעילים סלפים ברצועה ורודפים אותם ואת משפחותיהם.

 

דובר מטעם ממשלת החמאס, טאהר אל-נונו, מכחיש האשמות אלו ומדגיש כי הממשלה "מכבדת כל אחד שפועל במסגרת רעיונית מסוימת, כל עוד הוא פועל במסגרת החוק וההבנות הפלסטיניות".

 

ברצועה פועלות כמה קבוצות ג'יהאדיות-סלפיות, מביניהן: "ג'ונד אנצאר אללה" שהוזכרה לעיל, "ג'יש אל-אסלאם" ("צבא האסלאם"), קבוצת "אל-תוחיד ואל-ג'האד" ("ייחוד [האל] והג'האד"), "ג'יש אל-אומה" ("צבא האומה [האסלאמית]") וקבוצת "אנצאר אל-סונה" ("תומכי הסונה").

 

ארגונים אלה, אשר פועלים תחת המטרייה של הג'יהאד הגלובלי, מנסים להתאחד תחת ארגון-גג אחד, אולם ויכוחים פנימיים וטענות על הערמת מכשולים מצד חמאס מונעים מהם להתאגד לפי שעה. על-פי הערכות שונות, קבוצות אלו מונות ביחד כמה מאות חברים, כאשר בבתי-הכלא של החמאס עצורים עוד כ-130 מוג'אהדין.

 

פעילים סלפים ברצועה. קוראים תגר על שלטון חמאס

נכתב על ידי , 17/12/2010 11:56   בקטגוריות הג’יהאד הגלובלי, פלסטינים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ב"פתח" מאשימים: אנשי חמאס חטפו פעילים שלנו וחקרו אותם בעינויים


בשבוע האחרון חטפו וחקרו מנגנוני הביטחון של החמאס כ-40 פעילי "פתח" במזרח עזה - כך מאשימה הבוקר (9.12) תנועת "פתח".

 

סוכנות הידיעות הפלסטינית פרסמה הודעה מטעם הנהגת "פתח", לפיה מיליציות של חמאס חטפו עשרות אנשי "פתח", חקרו אותם במשך שעות ארוכות בתנאי מעצר משפילים ואף עינו אותם.

 

עוד עולה מההודעה, כי פעילי ה"פתח" שנעצרו אולצו להתחייב בחקירתם לא להשתתף בשום פעילות ארגונית או חברתית של ה"פתח".

 

סמלי פתח (ימין) וחמאס

נכתב על ידי , 9/12/2010 11:44   בקטגוריות פלסטינים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חזבאללה - ארגון טרור עם יכולת צבאית כמו של מדינה


מסמכי "ויקיליקס" ממשיכים לעורר הדים בעולם. ממשלת סודאן הכחישה אתמול (7.12), כי היא מעורבת בהברחת נשק איראני וסורי לתנועת חמאס ולארגון חזבאללה, זאת לאחר שה"גארדיאן" הבריטי ו"ניו-יורק טיימס" האמריקני פרסמו מסמך אמריקני חשאי לפיו ארה"ב הזהירה את סודאן, סוריה ומדינות ערביות ואפריקניות נוספות לבל יאפשרו הברחת נשק לארגוני טרור. 

 

דובר מטעם משרד החוץ הסודאני, מעאויה עת'מאן, הצהיר אתמול: "אנו לא מאפשרים להעביר שום סוג של נשק דרך סודאן לאף גורם". הממשל האמריקני הזהיר את ממשלת סודאן בינואר 2009 - בזמן מבצע "עופרת יצוקה" - לבל תאפשר העברת נשק איראני לרצועת עזה. כזכור, בסוף מרץ 2009 פורסם בתקשורת הזרה כי חיל האוויר הישראלי תקף לקראת סיום מבצע "עופרת יצוקה" שיירת משאיות בסודאן שהעבירה אמצעי לחימה מאיראן לחמאס. 

 

בתוך כך, ממסמך אחר שהדליף אתר "ויקיליקס" עולה כי ארגון חזבאללה מחזיק ב-50 אלף טילים, שחלקם מכסים את כל שטחי ישראל. עוד מתברר עכשיו, כי בסוריה - אשר מעורבת במישרין בחימוש חזבאללה והעברת אמצעי לחימה לפעיליו - נמצאים גם מתקנים צבאיים של הארגון. 

 

חזבאללה - ארגון טרור עם יכולות מבצעיות של מדינה

נכתב על ידי , 8/12/2010 15:39   בקטגוריות איראן, ארצות הברית, העולם הערבי והמוסלמי, סוריה ולבנון, פלסטינים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כוחות ביטחון מצריים תפסו אמצעי לחימה רבים ליד הגבול עם עזה


עיתון "אל-שרק אל-אוסט" ("המזרח התיכון") מדווח היום (19.10) מפי מקורות מצריים, כי מנגנוני הביטחון בצפון סיני איתרו שני מקומות מסתור בהם הוחבאו חומרי נפץ, מוקשים ורימונים, לא הרחק מהגבול בין מצרים ועזה.

 

המקורות אמרו, כי הם קיבלו מידע מהתושבים המקומיים המתגוררים צפונית למעבר רפיח, לפיו מקומות מסתור אלה משמשים להברחת חומרי נפץ ואמצעי לחימה אל תוך רצועת עזה דרך מנהרות תת-קרקעיות.

 

כוחות הביטחון המצריים פשטו על האזור ותפסו 150 ק"ג TNT, רימונים, מוקשים, שכפ"צים, נשק אוטומטי ותחמושת. בינתיים אף אדם לא נעצר, אך הסריקות במקום נמשכות על-ידי המצרים.

 

יש לציין, כי מצרים הגבירה את צעדי הביטחון בחצי האי סיני לאחר ששורה של פיגועים תוכננו ויצאו לפועל מאזור זה.

 


נכתב על ידי , 19/10/2010 10:27   בקטגוריות מצרים, פלסטינים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מצרים מונעת מבכירים בחמאס לקיים את מצוות החג'


אנשי חמאס טוענים, כי בכיר מצרי הודיע להם בשיחת טלפון שהשלטונות במצרים לא מוכנים לאפשר לכמה בכירים בתנועה לעבור דרך שטח מצרים בדרכם לביצוע מצוות החג' (העלייה לרגל למכה).

 

דובר התנועה, סאמי אבו זֻהְרי, אישר כי השלטונות המצריים עדכנו את התנועה בכך שהם מתכוונים לאסור על רשימה של אנשי חמאס לצאת דרך מעבר רפיח כדי לקיים את מצוות החג'.

 

אחד מבכירי התנועה, פוזי ברהום, אמר כי "הרשימה כוללת את צלאח אל-ברדויל, סאמי אבו זהרי ופוזי ברהום, מבלי להבהיר מהן הסיבות לכך". לדברי ברהום, זהו צעד בלתי-מוצדק, אך יחד עם זאת הוא הבהיר, תנועת חמאס לא תיצור משבר מהתקרית.

 


סאמי אבו זהרי - המצרים לא מאפשרים לו לעלות לרגל למכה

נכתב על ידי , 16/10/2010 13:51   בקטגוריות מצרים, פלסטינים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תנועת חמאס: יחסינו עם מצרים בשפל המדרגה


תנועת חמאס קראה לשלטונות מצרים לשחרר את מוחמד דבאבש, אחד מבכירי התנועה שנעצר ב-13 בספטמבר 2010 על-ידי מנגנוני הביטחון המצריים בנמל התעופה של קהיר. התנועה הוסיפה, כי הסיבות למעצרו "אינן מוצדקות" וכי יחסיה עם מצרים נמצאים "בתקופה הגרועה ביותר שלהם".

 

דובר תנועת חמאס, סאמי אבו זהרי, אמר כי מעצרו של דבאבש פוגע בתפקיד שממלאת מצרים בשיח הפנימי הפלסטיני ומהווה הסלמה במדיניות המצרית כלפי חמאס. אבו זהרי גינה את הצהרותיו של דובר משרד החוץ המצרי, חסאם זכי, שאמר כי רשויות הביטחון של מצרים עצרו את דבאבש בשל החשד כי הוא מעורב בפעילויות המנוגדות לחוק המצרי.

 

אבו זהרי דחה טענות אלו, והסביר: "דבאבש הוא אזרח פלסטיני ולא מצרי, והוא נכנס לשטח מצרים רק כחבר בועדת הדיאלוג הפנים-פלסטיני ולא שהה במצרים כדי שיוכל להפר את חוקיה". כמו כן, הוא האשים כי מעצרו של דבאבש בוצע "במסגרת חטיפתם של פלסטינים, עינויַם והריגתם בבתי-הכלא המצריים".

 

אבו זהרי דרש התערבות מהירה של גורמים ערביים שקולים, כדי "להציל את דבאבש ואחַיו העצורים בבתי-הכלא המצריים". הוא קרא למצרים לחזור בה מ"המדיניות השגויה והבלתי-מוצדקת" כלפי הפלסטינים.

 

מוחמד דבאבש נעצר בקהיר בחשד שהשתמש בדרכון מזויף באמצעותו ניסה להבריח כסף ומכשירי קשר דרך מצרים.

 


דובר תנועת חמאס, סאמי אבו זהרי

נכתב על ידי , 23/9/2010 11:14   בקטגוריות מצרים, פלסטינים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חמאס מזהירה את הרשות הפלסטינית לבל תמשיך בגל המעצרים נגד אנשיה


תנועת חמאס קראה לפעיליה בגדה המערבית "לא להסגיר עצמם למנגנוני הביטחון ולהתנגד לניסיונות המעצר". התנועה אמרה, כי היא לא תוסיף לשתוק עוד זמן רב אל מול גל המעצרים של אנשיה בגדה. בימים האחרונים עצרו כוחות הביטחון של הרשות הפלסטינית עשרות אנשי חמאס על רקע השקת המו"מ עם ישראל ושני פיגועי הירי שביצעה התנועה כנגד ישראלים.

 

בהודעה שפרסמה התנועה, היא הזהירה: "הידיים אשר הגיעו אל לב הכובש מסוגלות להגיע אליהם". התנועה גינתה את המעצרים שמבצעת הרשות הפלסטינית, והדגישה: "גדודי אל-קסאם הוכיחו שהם החלוצים בשטח ושהם תוקפים בזמן ובמקום שהם רוצים".

 

דובר התנועה, פוזי ברהום, הגדיר את המעצרים הללו כ"בגידה לאומית" וכ"חציית כל הקווים האדומים".

 


נכתב על ידי , 9/9/2010 17:41   בקטגוריות פלסטינים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ממשלה חדשה צפויה לקום בגדה המערבית


מקורות פלסטיניים יודעי דבר מסרו הבוקר (5.9) לאתר האינטרנט של ערוץ הטלוויזיה הלווייני "אל-ג'זירה", כי בימים האחרונים החלו מגעים לקראת הרכבת ממשלה חדשה בגדה המערבית, בראשות סלאם פיאד. על-פי המקורות, הקמת הממשלה נדחתה בשל מחלוקות עם תנועת "פתח".

 

המקורות הוסיפו, כי בכירים בתנועת "פתח" ובממשלה ברמאללה ניהלו שיחות עם מקורבים לתנועה בעזה, כדי שאלה יצורפו לממשלה החדשה בתור עצמאים.

 

לדברי המקורות, חילופי הגברי בממשלה מתאפשרים לאחר שהושגה הסכמה על-כך שפיאד – ולא איש של ה"פתח" – ימשיך להחזיק בתיק האוצר. על-פי ההערכות, יחולו שינויים בלא פחות מעשרה משרדים, בהם גם משרד החוץ.

 

סלאם פיאד - נחוש להחזיק בתיק האוצר

נכתב על ידי , 5/9/2010 10:22   בקטגוריות פלסטינים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
20,733
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה , חינוך
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנס המזרח אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נס המזרח ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)