כינוי:
בן: 42 Google:
פרטים נוספים:
אודות הבלוג
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אוגוסט 2010
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 8/2010
יומיים לפני התחלת המו"מ: 65.8% מהפלסטינים חושבים שאובמה לא מסוגל להקים מדינה פלסטינית
יומיים לפני השקת השיחות בוושינגטון, שוויון בעמדות הפלסטינים בנוגע למו"מ עם ישראל. על-פי סקר שערך "המרכז הפלסטיני לסקרי דעת קהל", 31.7% מהנשאלים מסכימים לשיחות ישירות עם ישראל, 31.1% תומכים בשיחות לא-ישירות ואילו 31.1% דורשים להפסיק את השיחות עם ישראל באופן מוחלט.
הסקר חשף פסימיות בציבור הפלסטיני נוכח יכולתו של הנשיא האמריקני, ברק אובמה, להקים מדינה פלסטינית. בתשובה לשאלה, "האם לדעתך הנשיא האמריקני, ברק אובמה, מסוגל להקים מדינה פלסטינית, או לא?", השיבו 65.8% כי הוא איננו מסוגל. בנוסף, 79.4% מהציבור הפלסטיני סבורים שביקורו באזור של השליח האמריקני, ג'ורג' מיטשל, לא יביא לשום התקדמות בתהליך השלום.
54.8% מהנשאלים, המייצגים למעלה ממחצית העם הפלסטיני, מעדיפים פתרון של שתי מדינות לשני עמים, על-פני פתרון של מדינה אחת דו-לאומית. כמו כן, 90.7% מתנגדים להצעתו של שר החוץ הישראלי, אביגדור ליברמן, לספח את רצועת עזה למצרים.
הסקר נערך בין ה-2 ל-10 באוגוסט 2010 וכלל 1,010 נשאלים מגילאי 18 ומעלה.

| |
האם שר החוץ המצרי לשעבר יתמודד על תפקיד נשיא מצרים?
מזכ"ל הליגה הערבית, עמר מוסא, הודיע בשולי כנס פוליטי שנערך בסלובניה, כי אין בכוונתו להתמודד על כהונה נוספת בתפקיד. כהונתו הנוכחית צפויה להסתיים במרץ 2011.
מוסא סירב לגלות מהן תכניותיו לעתיד וכאשר נשאל האם ייכנס לחיים הפוליטיים במצרים, השיב: "זה עדיין לא ברור". יש לציין, כי מוסא שימש כשר החוץ המצרי במשך 10 שנים לפני שמונה למזכ"ל הליגה הערבית ב-2001, וכמה אמצעי תקשורת ערביים העלו את שמו כמועמד לנשיאות מצרים בבחירות שצפויות להתקיים בשנה הבאה.
מקורבים למוסא אומרים, כי הוא לא יתמודד בבחירות אם מבארכ יחליט להתמודד בעצמו על קדנציה נוספת. לפני מספר חודשים העיתונים הרשמיים במצרים פתחו בקמפיין נגד מוסא, לאחר שהצהיר כי "קיימת אי-שביעות רצון בחברה המצרית נוכח המצב במדינה".

| |
חרף לחץ ישראלי, רוסיה תמכור נשק מתקדם לצבא סוריה
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ביקש לפני כשבוע מההנהגה הרוסית לעצור עסקת נשק במסגרתה יימכרו לצבא סוריה טילי שיוט מתקדמים.
אולם, היום (29.8) מדווחים אמצעי תקשורת ערביים, כי רוסיה ממשיכה בעסקה, חרף הלחצים הישראליים. אחד מעוזריו של נשיא רוסיה הדגיש, כי ארצו "מחויבת לכל ההסכמים שנחתמו עם דמשק". הוא הוסיף, כי רוסיה לא נסוגה מההסכם, אשר "איננו מכוון נגד שום מדינה", כהגדרתו.
ישראל חוששת שביצוע העסקה עלול לפגוע במאזן הצבאי במזרח התיכון. על-פי דיווח של עיתון "הארץ", במוקד העסקה עומדת מכירתם של טילי יבשה-ים נגד ספינות מדגם P-800. מדובר בטילים מתקדמים ביותר בעלי רמת דיוק גבוהה.
יצוין, כי רוסיה חתמה בחודש מאי האחרון על חוזים לחימוש סוריה בנשק נ"מ ונ"ט. כמו כן, הודיעה רוסיה כי תמכור לדמשק מטוסי קרב מדגם "מיג 29" וטילי קרקע-אוויר מדגם "פנטסיר" לטווח קצר.

| |
מתיחות בארה"ב על רקע הכוונה להקים מסגד סמוך ל"גראונד זירו"
הכוונה להקים מסגד ב"גראונד זירו", סמוך למקום שבו קרסו מגדלי התאומים, ממשיכה לעורר סערה ציבורית בארצות הברית וברחבי העולם.
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, הביע תמיכה בהקמת המסגד בארוחת ערב שקיים בבית הלבן לרגל הרמדאן. איש הדת המוסלמי העומד מאחורי היוזמה, פיצל עבד אל-רא'וף, שנשלח מטעם מחלקת המדינה האמריקנית לסיור במזרח התיכון, מגן על הרעיון, תוך שהוא נשען על החירויות המקודשות בחוקה האמריקנית.
הסערה הציבורית סביב הפרויקט אילצה מוסלמים רבים בארצות הברית להיכנס לעמדת מגננה. בצירוף נסיבות מקרי, החג לציון סוף חודש הרמדאן - "עיד אל-פטר" ("החג הקטן", או "חג שבירת הצום") - חל השנה ב-11 בספטמבר, שהוא כידוע יום השנה לציון פיגועי התאומים.
ארגונים מוסלמיים פנו לרשויות אכיפת החוק בבקשה לגלות עירנות מחשש לפרובוקציות מצד אסלאמופובים שעשויים לפרש את חגיגות השמחה לציון סוף חודש הצום כשמחה לציון יום השנה למתקפת הטרור בניו-יורק.
על הרקע הזה, פרסם העיתון הבינערבי "אל-קדס אל-ערבי" ("ירושלים הערבית") - המוכר כעיתון הנוקט בקו פרו-אסלאמי מובהק - קריקטורה ובה מתוארים הניסיונות של הימין הקיצוני והאסלאמופובים להפיל את המסגד, הקרוי "מסגד קורדובה" על-שם העיר בדרום ספרד שנכבשה בשנת 711 על-ידי המוסלמים, והייתה במשך שנים ארוכות בירת האמירות המוסלמית שנקראה גם אל-אנדלוס.

| |
אוקראינה מדגישה: לא נמכור נשק לסוריה
דובר משרד החוץ של אוקראינה הדגיש, כי ארצו לא תמכור נשק לסוריה. לדבריו, השיחות שקיים שר החוץ הסורי, וליד אל-מעלם, עם עמיתו האוקראיני עסקו במצב במזרח התיכון ובחידוש המו"מ.
הדובר הוסיף, כי הידיעות לפיהן אוקראינה מתכוונת לחמש את סוריה "אינן נכונות".
שר החוץ הסורי ניהל באוקראינה שיחות לקראת ביקור צפוי של הנשיא אסד.

| |
הפגנות במצרים במחאה על התשתיות הירודות
עשרות מפגינים מצרים התאספו מחוץ למשרדי הממשלה בקהיר ביום שלישי בערב (24.8), כשהם אוחזים בנרות במחאה על השירותים הירודים להם הם זוכים. המפגינים הניפו שלטים המגנים את הממשלה ודרשו שיפור בשירותים הבסיסיים.
העיתונאי מחמד אחסאן עבד אל-קדוס, שנמנה על האופוזיציה המצרית, אמר במהלך המחאה: "האנשים מוחאים על ההידרדרות בשירותים, כמו שיבושים באספקת מים וחשמל... הגיוני היה שהממשלה תספק לאנשים את השירותים הבסיסיים, אך למרבה הצער היא נכשלה בכך."
בעת האחרונה, ובשל החום הכבד, אירעו בשכונות רבות בקהיר הפסקות חשמל תכופות. דובר מטעם משרד החשמל המצרי סירב להתראיין, אולם הממשלה הבטיחה לחשוף בקרוב תכנית שתטפל בבעיה.

| |
פסימיות בנוגע להצלחת השיחות הישירות עם הפלסטינים
ראש הלשכה המדינית של תנועת חמאס, ח'אלד משעל, אמר כי המו"מ הישיר בין ישראל והפלסטינים, שצפוי להתחיל ב-2 בספטמבר 2010, יביא לחיסול הסוגיה הפלסטינית ולא להסדר. כמו כן, הוא הזהיר כי תוצאות השיחות יפגעו בביטחון של ירדן ומצרים.
בדברים שנשא במהלך ארוחה לשבירת הצום בדמשק, הוא טען כי אין קונצנזוס סביב המו"מ הזה, או גיבוי רחב מצד העולם הערבי והאסלאמי. משעל דרש מנשיא מצרים, חסני מבארכ, וממלך ירדן, עבדאללה השני, לא לקחת חלק בשיחות האלו בארצות הברית.
בתוך כך, נראה כי התקשורת הערבית פסימית באשר להצלחת שיחות אלו. העיתון הקטרי "אל-שרק" ("המזרח") פרסם היום (25.8) קריקטורה, בה נראה ראש צוות המו"מ הפלסטיני, צאא'ב עריקאת, אומר שהמפתח להצלחת השיחות נמצא בידי נתניהו, אשר בתורו בולע אותו.

| |
עימותים קשים בין כוחות הביטחון לפעילי אל-קאעדה בדרום תימן
משרד הפנים התימני מסר, כי ארבעה פעילי אל-קאעדה נהרגו בעימותים עם המשטרה במחוז אבין, שבדרום המדינה. בימים האחרונים מבצעים כוחות הביטחון התימניים פעילות אינטנסיבית במחוז זה, הנחשב למעוז של אל-קאעדה, ועל-פי דיווחים באמצעי התקשורת הערביים, נהרגו עד כה 18 אנשי הארגון.

בתוך כך, איים איש הדת הקיצוני אנור אל-עולקי, המסתתר בתימן, להילחם באמריקה עד אחרון הפעילים של ארגון אל-קאעדה בחצי האי ערב. אל-עולקי, המבוקש בידי ארצות הברית, האשים את הממשל התימני בקשירת קשר עם האמריקאים ובסיוע למטוסים אמריקניים להפציץ יעדים בתוך תימן.

| |
מבצע לאיסוף נשקים ללא רישיון ברצועת עזה, האמנם?!
כוחות המשטרה של ממשלת החמאס ברצועת עזה הודיעו על מבצע לאיסוף נשק בלתי-מורשה ובלתי-חוקי ברצועה, זאת לאחר שגבר השימוש בנשק חי בתוך ריכוזי האוכלוסין.
המשטרה הכריזה, שתחרים כלי-נשק מהפלגים השונים, אם הם ישמשו באופן לא לגיטימי ולצרכים שאינם ההתנגדות לכיבוש. מקור ביטחוני במשרד הפנים של ממשלת החמאס אמר לעיתון "אל-שרק אל-אוסט" ("המזרח התיכון"), כי משרד הפנים רוצה לשים קץ לשימוש הרווח בנשקים בעיתות שמחה וככלי לפתרון סכסוכים משפחתיים.
המקור הוסיף, כי הממשלה מעוניינת להשליט סדר, ביטחון ויציבות באופן מוחלט ברצועת עזה.

| |
דו"ח מודיעיני מתריע: אם איראן תותקף, חוליות טרור יפגעו במדינות האזור
לאחר עיכובים של שנים, הכור הגרעיני בבושהר החל לפעול. 163 מוטות של דלק גרעיני, במשקל 82 טונות, הועברו אתמול מרוסיה לטעינה בכור. בעוד כחודשיים הוא צפוי להתחיל לייצר חשמל. בניסיון להרגיע את העולם המערבי, הבהירה רוסיה כי הכור ישמש לצרכים אזרחיים בלבד. אלא שבישראל ובמערב חוששים שהפלוטוניום שיופק, יתועל בשלב מסוים לייצור פצצת אטום.
בתוך כך, דו"ח מודיעיני שהופץ בבחרין מזהיר את מדינות המפרץ מפני פיגועי טרור שייצאו לפועל אם איראן תותקף. ממידע שהגיע למנגנוני המודיעין בבחרין עולה, כי קבוצות טרור חמושות - שעברו אימונים וקיבלו סיוע צבאי ולוגיסטי - יבצעו פיגועים בכוית, ערב הסעודית ומדינות מפרציות אחרות, אם פרויקט הגרעין של איראן יופצץ. כוית התייחסה לאזהרות אלו ברצינות וכבר החלה בנקיטת אמצעי ביטחון.

| |
לדף הבא
דפים:
|