לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


אחת דוסית, אחת עיר גדולה, שניים קוטג', ותרשום לי

Avatarכינוי:  דוסית בעיר הגדולה

מין: נקבה

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2010    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2010

אנשי הגשם (קליפ לשבת)


 

גם אתם גדלתם על המיתוס ש"אנשי הגשם" מושר על אותם אנשי צללים הפועלים בחשאי בשירות המדינה? גם אני.

בגלל זה, עד היום שיר האהבה הפשוט והיפה הזה מתעלה בעיני לדרגת מיתוס.

כמובן שכלל לא ברור על מה ועל מי נכנתב השיר. רחל שפירא, התמלילנית, מילאה פיה מים וסירבה, בצדק, לתת את פרשנותה.

וכך, כשאנחנו משוחררים משאלת ה"למה התכוון המשורר באומרו" לא נותר אלא להקשיב טוב טוב למילים ולהנות עד כאב.

 

היום, כשאני שומעת אותו, אני חושבת עליי. אבל אי אפשר להאשים אותי בנרקסיסטיות; ככה זה שירים טובים, הם גורמים לך להזדהות.

 

הנה הקליפ, שהיום נראה קצת מצחיק, אבל בואו נתעלה רגע מעל לגיחוך.

הפאתוס ראוי, הדיקציה נהדרת, המקצב נהדר. ורחל שפירא שוב שיחקה אותה.

זה אחד השירים האהובים עליי בעברית, אהוב כל כך שאין לי מה להוסיף עליו. הוא אומר הכל כל כך טוב.

 

שבת שלום.

 

 

 

 

 

נכתב על ידי דוסית בעיר הגדולה , 19/2/2010 03:01   בקטגוריות אישי, מוזיקה, אהבה ויחסים, שירה, שירה, אנשי הגשם, רחל שפירא, משה דץ  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הדוסית בעיתון






 

באיחור ניכר, הנה סריקה מ"מעריב לנוער" של שבוע שעבר, בו התפרסמו זוכי תחרות הבלוגים. כמה עמודים אחרי בלוגר השנה, סניה (ברכות!), מופיע עמוד ובו פוסט שלי הנוגע באהבה. הנה הוא כאן בגרסת הרשת.

 

ותודה לכתבת יעל פלג.

 

 

כמו כן הרשו לי להיות דודה זקנה לרגע ולהתמרמר על הנוער של היום, שבעמוד התוכן של העיתון שהוא קורא מופיעים שמות המדורים ב א נ ג ל י ת . אני מזו-זעת. my feelings, my culture, my humor?? מה זה החרטא הזה? אם זה לא כתוב באנגלית אין לזה ביקוש?

מה נסגר....

 

 

כל טוב.

 

 

נכתב על ידי דוסית בעיר הגדולה , 17/2/2010 19:57   בקטגוריות אישי, אהבה ויחסים, ביקורת, מעריב לנוער, הדוסית מקבלת חררה  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



גוש קטיפ


 

ככה אחיין שלי בן ה-3 כינה את גוש קטיף. מאז הוא כבר בן 8, אבל גוש קטיפ זה השם הרשמי אצלנו בבית.

ואחרי שהצלחתי להרגיז כמה אנשים, קבלו גם כמה תמונות, מתוך תחרות צילומי גוש קטיף. הגוש כבר איננו, הכאב עוד פה.

 

 


יהונדב ושלומית כהן

 



אהרון גולן

 

 


איתמר חדד

נכתב על ידי דוסית בעיר הגדולה , 15/2/2010 20:37   בקטגוריות גוש קטיפ, אישי, התנתקות, פוסתמונות, צילום  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לגדל את עצמי


 

אני זוכרת את הרגע הזה, בהיר כמו זכוכית שהרגע התנגשו בה.

זה קרה בשבוע שעבר, הרגע, אז קל לזכור. ישבתי עם עצמי וקראתי משהו, ופתאום זה בא. הבנתי שאני ראויה להיות אהובה גם לפני שאני מושלמת. ואפילו אם אף פעם לא אהיה מושלמת, גם אז. ובגלל שסביר שלעולם לא אהיה מושלמת, העובדה שאני ראויה לאהבה כמו שאני היא נתון.

וזה נשמע מצחיק, הא? בטח, תצחקו. אתם, האנשים האלה שאוהבים את עצמכם כמו כלום, כאילו זה טבעי לגמרי להרגיש נוח בעור של עצמך. לצפות לאהבה ולקבל אותה, ברורה מאליה. סבבה לכם. על בטוח שיש לכם גם עור פנים נפלא.

לי לקח די הרבה זמן להפנים את המובן מאליו הזה. וודאי שידעתי שזה כך, אבל בלב, בלב לא הבנתי בכלל ולא רציתי לקבל.

יכולתי לעשות את זה בקלות על אנשים אחרים; כל האנשים שאני אוהבת לא מושלמים, ואני אוהבת אותם למרות החסרונות שלהם. למעשה לחלקם יש כמה חסרונות שאני אפילו מחבבת במיוחד. אבל כאוחזת בשגעת פרפקציוניזם ידועה, לא יכולתי לתת אותה אהבה לעצמי.

 

מאז שאני מכירה את עצמי נמשכתי לכל מה שהריח מחקירה עצמית. את גיל ההתבגרות לקחתי קשה, מן הסתם, ואת גיל ההתבגרות השני, גילאי 23-30, גם. בחנתי כמה גבולות ועברתי כמה, ובמשך כל הזמן לא הפסקתי להגות לעומק בצער העולם ולהיות בטוחה שמרביתו נחת איכשהו דווקא עליי.

תחנות קודמות בחקירה העצמית כללו טיפול פסיכולוגי, קורס בשפת גוף (כלי שמאפשר הבנה טובה של מה שהולך בפנים בעזרת המראה החיצוני), 2 סדנאות והרבה ספרים בשיטת ביירון קייטי, וכל ספר שצייץ "קראי אותי".

 

בחצי השנה האחרונה, מאז שהפכתי שוב לאי זוגית, החזרתי את החיפוש להילוך גבוה.

הייתי בטיפול תטא הילינג וכאן כתבתי עליו. אחרי הטיפול השני לא יכולתי לכתוב. לקח לי הרבה זמן לעכל חלק מהמחשבות שעלו בעקבותיו. למשל את זו המופיעה בפתיחה. בסוף נפל האסימון.

בחדר הקטן עם אפרת הבנתי גם שאחרי כל כך הרבה שנות התמחות בעזרה עצמית עדיין פעורים בי כאלה בורות של כאב שאגרתי במשך השנים שזה לא יאומן. ואחרי עוד קצת זמן עיכול (ביני לביני קראתי לזה "אבל") החלטתי לשחרר את עצמי גם מלספור לעצמי כמה התקדמתי. ולהבין שהנקודה שבה אני נמצאת היום היא בסדר גמור. לא תמיד המקום בו הייתי רוצה להיות, לא תמיד בלי בכי, אבל היא "בסדר" במובן הזה של קבלה. וכשאני מתרכזת רגע בנקודה הזאת ומפסיקה להשוות את מצבי לאחרים, יוצאת מהתחרות האומללה והמייאשת הזאת שכפיתי על עצמי, אני מצליחה להרגיש את הבסדר הזה לאט לאט מפעפע לעצמות.

 

כשהגעתי לאפרת בפעם הראשונה לא ידעתי מה זה תטא, ולא היה לי אכפת. קיבלתי המלצה שזה עוזר ובאותו שלב הייתי הולכת גם למרפא אינדיאני אם היו מבטיחים לי שיוכל לעזור לי. באתי אליה נטולת ידע וציפיות, הטיפול עבר עליי כחוויה קסומה, בשבועיים שלאחריו הרגשתי מדהים, ויום לפני הטיפול הבא- נחתתי עמוק וקשה. אל הטיפול השני, אם כן, הגעתי כבר עם ידע, ועם ציפיות רבות שיתרחש לי שוב הנס מהפעם הקודמת. רציתי עוד מהמנה שלי, ושאם אפשר אז שתחזיק לי יותר משבועיים. והתחלתי לתהות אם זה באמת עובד.

בזמן הדמיון המודרך התאמצתי כדי להתרכז ושום שמיים מוארים לא חיכו לי.

סיפרתי על זה לאפרת וכינתי בשמות את הספקנות שלי. אבל אפרת הושיעה גם הפעם ואמרה שהספקנות שלי היא זו שמובילה אותי קדימה. אין רע בלי טוב, אני יודעת, אבל הייתי צריכה שיזכירו לי את זה הפעם.

מאז, הספקנות הזאת, שגרמה לי עד היום להיות הדוסית המקולקלת שאני, למשל, קיבלה מעמד חדש. אני מבינה שלא הייתי מי שאני בלעדיה. שואלת שאלות ומטילה ספק במה שאומרים לי. מחפשת תשובות משל עצמי. וראבק, לפעמים גם מוצאת.

אפרת גם צ'יפרה אותי בבקבוקון תמצית פרחי באך, ועכשיו אפשר לומר עליו שהוא הדבר הקרוב ביותר למערכת יחסים שחוויתי לאחרונה. הוא מכיל הרבה מים מינרליים, מעט אלכוהול לשימור התמציות, וכמה טיפות תמצית. 4 טיפות מתחת ללשון, ארבע פעמים ביום, "וגם אם תקחי פחות זה בסדר, וגם אם תשכחי ותקחי כשתיזכרי זה בסדר, וגם אם תשתי את כל הבקבוק בבת אחת זה בסדר" (אין, אין על מטפלים הוליסטיים. מתה עליהם). בהתחלה שכחתי ממנו, אחר כך קיימתי את הצו באדיקות, סקרנית לראות מה יקרה, אחר כך לא קרה כלום והספקנות שוב הרימה ראש.

דווקא אני מאמינה בתהליכים איטיים ובחלחול עמוק אבל בזמן האחרון אני בונה יותר על ניסים מיידיים. נס לא קרה לי, וכרגע הבקבוקון ואני פרודים. כל יום אני מסתכלת עליו ותוהה אם לשתות. דבר אחד בטוח הוא עושה לי טוב: כל יום מחדש אני כמעט מתפתה לשתות את כולו וזהו! ולגמור עם הדבר הזה. וכל בוקר מחדש אני מחליטה להתאזר בסבלנות. לא עניין להקל בו ראש עבור דוסיות לחוצות כמוני. חוץ מזה ברנדי זה טעים.

 

בחודש האחרון אני גם קוראת את "אושר אפשרי", ספרו השני והמומלץ בזאת של אחד ממומחי האושר הגדולים בעולם, ד"ר טל בן שחר. הקורס שלו בפסיכולוגיה חיובית של הנפש הוא המבוקש ביותר באוניברסיטת הרווארד, והספר כתוב נפלא ומלווה באין ספור דוגמאות, מחקרים, וכלים לעבודה אישית. צעד אחרי צעד מסביר בן שחר את הטעויות שאנחנו עושים בדרך לאותו אושר מיוחל, ואיך להתחיל לחיות את האושר המקווה הזה החל מרגע זה.

הנה כתבה של נטע יוסף-בודניק (גברת "מהרהוריה של לובשת חצאית" לשעבר) שמסבירה ממש טוב על מה כל המהומה.

 

הבלוג הזה הוא כלי מצוין לשפוך בו כל מיני מחשבות שעולות ועל הדרך להבין אותי יותר, וגם כמה שיחות ממוקדות עם חברים הביאו לתוצאות מצוינות. סך הכל אני בדרך. וסך הכל אני בסדר גמור. האם אני מתחילה להרגיש נוח בעור של עצמי? יו, הלוואי.

 

ד"ר סוס כתב פעם ספר בשם "אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים" והוא מוענק לרוב בסיום תיכון וצבא. כל יום הוא דרך חדשה ואם הולכים בו באמת ולא רק מכוח האינרציה, נראה לי שיש מצב לנופים שווים.

 



נכתב על ידי דוסית בעיר הגדולה , 8/2/2010 21:17   בקטגוריות אישי, שינוי, תטא הילינג, אופטימי, ביירון קייטי  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עננים (ספרות השוואתית לשבת)


 

כשאני שומעת את השם "יונה וולך" אי נעימות גדולה עוברת בי מלמטה למעלה כמו גל של קור. בשיעור ספרות בתיכון המורה לספרות אפילו לא רצתה לספר לנו למה יונה וולך היא מוקצה מחמת איסור, רק אחזה בשלילי בזנטי שלה ולא יספה. אחר כך חקרתי (בספריות, אינטרנט עוד לא היה נפוץ אצלנו בסלון) ומצאתי לבד את התמונות המרעישות ואת השיר הפרובוקטיבי ההוא (שכן, גם עכשיו לא אומר את שמו), הזדעזעתי וטרקתי את הדלת על המשוררת.

 

הרבה אחר כך ארז נתן לי את הדיסק "בציר טוב" ובגלל שסקרנית הייתי תמיד, הקשבתי לו למרות האמור למעלה. הקשבתי ואהבתי (ובמיוחד את יונתן). בכל מקרה עד היום השירים מתוכו נותרו היחידים של יונה וולך שאני מכירה ואוהבת. את כל השאר אני משאירה מחוץ להישג ידי.

 

תוך כדי זה הכרתי את מוניקה סקס, גם בתיכון, עוד שם שהיה קשה להגות אז בקול. מתוכו התחברתי לאווירת "סאן חוזה", פסטורליה ורודה עם דימומים מהידיים.

 

*

כשבאתי לקחת אותה מהעננים

מילים: יונה וולך

לחן: שמעון גלבץ

 

כשבאתי לקחת אותה מהעננים

היתה ענודה כבר

קולות הקוקו והתנשמת

להטה באזנה

ז'וליאן הורוד

השאיר לנו קור פתלתל

אני ידעתי שהיא תיפול

אבל ניסיתי

אני ניסיתי

וז'וליאן הורוד טוה מסביבי

נייר צלופן בסרט אדום.

 

 

סאן חוזה

מילים ולחן: יהלי סובול

 

היא נסעה לסאן חוזה וחתכה את הוורידים

היא סבלה ממנת יתר של שמש ודקלים

יש שם בית חולים יפה הרופאים בחלוקים

ופלמינגו על הדשא הם צפופים כמו עננים ורודים

ע נ נ נ נ י ם

 

מה היה לך רע להיות ילדה שלי

לבזבז את השעות שלך איתי

בסוף גמורים לשכב אחד בתוך השני

 

אני נשארתי כאן כמובן בזבזתי זמן

כי אני תמיד סובל מלב שלא פועל

ע נ נ נ נ י ם

 

מה היה לך רע

 

באתי לאסוף אותה מנמל התעופה

עם תחבושות על הידיים היא היתה יפה

כמו מתנה בעטיפה.

 

כמה זה נפלא שוב אהיה שלה

לבזבז את השעות שלי איתה

בסוף גמורים נשכב אחד בתוך השני

 

 

*

תמיד כשאני שומעת אחד מהשירים האלה אני מייד נזכרת בשני והם מתערבבים לי בראש. בחורה אובדנית, בחור מושיע (?) שבא לאסוף אותה, עננים, ורודיות, מתנה בעטיפה, צלופן עם סרט אדום, תחבושות ענודות כמו מתנה. תמיד נראה לי שהשני הוא הרחבה ופירוש לראשון. ורק ז'וליאן הורוד נשאר תמיד כמו חידה.

 

 

 

שבת ענני-סוכר לכולם.

נכתב על ידי דוסית בעיר הגדולה , 5/2/2010 15:32   בקטגוריות אישי, מוזיקה, שירה, סיפרותי, יונה וולך, ארז ברזוליק, יהלי סובול  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





16,165
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , 30 פלוס , דת
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לדוסית בעיר הגדולה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על דוסית בעיר הגדולה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)