10/2009
כמה עובדות על...שוקולד33>
היייוווצצ'
כמה כיף שעכשיו חופש[=[=
אני עוד הולכת להתגעגע אליו=/
טוב אז הבאתי לכן כמה עובדות טעימות ומתוקות על שוקולד (הרי..מי לא אוהבת את השוקולד?!)D;
רבים מאמינים ששוקולד הוא בעל יכולת לעורר מינית
מבחינה מדעית, ככל הנראה שוקולד אינו בעל יכולת לעורר מינית, אבל יש קשר בינו ובין התאהבות
נפוליאון היה מכור לשוקולד, ותמיד לקח איתו שוקולד לשדה הקרב.
את המצאת השוקולד נהוג לייחס למלך האצטקי
החברות "נסטלה" ו"מרס" מתחרות ביניהן על תואר יצרנית השוקולד הגדולה בעולם
חברת "הרשי" היא יצרנית השוקולד הגדולה ביותר באמריקה
מקסיקו, ונצואלה ואקוודור הן בית הגידול המקורי של צמח הקקאו
מפעלי השוקולד של טובלרון בשווייץ מייצרים כל יום כמות השווה ל־283 קילומטר של חפיסות טובלרון.
הסיבה העיקרית לכך ששוקולד הוא מאכל אהוב כל כך היא היותו למעשה סם טבעי
סוכריות M&M הן ממתק השוקולד הנפוץ ביותר בעולם
בשנת 1981 בחרו האסטרונאוטים במעבורת החלל הראשונה את M&M כממתק המועדף עליהם, ומאז הוא מלווה את צוותי החלל של נאס"א בכל טיסותיהם.
חמאת קקאו היא חומר מבוקש בתעשיית הקוסמטיקה, ונחשבת לבעלת השפעה מצוינת על העור.
כדי להכין קילוגרם אחד של שוקולד נדרשים לפחות אלף פולי קקאו.
נשים נוטות לצרוך יותר שוקולד מאשר גברים
בשוקולד יש הרבה מרכיבים שטובים לבריאות.
הבאתי לכן גם כמה מתכונים עם שוקולד[=
שיהיה לכן יום מתוק3>
טראפלס שוקולד בניחוח תפוז[=
החומרים לכ-50 כדורים בינוניים:
לעיטור:
1/2 כוס אבקת קקאו או אגוזי פקאן, קלויים וגרוסים דק
אופן ההכנה:
מחממים בסיר קטן את השמנת והסוכר.
מערבבים ומביאים לרתיחה.
מסירים מהלהבה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה.
מוסיפים את החמאה ומבליעים היטב בעיסה.
מצננים כשעה.
מוסיפים קוניאק וליקר, מערבבים היטב ומצננים במקרר עד להקרשה.
יוצרים בעזרת כפית כדורים עגולים בקוטר 2 ס"מ.
מגלגלים באבקת הקקאו או בפקאנים.
מסדרים בעטרות נייר או מעבירים לתוך קופסה מעניינת להגשה.
סלסילת שוקולד..יאמי^.^
החומרים
200 גר' שוקולד מריר מומס
50 גר שוקולד לבן מומס
מעט שמן רגיל (קנולה- אפשר גם ספריי)
מנג'טים מסיליקון או מנייר (עם סיליקון יהיה לכן יותר קל)
להגשה
כדורי גלידה
סירופ שוקולד
איך מכינים?!?!
ממיסים כל שוקולד בקערה נפרדת וכל אחד מהם מערבבים עם מעט שמן רגיל לדילול.
שמים את השוקולד הלבן בשקית ניילון וגוזרים את השפיץ.
מזלפים קשקושי שוקולד לבן על המנג'ט.
מוזגים בעדינות [!!!] שוקולד מריר מעל ומסובבים לציפוי הדפנות.
מקפיאים עד השימוש!!
מקלפים בעדינות את המנג'ט מהשוקולד הקפוא ומניחים בצלחת הגשה.
מגישים בקעריות השוקולד גלידה ומקשטים בסירופ שוקולד[=
בתאבון!![=
בקיצור יפות שלי שיהיה לכן המשך חג כיף[=
ושתהיה לכווולכן שנה מתוקה וכיפית מלאת הצלחות וחוויות!!
לאב יו אול♥
|