כבר כשעליתי על המטוס, עם האייפוד באוזניים (לא שמעתי this is the first day of your life ... ) וכבר היה לי חיוך מרוח על הפנים, הייתי עם השאפל, שם יש לי את כל הג'וניור ואסקז וכל מיני כאלה. הייתי כולי לבוש במדי הנייק החדשים שלי, אחרי שבוע של חליפות עניבות וטוד'ס עברתי לנייק. הארוחת ערב האחרונה הייתה מצויינת אני חושב שהמרה הושגה, גיליתי שהיא בעלת דוקטורט (מדעים מדוייקים) ושני פוסטים משתי אוניברסיטאות מאוד נחשבות לפני שנכנסה לעסק המשפחתי ואני חשבתי שהיא שם רק כדי לדאוג שהכל יגיע אליהותיארתי לעצמי משהו כמו תואר ראשון באיזזה משהו, כמו מדעי המדינה או משהו, לעולם אל תזלזל ביריב, או במי שמולך.
הטיסה עברה טיק טק, אפילו חילקו כריכונים ושתייה, אני שמעתי את המוזיקה שלי, קראתי ספר וירדתי מהטיסה כאילו אני מלא בספידים, הגענו. דבר ראשון עברתי בפטיסרי וקניתי לי קרואסון שוקולד, שהיה אוורירי רך ומדהים כמו שרק, אבל רק, הצרפתים יודעים לעשות. התיישבנו הזמנתי קפה (אוינק אוינק) ואקלייר, שמיימי. הקפה לא הם עושים אותו ארוך וחלש.
ואז התחיל המרדף אחרי כוסות אספרסו, מצאתי משהו אתמול, מצאתי משהו היום, הבאתי ארבע מכל סוג, אחד עם כפיות ותחתיות תואמות ואחד רק עם כפיות תואמות.
צהריים אכלנו במסעדה קטנה וחמודה שבגלל בחום, בצהריים לא מדישים מנות חמות, רק מנות קרות וגבינות. אכלתי קרפציו של סלמון עם סלט תוחי אדמה במיר רוטב מוקצף שכזה, היה מדהים, עם רוזה טוב של האזור, קצת באגט, תותים טריים עם גלידת וניל תוצרת בית לקינוח, מצויין.
בערב הם טעמו עם השמפנייה את הבוטני וואסבי שהבאתי מהמלון, ואז יצאנו לארוחת ערב במסעדה שזו הפעם הראשונה שאני מגיע לפה ויש שם מקום (שהזמינו שבוע מראש...) בד"כ הם מלאים, יש שלט קבוע על המסעדה רסטרונט קומפלט, כדי שאנשים אפילו לא ייכנסו ויתחילו להציק אם יש מקום.
פה כבר עזבנו את הרוזה, ועברנו לדברים הרציניים, פרמייר קרו 2001 של האזור, מצויין זה לא מילה, מזגו אותו לדקנטר המתאים, והיה מ ד ה י ם, גם אכלנו, טרטר של טונה אדומה (מתובל בצורה שונה לחלוטין מהמקובל בארץ) ואח"כ אנרקוט עם תפ"א מיניאטורים. מצויין. לקנוח טארט שוקולד וטארט משמישים עם יין אדום מתאים, ואז אספרסו, סוף סוף חזק ומדוייק. תונות? אני ? מה פתאום.
בכנסייה היה את לה פיגרו, אז היא הייתה מוארת נורא יפה, צילמתי, אבל מכיון שהמחשב שלי לא פועל פה, אני אצטרך לחכות עד שאגיע לארץ ע"מ להעלות את התמונות.
היום אכלתי שוב קראוסון טרי, אח"כ קצת הסתובבנו, ישבנו לקפה עם מקרונס, המשכתי שוב לפטיסרי וקניתי פרוסות תפוזים מסוכרות מצופות בשוקולד - מושלם, אני מת על זה והם עושים את זה מדהים. לפעמים כיף.
עכשיו אנחנו לפני ארוחת צהריים, אחרי שקנינו בשוק של שבת את כל המצרכים, ובחרנו בקפידה את כל הגבינות, וירדנו למרתף להביא את היין המתאים שבינתיים מתחדרר לו, ואחרי זה יש בריוש עם תותים וקרם שקניתי בפטיסרי. ובין לבין, אני מתכוון לאכול קרואסון אחד ריק שאני אמרח בו נוטלה (אני חולה על זה) וכשאני אחזור אני אאשפז את עצמי בחדר כושר.
התלבטויות:
1. פותחן יין של להגויול יש ב39 אירו וב105 אירו
2. כוסות לשתייה יש מאוד יפות מזכוכית צבעונית (אים איך לסחוב או מקום בית)
3. תחתיות לכוסות, יש מזכוכית צבעונית, כמו פסיפס כז (נבדוק שוב מאוחר יותר אחרי הצהריים, עכשיו הכל סגור, הם יצאו לאכול צהריים)
4. משקפי ראייה - עוד לא מצאתי מה שאני מחפש אבל אני אופטימי.