כינוי:
מין: זכר תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אוקטובר 2006
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | |
| 10/2006
שני כוכבים או שלושה כוכבים? שני כוכבים או שלושה כוכבים?
מסתבר שב2005 הם ירדו לשני כוכבים, כנראה נגזר עלי לאכול במסעדת שני כוכבים לעולם, מצד שני מי יודע אולי בדרוג של השנה הם יעלו חזרה לשלושה?
אז מה אכלנו?
עוד לפני שיצאנו פתחנו בקבוק של דום פריניון (בצרפת אף אחד לא יודע מה זה קריסטל, אולי רק ראפרים צרפתיים בפאריז), היה טוב.
אח"כ נסענו לשם, לבשתי את החליפת D&G שלי, שאגב אני הרבה יותר אוהב מהחליפת Dolce & Gabbana שלי, אני לא יודע, היא פשוט גזורה הרבה יותר טוב, מצד שני אי אפשר ללכת איתה לפגישות עסקיות, רק לארוחות ערב. בקיצור, נראתי טוב.
הגענו, הזמנו – כולנו את התפריט טעימות.
לפני הראשונה קיבלנו צלוחית עם שלוש כוסות צ'ייסר, באחת קולי של עגבניות עם בשר של דג מעל, בשנייה מרק של ערמונים עם קרם חלב מעל, בשלישית קטניות יבשות ששימשו בסיס לקיסם ועליו עגבנית שרי אחת ויחידה עם קרסט של זיתים שחורים מעליה, שרוול בצק דקיק ממולא קרם אבוקדו, ומשולש בצק עלים בציפוי פרג (כן אמא, פרג!)
אח"כ הגיע הסלסלה עם הלחמים, חמאה מלוחה ולא מלוחה, הכל מדהים. פתחנו בבקבוק יין לבן, היין היה מושלם, מהאזור מבורגון.
אח"כ הגיעה הראשונה לפי בחרה, הם כולם לקחו את הפואה גרא – אני פשו לא מסוגל לאכול את זה, אפילו שמדונה למרות שהיא צמחונית כל השנה מטיסה לעצמה פעם אחת בשנה בסביבות קריסמס פואה גרא מצרפת ואוכלת את זה, אני לא הייתי מסוגל, זה גם מאוד לא בריא, וגם אני לא מת על הטעם. אבל אל תדאגו לי, מצאתי גם משהו בתפריט לעצמי. אני הזמנתי קולאז' של לנגוסטין וקוויאר שחור. הגיע מלבן של מרכזו בשר הלנגוסטין, משני צידיו משהו מעגבניות ומשהו מעלים ירוקים כלשהם, ובצד נח לו הס פן תעיר קונכיונת פיצית של בצק פריך ממולא בבשר הלנגוסטין כשמעליו ערום הקוויאר בשחור. היה טעים. אה וגם קולי של עגבניות בצד.
טוב, חייבים להתקדם, לפני העיקרית הגיעה עוד מנה של נתחי דג צרובים ברוטב שמנת וחמאה עטופים בכרישה, היה מדהים. פה גם סיימנו את היין לבן.
הגיע היין האדום שהזמנו מבעוד מועד (וסחטיין לסומלייה על ההמלצות הטובות, שיחקת אותה אח שלו), פומארד שנת 2001 אני חושב, גם כן מהזור, גם כן מושלם.
לעיקרית אני לקחתי צלעות טלה עם ירקות, הם לקחו בשר ציד (משהו כמו צבי) עם תאנים. הגיעה צלע אחת של טלה מושלמת מסביבה מספר מצומצם של ירקות במצב צבירה מושלם. מה שיפה בארוחה כזאת היא שאתה לא נדרש ולו פעם אחת להשתמש במלח ופלפל.
אוי, אני והזכרון שלי, שכחתי שעם הדג ברוטב שמנת וחמאה, היו גם פטריות ג'ירול וניוקי שחורים שכן הם בושלו בדיו, באמת היה נשמע קצת פשוט מדי רק דג ברוטב חמאה ושמנת.
אני חייב לומר שבשבילי העיקרית הייתה החלק החלש בארוחה, שכן אני לא משתגע על טלה, אבל לא נורא, עוד קצת פומאר בפה, והכל עובר.
הגענו לקינוחים – עוד לפני שקיבלנו את מה שהזמנו, קיבלנו כל אחד כוס שוט עם קרם של פש דה וין (כמו אפרסקים, אבל כאלה שגדלים ליד הכרמים) ושמנת, בניחוח רוזמרין. מושלם.
עם זה הגיעה צלחת ארוכה למרכז השולחן, עליה היו פרוסות דקיקות של תפוז מסוכר, מיקרו מקרון עדינים, עוד איזה פרי שאני לא מכיר את שמו, ועוד משהו שאני כבר לא זוכר.
אח"כ הגיע הקינוח, אני קיבלתי שכבות של קרמל פריך, בינהן קרם שמנת, קרם שוקולד וקרם טופי ופטל טריים, בצד גלידת קרם ברולה – אל תשאלו אותי איך אבל היה לה בדיוק טעם של קרם ברולה.
נעזרתי בשרותיו של הסומלייה המצויין (סומלייה שהופיע במערכה ראשונה סביר שיבחר את היין לקינוח וכו') הוא התאים לי יין אדום שהלך מצויין עם הקינוח (לצערי לא זוכר את שמו).
פעם שנייה שזכרוני בוגד בי, כל זה כמובן לאחר עגלת הגבינות, כאילו דא?!
אח"כ קפה, יחד עם הקפה מגיעה עוד כוס של חצי שוט עם מעין פנה קוטה מוקה בתוכה, ולמרכז השולחן צלחת ארוכה ובה שוקולד מריר, נוגט, פט דה פרוי, טופי ושוקולד קרמל.
מכאן הבייתה לישון.
היה מדהים, כמובן שלא ציינתי שהשרות מושלם, הסכו"ם מושלם, המפות מגוהצות מושלם, העיירה מדהימה, המזרקה בחוץ מדהימה, הכל מדהים.
היה מצויין.
איפה אפשר למצוא את כל זה?
http://www.lameloise.fr
| |
|