למה אני בכלל נאבק בעצמי? מרגע שרציתי לקנות משהו, אני אקנה אותו, אז די לשחק משחקים, פשוט לקנות. חבל על כל דקה. כמו שאני אומר לאמא שלי, אל תחכי – תקני היום ותהני מזה כבר עכשיו.
והיא קונה.
בטח שקניתי את טוסקנה למתקדמים, ובטח שזה ספר טוב, מה נראה לכם שמירי ואיל יכולים לטעות? לא. אולי כן, אבל במקרה הזה לא.
כבר אפילו הכנתי מתכון אחד, שזה המתכון הראשון שאני מכין לא מספר של Donna hay או Delia Smith זה שנים. יצא לא רע. אבל לא מדהים, צריך לעבוד על זה. המתכונים פה כתובים ביד קצת יותר חופשית ופחות מדוייקת.
רוצים דוגמה? בבקשה:
פסטת פיצ'י ברוטב עגבנית ושום (עמ' 247)
חומרים:
- 2 כוסות (כחצי ק"ג) עגבניות תמר משומרות מקופסה
- חצי כוס שמן זית
- 4 שיני שום
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 500 גרם פסטה פיצ'י
- פירורי לחם קלויים
אופן ההכנה:
1. מסננים את העגבניות. קוצצים גס כגי לתת להן להגיר את הנוזלים והזרעים. מרסקים את בשר הגבניות בבלנדר ומסננים שוב.
2. שמים את השמן במחבת כבדה ומועכים פנימה שתי שיני שום. כשהשמן מתחיל לבעבע סביב השום יוצקים פנימה את העגבניות המרוסקות והמסוננות ובוזקים מלח בנדיבות. מוסיפים פלפל שחור ומערבבים.
3. קוצצים גס את שתי שיני השום הנותרות ומוסיפים לרוטב. מבשלים עד שהשום הקצוץ מתרכך והרוטב מסמיך. מוסיפים עוד מלח ופלפל.
4. מבשלים את הפסטה בהרבה מים מומלחים רותחים עד לדרגת אל דנטה.
5. מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב. מפזרים מעל את פירורי הלחם הקלויים ומגישים.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, אם נתנו לעגבניות להגיר נוזלים ואז טחנו בבלנד ושוב סיננו, מה ישאר בדיוק מהעגבניות??? אני לא מצליח להבין את זה. כל תשובה תתקבל בדרכה.
בכל מקרה אני חושב שהספר מוצלח וממליץ. חוץ ממתכון של יונה ברוטב בלסמי, איפה אני אמור להשיג יונה? לשלוח את החתול החרש שלי החוצה שיתחיל לצוד יונה עירונית?
בכל מקרה שבוע שעבר לא הייתי במקום של השף הפרטי שלי, ואני מתחיל להתגעגע. אבל עוד לא החלותי אם ללכת השבוע.
ניסינו ללכת למקום הקבוע החדש אבל הם סגורים לחג. אז הלכנו להרברט סמואל. לא לפני שהוא לקח אותנו למקום אחר שלא הייתה שם נפש חיה, והייתי צריך אני להגיע כדי להקים אותנו משם.
בהרברט סמואל היה טוב עד מצויין, חוץ מדבר אחד יש להם ריוחה מוגה רסרבה 2003 שאני מאוד אוהב והיה חסר. הברמנית שבד"כ קולעת המליצה לי על יין ספרדי אחר שהיה כל כך חסר גוף ואופי, שאני אפילו לא זוכר את השם שלו, אכזבה.
אבל השמפניה בסוף הארוחה הייתה טובה. שמפניה זה טוב, תמיד טוב.
בכל מקרה הנה שיר שנזכר במקום של השף הפרטי.