אני מצטער, אבל אני עושה כל כך הרבה כל הזמן שממש לא יוצא לי לספר על זה בבלוג. ממש ככה.
אבל את הארוחת ערב האחרונה שעשינו, הרגשתי שחייבים לחלוק.
טוב, הזמנו את השכינה המוצלחת שלנו, היא הייתה אמורה לבוא עם החבר שלה אבל היא נפרדה ממנו. אני חושב שנקרא לה המוצלחת, זה יהיה הכינוי שלה.
שוב בא החבר השף. הפעם הלכתי איתו לקניות מקדימות ביום שישי.
הוא לקח אותי למשה מהשוק, פעם ראשונה שאני קונה דגים לא במול ים, ואני חייב להגיד שלמדתי משהו חדש.
משה לא פראייר.
הסחורה שקנינו אצלו הייתה מצויינת (אם כי ממש ממש לא זולה, שלא לומר יקרה) קנינו קילו שרימפס, וארבעה דגים.
אני נכנסתי לסטרס בנקודה הזאת, מה גם שאף פעם לא קניתי שרימפס לא מנוקה, או דגים שלמים (לא פילטים). אני נלחצתי, אמרתי לשף מה אנחנו אמורים לעשות עם כל זה?
פחדתי שיהיו לי סיוטים בלילה מהדגים במקרר.
נכנסתי ללחץ שהוא לא יגיע (השף) ואז מה אני עשה עם כל הדגים השלמים האלה???
אחר כך חיפשנו – ביום שישי בצהריים כשהשוק מפוצץ – את העגבניות הנכונות. כמובן שהתברר שבדוכן הראשון שראינו היו את העגבניות הנכונות, אבל היה צריך לעבור קודם את כל השוק בשביל – ממש כמו בספר המזוויע האלכימאי, לפעמים מה שאתה מחפש נמצא מתחת לאף, אבל רק אחרי מסע אתה מוצא אותו. ואותו מסע עשינו למצוא את התאנים הנכונות, וכו' נראה לי שהבנתם.
מה שכן היה משהו נחמד בזרימה הזאת. אני עוד אף פעם לא הלכתי לקנות מצרכים לארוחה בלי רשימה מראש והחלטתי פשוט במקום מה אני אקנה לפי ההיצע וככה גיבשתי תפריט תוך כדי הליכה.
מה גיבשתי? איזה גיבשתי? זה אפילו לא גיבשנו, זה הוא גיבש, אני רק אישרתי.
טוב אחרי השוק לקחתי את השף, שהוא גם מבין לא קטן ביין לדרך היין. ובחרנו כמה. הגעתי הבייתה והתייאשתי.
אני לא מאמין שאין לנו מקרר יינות ואנחנו מאכשנים אותם בתת תנאים, בושה ליין. אני צריך מקרר של 100 בקבוקים לפחות, כרגע המלאי השוטף שלי הוא בערך 60 בקבוק (ככה מדברים סוחרים לא?) אולי שמונים, לא יודע כבר. אבל תכף תראו כמה בקבוקים הלכו בארוחה ותבינו...
אוף, אחרי זה בדרך לארוחה עוד עברנו באיטלקית לסיבוב בראנץ מדהים, ארוחת סושי וסאקה בערב וכו' ויום אחרי הארוחת ערב. יצא מצויין.
כולם הסתדרו עם כולם, כולם נהנו לכולם היה טעים. היה ממש אחד הערבים המוצלחים שהיו לנו פה.
את האוכל בקושי הצלחתי לצלם, יותר הצלחתי לצלם את השאריות.
אז לראשונה היה סלט קיץ של שרימפס ולוביה – שהיה פשוט מדהים.
4 דגים (1 פארידה, 1 אינטיאס, 2 לוקוס) ברוטב יין לבן ועוד כל מיני דברים טובים.
כתוספת היה (לפני שאכלו – נשאר רק המגש) אספרגוס והמנגולד שהנחנו בשכבות ושמנו בתנור, והמנגולד בעצם יצר סביבת אידו לאספרגוס, וככה הם יצאו הרבה יותר טעימים מאשר סתם חלוטים.
לקינוח הבאתי עוגה ממזארין, התאנים מהשוק ודובדבנים וענבים שג' הביאה.
אחרי ששתינו 3 בקבוקים של פרוסקו, ושני בקבוקי יין לבן (אליגוטה), אז השכינה המוצלחת ניצלה את הקירבה הפיסית והלכה להביא לנו שרטרז ירוק שמוטט סופית את כולנו, גם מי שעוד היה נראה כאילו הוא שורד, התמוטט התמוטטות סופי ומוחלטת. כולנו שתינו הרבה מעל ומעבר.
וזה עוד בלי לפתוח את הבקבוק שמפניה שהמוצלחת הביאה והיין הגרנד ריזרב שע' הביא.
בקיצור לא יודע אם הצלחתי להעביר את התחושה, אבל מאוד נהנו, צריך להודות לשף שבאמת באמת כיכב והדהים את כולנו.
בקיצור כיף. מתאים לי כזה כל שבת.
והרווחנו חברה חדשה – השכינה המוצלחת.