לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חדשות מהערבים אזרחי ישראל


הבלוג יביא לכם חדשות וידיעות על אזרחי ישראל הערבים שהתקשורת המסחרית בעברית "שוכחת" לספר לכם.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2010    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

3/2010

עשרות תושבים בעיר טייבה התארגנו היום ומנעו הריסת בית


אתר אל ערב מדווח כי עשרות תושבים בעיר טייבה התארגנו היום ומנעו הריסת בית השייך לתושב סלאח שייח' יוסף. במקום נכחו גם כוחות גדולים של משטרה.
בסופו של דבר לא בוצעה פעולת ההריסה וזאת, ככל הנראה, לאחר שבית המשפט נתן צו עיכוב זמני כנגד ביצוע פעולות ההריסה דבר שגרם לנסיגת השוטרים מהעיר.
 
לאחר עזיבת השוטרים ניסו עשרות מתושבי העיר לפרוץ לבניין העירייה במחאה על צווי ההריסה תוך כדי שהם מציינים שהמצב הפך לבלתי נסבל, והם ביקשו למצוא פיתרונות למצוקה שלהם.
לאחר ניסייון הפריצה חזרו כוחות המשטרה לתוך העיר דבר שגרם להתחממות העניינים מחדש, אך המשטרה לא התערבה.
 
עבד אל חכים מסארווה, אחד האנשים שנכחו בבניין העירייה מסר לכתב האתר כי הוא בא להביע את מחאתו על מדיניות ההריסה. הוא הוסיף וציין כי ישנה מדיניות שיטתית שאוסרת עליהם לבנות - עובדה שמזה כחמש עשרה שנים לא ניתנו היתרי בנייה בעיר טייבה.
 
סלאח שייח' יוסף, הבעלים של הבית, אמר לכתב האתר כי השמחה שלו הינה זמנית, אם כי הוא שמח שיש התארגנות קהילתית כי הנושא הזה נוגע לכל ערביי המדינה שחייבים להתנגד למדיניות המדינה ולדחפורי ההרס שמנסים להמיט נכבה שנייה על הערבים אזרחי המדינה.
 
אתר פאניט גם הוא דיווח בהרחבה על העניין והוא גם ראיין את יאסר שייח' יוסף, מי שאמור להתגורר בבית, שאמר שהוא היה אמור להתארס לפני כמה חודשים אם כי הוא דחה את האירוסין שלו מאחר ולא ידוע לו מה יעלה בגורל ביתו. הוא המשיך וציין כי הוא מוכן למות בתוך הבית שלו מאשר לראות אותו נהרס מול עיניו.
נכתב על ידי ערביי48 , 2/3/2010 15:20   בקטגוריות אפליה, הפגנות, הריסת בתים, טייבה, משטרה, אקטואליה, ביקורת  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי:  ערביי48




הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לערביי48 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ערביי48 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)