לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חדשות מהערבים אזרחי ישראל


הבלוג יביא לכם חדשות וידיעות על אזרחי ישראל הערבים שהתקשורת המסחרית בעברית "שוכחת" לספר לכם.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

משרד התמ"ת מבקש למנוע פיטורים של עובדים ערבים בשל אפליה מחמת לאום


ביום 30.3.11 הגישה נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה לבית הדין לעבודה בת"א בקשה לביטול החלטה על פיטוריהם והשבתם העובדים לאלתר לעבודה, של 12 עובדים ערבים בסניף מודיעין של רשת המזון כמעט חינם, שפוטרו, וזאת בשל חשש לאפליה מחמת לאום.

 

בעקבות פנייתם של עובדי הסניף לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה בסוף השבוע האחרון נתגלה כי רשת המזון "כמעט חינם" פיטרה את כל העובדים הערבים, 21 במספר, שעבדו בסניף מודיעין שלה על פיטוריהם. מכתבי הפיטורין, שנוסחם זהה, נמסרו לכל העובדים בליל שבת לבתיהם.  

 

העובדים המפוטרים מעידים כי עוד טרם פיטוריהם ועם כניסתו לתפקיד של מנהל חדש לסניף החלה החמרה ביחס כלפיהם.

בעקבות פנייתם, פנתה נציבת שוויון ההזדמנויות בעבודה במחוז ירושלים והדרום לרשת "כמעט חינם" על מנת לקבל תגובתם לטענה בדבר חשד לכאורה לקיומה של אפליה על רקע לאום בפיטורי העובדים ואולם תשובת הרשת לא שכנעה עד כה בדבר אי קיומה של אפליה ולפיכך הוגשה הבקשה לבית הדין.

 

הבקשה הוגשה על ידי עו"ד אינה דויד-סולטנוביץ', נציבת שיוויון הזדמנויות בעבודה של משרד התמ"ת, ונכתבה בעזרתה של המתמחה ענבר ברקוביץ'-אפרים.

נכתב על ידי ערביי48 , 5/4/2011 21:01   בקטגוריות אפליה, משפט, אקטואליה, ביקורת, תעסוקה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



התקבל ערעור נורי אלעוקבי שעונשו הוחמר כי "הנאשם פועל לזכויות הבדואים"


כותב עו"ד דן יקיר, היועץ המשפטי של האגודה לזכויות האזרח:

 

ביום 24.1.11 קיבל בית המשפט המחוזי מרכז את ערעורו של נורי אלעוקבי נגד חומרת העונש, שנגזר עליו בשל ניהול עסק ללא רישיון.  השופט דר' אחיקם סטולר מתח ביקורת על שיקולי בית המשפט לעניינים מקומיים, ובמיוחד על ההחמרה בענישה בשל היות הנאשם פעיל לזכויות הבדואים:  

 

 "לא ברור מה טעם ראה בימ"ש לשלוח את המערער לממונה על עבודות שירות אם לא הייתה לו כוונה לאמץ את חוות הדעת. כך גם אין כל נימוק בגזר הדין מדוע בחר בית המשפט שלא לאמץ את חוות דעתו של הממונה. כאשר נאשם נשלח לממונה על עבודות שירות על מנת שיבדוק התאמתו לביצוע המאסר בעבודות שירות נוצרת אצלו ציפייה לגיטימית שבמידה ויימצא מתאים לביצוע מאסר בעבודות שירות כי אז ישית עליו בית המשפט עונש שלא עולה על 6 חודשי מאסר על מנת שירצה אותם בעבודות שירות. מכל מקום, לאור ציפייה זו היה על ביהמ"ש קמא לנמק מדוע בחר שלא לאמץ את חוות דעתו של הממונה והשית על המערער מאסר בפועל של 7 חודשים.

 

אני סבור שבנסיבות העניין היה מקום לאמץ את חוות דעתו של הממונה ולגזור על המערער עונש מאסר שירוצה בעבודות שירות.

 

באשר לטענה שבית המשפט קמא ראה לזקוף לחובתו של המערער את העובדה שהוא פעיל לזכויות הפזורה הבדואית בנגב. המשיבה טענה כי בית המשפט עשה כן בתגובה לדברים שנאמרו על ידי המערער, ולא היא. מעיון בעמוד 15 לפרוטוקול טוענת ב"כ המשיבה בזו הלשון:

 

"נקודה נוספת, הטענה שהנאשם פעיל בזכויות הבדואים ונלחם על מימוש זכויות. דווקא אדם זה שמהווה דוגמא לקהילת הבדואים צריך לשמש דוגמא כיצד לשמור על החוק. אי אפשר ביד אחת לבוא ולדרוש זכויות על פי החוק וביד שנייה להפר אותו" (ראה שורות 16-18 לפרוטוקול).

 

המערער בטיעוניו אכן התייחס לעניין זה במילה אחת ואמר בתגובה לדברי ב"כ המשיבה בבימ"ש קמא:

"נכון שאני נציג של הגנה על זכויות הבדואים אבל אני עובד, עבדתי בהתנדבות, מעולם לא קיבלתי שכר, רציתי לעזור לקהילה שלי. כל החיים שלי עזרתי לזולת". (ראה עמוד 16 לפרוטוקול, שורות 11-12).

 

הנה כי כן, אין ממש בטענת המשיבה שעניין זה הועלה על ידי המערער. המשיבה היא שביקשה לזקוף את עובדת היותו של המערער פעיל לזכויות הפזורה הבדואית לחובתו.

 

היותו של אדם פעיל חברתית אסור לה שתהווה נסיבה כלשהי להחמיר אתו בעונש. זכותו של אדם להיות פעיל חברתי והחופש שיש לו לעשות כן היא זכות חוקתית והבאת פעילות מסוג זה בחשבון בעניין ענישה פלילית היא פגיעה חמורה בחרות, אינה במקומה ולא היה מקום להביאה כלל כנסיבה להחמיר בעונשו של המערער.
נכתב על ידי ערביי48 , 1/2/2011 15:56   בקטגוריות אפליה, בג"צ, בדואים, גזענות, דמוקרטיה?, הפקעת קרקעות, נגב, משפט, אקטואליה, ביקורת  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מח"ש והפרקליטות: אי אפשר להגיש כתבי אישום נגד שוטרים שתקפו אזרחים ערביים כי הם חבשו קסדה


אתר אל ערב מדווח כי ארגון עדאלה פנה אל היועמ"ש בדרישה על מנת לפתוח מחדש את החקירה שהתנהלה בעקבות תקיפת תושבים ערביים מהמכפר "בעינה" על ידי שוטרים וזאת כבר בשנת 2004 במהלך פעילות הריסת בתים בכפר, שכללה שימוש באלימות ושימוש מסיבי בפצצות קול וגז מדמיע.
 






הנימוק של מח"ש, ושל הפרקליטות לאחר מכן, לסגירת התיק היה שאי אפשר לזהות את השוטרים התוקפים מאחר והם חבשו קסדה משטרתית שמנעה את זיהויים.

אבל, וחרף הטענות שלעיל, ומשהגיש אחד התושבים תביעה אזחרית כנגד המדינה בגין החבלות שנגרמו לו, הזמינה הפרקליטות לעדות שלושה שוטרים שנכחו בעת האירועים, לעדות בפני בית המשפט.

השופט דחה את התביעה, בטענה כי על פי עדויות השוטרים התובע לא נכח במקום. נוכח ההתפחויות האלו, ונוכח העובדה שהפרקליטות זימנה שוטרים לעדות דבר המוכיח שאפשר לזהות את השוטרים שהשתתפו באירועים, פנתה עדאלה ליועמ"ש על מנת לפתוח מחדש את החקירה, שכן הוכח כי אפשר להזמין לעדות שוטרים שנכחו באירוע ואשר העידו שהנפגע לא היה שם, דבר שיכול להעיד גם על אפשרות ממשית לזמן שוטרים שיעידו מי השוטרים שפגעו בתושבי הכפר.
נכתב על ידי ערביי48 , 19/1/2011 14:10   בקטגוריות בעינה, אלימות, אפליה, גזענות, הפגנות, הריסת בתים, משטרה, משפט, צפון, אקטואליה, ביקורת, פסימי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שופט בישראל: העובדה שהנאשם פועל לזכויות אדם אך ורק מחמירה איתו


בגזר דין חריג בחומרתו גזר שופט בית משפט השלום ברמלה 7 חודשי מאסר בפועל, 5 חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 40,000 ₪ בגין ניהול עסק ללא רישיון. הנאשם, נורי אל עוקבי, הוא פעיל מוכר למען זכויות הבדווים בנגב, ועל כך כתב השופט כי "העובדה שהנאשם פועל לזכויות הפזורה הבדואית אך ורק מחמירה איתו".

 

באגודה לזכויות האזרח מחו בחריפות: "מגמה של ענישה והרתעה של פעילים חברתיים ופוליטיים".

 

בגזר הדין שנתן שלשום השופט זכריה ימיני מבית משפט השלום ברמלה נכתב:

 

"סבור אני שהעובדה שהנאשם פועל לזכויות הפזורה הבדואית אך ורק מחמירה איתו, מכיוון שלא יכול להיות שאדם מצד אחד יטען טענות על אי שמירת זכויות או אי שמירת הוראות החוק לגבי קבוצה אליה הוא משתייך אך מצד שני יפר את הוראות החוק ברגל גסה פעם אחר פעם"

 

 ועוד הוא מנמק את חומרת גזר הדין: 

"סבור אני שהקלה עם הנאשם יהיה בה משום מסר שלילי לציבור ובמיוחד לפזורה הבדואית שהפרת חוק במדינת ישראל ובמיוחד הפרת צו שיפוטי הינה משתלמת וביהמ"ש עובר עליה כעניין של מה בכך."

 

לדברי עו"ד דן יקיר, היועץ המשפטי של האגודה לזכויות האזרח: "השופט ימיני למעשה הצהיר כי הוא מעניש את אל עוקבי בחומרה בשל מעורבותו במאבקים למען זכויות המיעוט הערבי-בדווי בנגב וכאמצעי להעברת מסר מרתיע לאוכלוסייה זו – אף שהעבירה הנדונה אינה קשורה לבדווים או למאבקיו החברתיים של אל עוקבי.

 

גזר הדין השערורייתי הזה מצטרף אל גזר הדין החמור שניתן שלשום נגד הפעיל הפוליטי יונתן פולק לכדי מגמה מדאיגה ביותר של ענישה והרתעה של פעילים חברתיים ופוליטיים על-ידי מערכת אכיפת החוק, אותה מערכת שאמורה להיות אמונה דווקא על ההגנה על חופש הביטוי והמחאה."

 

יקיר הוסיף עוד, כי במשטר דמוקרטי מעורבות לשינוי חברתי במסגרת החוק היא מופת לאזרחות טובה – לא נסיבה שמצדיקה החמרה בענישה.  

 

 

תוספת: בוודאי לא תופתעו לגלות שהשופט הנ"ל חובש כיפה, ובוגר ישיבת נחלים.

 




 

להלן גזר הדין:

 

בית משפט השלום ברמלה

חע"מ 40579-08 עיריית לוד-השרות המשפטי נ' אלעוקבי

 

 

27 דצמבר 2010

 

 

נוכחים:

 בא כוח נאשמים עו"ד אבי דובין 

מאשימה 1   עיריית לוד-השרות המשפטי – עו"ד שקד

נאשם 1   נורי (חסן) אלעוקבי

 

גזר דין

 

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום על הפרת סעיף 18 לחוק רישוי עסקים תשכ"ח – 1968.

בכתב האישום נטען שהנאשם הורשע בתיק עמק 90398/05 בעבירה של ניהול עסק ללא רשיון, כאשר העסק מסוג מוסך מכונאות כללית וכתובת המוסך הינה ברחוב החשמונאים 11, בלוד.

 

ביום 18.6.06 גזר ביהמ"ש את דינו של הנאשם ובמסגרת גזר הדין צווה בית המשפט לסגור את העסק לאלתר.

ניתנה ארכה למועד כניסת צו הסגירה לתוקף, אך גם לאחר כניסתו של צו הסגירה לתוקף, הפר הנאשם את צו הסגירה ובכך עבר את העבירה של הפרת צו שיפוטי.

 

הנאשם ניהל הליך הוכחות ארוך ובסופו של יום בית המשפט הרשיע אותו בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

לאחר ההרשעה שמעתי את הטיעונים לעונש.

 

ב"כ המאשימה טענה שלנאשם יש עבר פלילי עשיר בעבירות על חוק רישוי עסקים וכי אם הנאשם פעיל לגבי זכויות הבדואים בארץ, הרי עליו לשמש דוגמא לשמירה על החוק שכן מי שבא בדרישה למימוש זכויות עליו לשמש דוגמא לאחרים ושמירה על החוק.

 

ב"כ הנאשם טען כי הנאשם אכן עוזר בקהילה, מבחינה בריאותית אינו כשיר למעצר וכי הוא נמצא בקשיים כספיים וכלכליים.

 

הנאשם נשלח לממונה על עבודות שרות לצורך קבלת חוות דעת האם הינו כשיר לרצות עונש מאסר בעבודות שרות, אם אכן יגזור עליו ביהמ"ש עונש מאסר.

 

כנגד הנאשם נפתחו שלושה תיקים בגין העסק ברחוב החשמונאים 11, בלוד.

 

כתב האישום הראשון שהוגש בגין הנאשם בגין עסק זה הינו ת.פ. 50101/00 בו הואשם הנאשם בעבירה של ניהול המוסך ללא רשיון עסק. בית המשפט הרשיע את הנאשם ביום 24.5.03 ובמסגרת גזר הדין ניתן כנגד הנאשם צו סגירה לעסק.

 

בתיק עמק 90398/05 הוגש כנגד הנאשם כתב אישום נוסף בגין המוסך ברחוב החשמונאים 11 בלוד כאשר בכתב האישום עולה שהנאשם בנה בניה נרחבת במוסך של הקמת סככה ממתכת במידות של 5 על 15 מ' ובשטח כולל של 75 מ"ר, הצבת מכולה ימית במידות של 2.5 מ' על 6 מ' בשטח כולל של 15 מ"ר, הקמת פחות ממתכת במידות של 5 מ' על 4 מ' בשטח כולל של 20 מ"ר והצבת שער ממתכת ברוחב 3 מ' ובגובה 2.5 מ'.

הנאשם הורשע בדין. בגזר הדין הוריתי בין היתר לנאשמים באותו תיק וביניהם הנאשם שבפני להרוס את הבניה המתוארת בכתב האישום וכן לחתום על התחייבות בסך 10,000 ₪ למשך שנתיים כאשר ההתחייבות היתה לגבי הפרת הוראות חוק רישוי עסקים.

 

גזר הדין בתיק זה ניתן ביום 18.6.06.

 

כאמור בהתאם להכרעת הדין הנאשם לא מילא אחר הוראת ביהמ"ש לסגור את העסק, כאשר יש לציין כאשר ההוראה לסגירת העסק ניתנה פעמיים. פעם אחת בת.פ. 50101/00 ובתיק עמק  90398/05.

 

לענין הנסיבות המקלות עם הנאשם יש אך ורק נסיבה מקלה אחת והיא העובדה שהציג בפני מסמכים רפואיים בהיותו חולה לב. מעבר לכך אין כל נסיבה מקלה עבורו.

 

סבור אני שהעובדה שהנאשם פועל לזכויות הפזורה הבדואית אך ורק מחמירה איתו, מכיוון שלא יכול להיות שאדם מצד אחד יטען טענות על אי שמירת זכויות או אי שמירת הוראות החוק לגבי קבוצה אליה הוא משתייך אך מצד שני יפר את הוראות החוק ברגל גסה פעם אחר פעם.

 

סבור אני שהקלה עם הנאשם יהיה בה משום מסר שלילי לציבור ובמיוחד לפזורה הבדואית שהפרת חוק במדינת ישראל ובמיוחד הפרת צו שיפוטי הינה משתלמת וביהמ"ש עובר עליה כענין של מה בכך.

 

על כן על בית המשפט להבהיר באמצעות גזר הדין את חומרת המעשים.

 

אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים כדלקמן:

 

1. שבעה חודשי מאסר בפועל.

2. חמישה חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור כל עבירה שהיא על חוק רישוי עסקים והתקנות על פיו או על חוק התכנון והבניה והתקנות על פיו.

3. קנס כספי בסך 40,000 ₪ או 400 ימי מאסר תמורתו.

הקנס ישולם ב-10  תשלומים חודשיים שוויים ורצופים. תשלום ראשון עד ליום 1.2.11 ולאחר מכן בכל היום ה-1  בכל חודש שלאחר מכן עד לגמר תשלום הקנס. לא ישולם תשלום במועדו, יעמוד כל הקנס לפרעון מיידי.

 

4. אני מורה על הפעלת ההתחייבות עליה חתם הנאשם בתיק עמק  90398/05 בסך 10,000 ₪.

סכום זה ישולם ב- 5 תשלומים חודשיים שוויים ורצופים. תשלום ראשון עד ליום 1.2.11 ולאחר מכן בכל היום ה-1  בכל חודש שלאחר מכן עד לגמר תשלום הקנס. לא ישולם תשלום במועדו, יעמוד כל הקנס לפרעון מיידי. למען הסר ספק ימי המאסר עפ"י סעיף זה הינם בנוסף לימי המאסר הנקובים בסעיף 3 לגזר הדין.

 

5. הנאשם יחתום על התחייבות להמנע מכל עבירה שהיא על חוק רישוי עסקים ועל חוק התכנון והבניה. ההתחייבות תהיה על הסך 30,000 ₪ ותחתם עוד היום במזכירות בית המשפט.

 

לא תחתם ההתחייבות עוד היום, ישלם הנאשם בגין כל יום בו לא יחתום על ההתחייבות את הסך 1,000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו עד לסכום כולל של 30,000 ₪.

 

זכות ערעור לבימ"ש מחוזי בתוך 45 יום מהיום.

<#4#>

 

ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"א, 27/12/2010 במעמד הנוכחים.

 

 

 

זכריה ימיני, שופט

<#5#>

 

החלטה

עיכוב ביצוע של עונש המאסר למשך 7 ימים בכפוף לתנאים כדלקמן:

1. הנאשם יפקיד פקדון כספי בסך 30,000 ₪.

2. תחתם התחייבות עצמית בסך 30,000 ₪.

3. תחתם ערבות צד ג' בסך 30,000 ₪.

 

לא ימלא הנאשם אחר תנאים אלו, יחל עונש המאסר באופן מיידי.

אם ימלא הנאשם אחר תנאים אלו, אכן יעוכב עונש המאסר ל- 7 ימים בלבד ובהעדר החלטה אחרת על הנאשם להתייצב לאחר 7 ימים מהמועד בו ימלא אחר התנאים לעיכוב גזר הדין במזכירות בית המשפט ברמלה בשעה 12:00 בצהריים לתחילת ריצוי מאסרו.

5129371

 

זכריה ימיני 54678313

54678313ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"א, 27/12/2010 במעמד הנוכחים.  

 

זכריה ימיני, שופט

 

 

נכתב על ידי ערביי48 , 3/1/2011 16:30   בקטגוריות אפליה, לוד, נגב, משפט, אקטואליה, ביקורת, דמוקרטיה?, בדואים  
2071 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



יהודים וערבים הפגינו מול בית המשפט בפתח תקווה בתמיכה בתושבי הכפר דהמש


אתר אל ערב מדווח כי עשרות מפגינים יהודים וערבים הפגינו מול בית המשפט המחוזי בפתח תקווה וזאת בתמיכה בתושבי הכפר הערבי הבלתי מוכר דהמש. במקביל, נערכה עוד הפגנה דומה מול בית המשפט המחוזי בת"א, שגם היא אורגנה על ידי תושבי הכפר ועל ידי פעילים יהודים.
 
ההפגנה התקיימה בזיקה לדיון בעתירה שהגישו תושבי הכפר כנגד וועדות התכנון והבנייה וזאת על מנת לחייב את הוועדות לדון בתוכניות תב"ע שהוגשו על ידי תושבי הכפר בכדי להכשיר את הבנייה בתוך הכפר ועל מנת לאפשר הכרה מצד המדינה בכפר. זה המקום לציין כי תושבי הכפר הגישו בשנת 2007 בקשה לאישור תוכנית תב"ע, אך וועדות התכנון והבנייה סירבו לדון בתוכניות מבלי לנמק מדוע הן מסרבות לעשות זאת.
בעקבות הדיון הודיעו נציגי הוועדות כי הם מוכנים לדון בתב"ע אך אין הם מוכנים להקפיא את צווי הריסת הבתים.
 
חשוב לציין כי בעבר התנהל דיון דומה בבית המשפט המחוזי בת"א, וביום 05/02/2008 חייב בית המשפט המחוזי את הוועדות לקבוע מועד לדיון בתוכניות שהוגשו על ידי תושבי הכפר, אבל הוועדות צפצפו על החלטת בית המשפט והתעלמו ממנה.
 
תושבי הכפר שנכחו בדיון מסרו לכתב האתר כי השופט אמר כי הפיתרון לבעיה הוא פיתרון פוליטי ולא משפטי, שכן באם המדינה תרצה להכיר בכפר העניין ייפתר, ובכך הוא רמז שעל המדינה לפעול לפיתרון הבעיה. תושבי הכפר עוד מסרו כי הם מרוצים מתמיכת התושבים היהודים, והם מודים להם על זאת. הם ציינו כי זוהי ההפגנה ה-15 בסדרת הפגנות על מנת להגביר את המודעות לבעיה שלהם וכי בתוך הכפר הוקם אוהל מחאה שמרכז את פעילויות תושבי הכפר שפתוח לכל מי שרוצה לתמוך בהם.
 
להזכיר, כפר דהמש הוא כפר ערבי בלתי מוכר שנמצא בתחום המועצה האזורית עמק לוד. בכפר גרים כ-600 איש כאשר שליש מהם מתחת לגיל 12 שנה. הכפר אינו מחובר לרשת החשמל, המים והביוב, והוא לא מקבל שירותים מאת המדינה, כולל שירותי בריאות, דואר ותחבורה ציבורית, ומבחינת המדינה הכפר "לא קיים".
 
 
נכתב על ידי ערביי48 , 5/5/2010 12:13   בקטגוריות אפליה, הפגנות, הריסת בתים, משפט, אקטואליה, ביקורת, דהמש  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מכתב מהבדואים האלה ש"משתלטים לנו על הנגב!!!"


"אתמול הוצא צוו הריסה לעגלה על ארבע גלגלים שנמצאת בשטח שלנו - משפחת אבו פריח. בעגלה הסגורה היטב אנחנו יושבים לפעמים בביקורים שלנו באדמות והיא זזה ממקום למקום ולא קבועה.
 
כזכור התנהל משפט ארוך על האוהל שהוצב בשטח קודם לכן. בית המשפט בראשות  כבוד השופטת נחמה נצר הורה על הריסת האוהל ועקירת עצי הזית והתנגד להציב במקום מבנים מחוברים. תוך כדי כך, השופטת אמרה במפורש שהתברר לה שאין מדובר בפולשים! וציינה אך לא לפרוטוקול "שאמירה זו לא תיאמר במקרה זה".
 
אנחנו כיבדנו את החלטת בית המשפט: הסרנו את האוהל ועקרנו את עצי הזית למרות שמדובר באדמותינו ולא אדמות המנהל. גם זה צויין בבית המשפט שמדובר באדמות "מריבה"! השופטת ציינה שהמדינה לא תתכנן ולא תייער את השטח שלנו ולנו האפשרות לבקר בשטח שלנו ולהציב שלטים ולשהות שם ולשמור על קשר עם אדמותינו אך ללא הצבת "עובדות" ומחוברים בשטח.
 
גד ביטון הפקח של רשות הטבע והסיירת "הירוקה" מפריע לו שאנחנו שומרים על קשר ולו מינימלי עם אדמותינו! הוא נדחף יום ולילה לאוהלים ולכל דבר זז ובאופן אלים ומתגרה המעיד על שנאה ורדיפה לשמה. הוא עוקר את עצי הזית הטריים בידיו וזורק אותם לטנדר שלו תוך צחקוק ולעג מאנשים במקום. האיש הזה מסוכן לסביבה.. האיש הזה עוד יבעיר מלחמה בין תושבי הנגב הערבים והיהודים... הוא יגדיל במעשיו את הקיטוב ואת השסע ויקלקל את רקמת החיים הרגישה והשברירית בתוך הנגב. התנהגותו שחורה למרות שהוא לבוש ירוק ונוסע באוטו ירוק ונושא על כתפיו סמל של שמורת הטבע!!!
 
אנו חייבים לגנות את המשך הרדיפה של רשויות המנהל, הסיירת הירוקה ושאר הזרועות לתושבי הנגב הערבים שמנסים לחיות בתנאים תת אנושיים!!
 
אנו חייבים להתאחד כולנו אל מול השנאה שהסיירת הירוקה זורעת במו ידיה באיזור הנגב כולו נגד הבדואים הערבים התושבים המקוריים של הנגב מדורי דורות. אנו מנסים להנהיג את החברה שלנו בנגב למאבק עיקש ובלתי מתפשר ללא אלימות ועל פי הדרכים החוקיות אך לא נוכל לעמוד בפני גלי תגובה כשיצוצו מול אלימות הסיירת הירוקה והקק"ל! המנהל, הקק"ל והסיירת הירוקה דוחפים אותנו לתגובות אלימות! דוחפים אותנו לפינה! דורסים את כבודינו ברגל גסה ולא מתחשבת! 
 
אנו נגררים בעל כורחינו לבתי המשפט! אנו יודעים ושומעים שאין לנו סיכוי לנצח בבתי המשפט הישראלים! אנו שומעים שפרקליטת המנהל דואגת בל יהיה "תקדים" של בדואי "זוכה"!! איזה מדינה דימוקרטית שבונה חוקים מיוחדים נגד אוכלוסיה שלה ודואגת שאוכלוסיה זו לא תזכה "בצדק" עפ"י חוקים אלה אף פעם!! וכך נבנה תקדימים של בדואים מפסידים בבתי המשפט!! חוקים מיוחדים, מדיניות שחורה, הרס מבנים, פינוי פולשים.. ומה אתם רוצים ומה אתם מצפים שנעשה?? 
 
אנו פונים לראשי המדינה, למצפון האנושי כולו, לאחרוני החכמים בארץ ובעולם: די תנו לנו תקווה, התנהגו לנו בכבוד הראוי לאדם, לאזרח, לתושב מקורי בעל קרקע וזכויות ואוהב את הקרקע וקשור לסביבה שלו בקשר הדוק מזה אלפי שנים!! תעצרו את השתוללות הסיירת הירוקה והקק"ל לפני איבוד שליטה!  אנו מטילים את מלוא האחריות על כל סימני אלימות או מאבק אלים או חוסר שליטה מצד האוכלוסיה הבדואית בעתיד על הסיירת הירוקה, על הקק"ל ועל החכמים בעלי המעמד בשלטון שידעו ולא עצרו את הרוע!!"
 
נכתב על ידי ערביי48 , 22/12/2009 14:38   בקטגוריות אפליה, בדואים, הפקעת קרקעות, הריסת בתים, משפט, נגב, אקטואליה, ביקורת  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תיקון: בית משפט השלום בחדרה השאיר את עצורי מוסמוס במעצר


אתר בוקרא מדווח כי בית משפט השלום בחדרה הורה על שחרור שני העצורים שנעצרו בעקבות פעולות המחאה על הרס הבית בכפר מוסמוס. על פי החלטת בית המשפט נקבע כי שני העצורים שהובאו בפניו, שאחד מהם הוא עו"ד, ישוחררו למעצר בית בערבות כספית ובערבות צד ג'.
 
המשטרה, שלא השלימה עם ההחלטה, ביקשה מהשופט לעכב את שחרור העצורים על מנת שהיא תגיש היום, יום חמישי, ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה.
 
השופט נענה לבקשת המשטרה.
 
גורם בוועד העממי בכפר מסר לכתב האתר כי המדינה שהורסת את הבתים מנסה להציג תמונה שלפיה הקורבן הוא התוקף, והשוטרים הם הקורבן. הוא עוד ציין כי מחר, יום שישי, מתכוון הוועד בשיתוף פעולה עם וועדת המעקב העליונה לערוך הפגנה מחאה כנגד הרס הבתים וכנגד סתימת הפיות שמפעילה המדינה כנגד התושבים הערבים, והחזרתם לימי השלטון הצבאי.
 
חשוב לציין כי עשרות עורכי דין ערבים התנדבו להופיע בשמם של העצורים בפני בית המשפט, והם מתכוונים להמשיך בייצוגם בהתנדבות.
נכתב על ידי ערביי48 , 5/11/2009 12:07   בקטגוריות הפגנות, הריסת בתים, ואדי עארה, משטרה, אקטואליה, ביקורת, משפט  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כינוי:  ערביי48




הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לערביי48 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ערביי48 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)