לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי:  Professor m. Moriarty

בת: 29




קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2012

העוגה הראשונה שלי!


לפני כמעט חודש, קניתי ספר מתכונים נורא מפתה כי רציתי להתחיל לאפות בעצמי.
אז ביתור התחלה הלכתי על משהו קל יחסית, וזה עוגת בננות. עם מעט שינוי במתכון, זה מה שיצא-





יצא ממש טעים! אבל למען האמת, זאת די הפעם השניה שהכנתי את העוגה הזאת.. בפעם הראשונה שמתי מלח במקום סוכר. D:'
אבל הנה, לא ויתרתי, והתוצאה היתה מאוד מוצלחת וקלה להכנה! רק חבל שהעוגה נגמרה תוך פחות מיומיים. לול
למי שרוצה, הנה המתכון (עם השינוי שלי) - 
מצרכים:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 בננות בשלות
2 ביצים גדולות
2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית קינמון טחון
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
לא חובה- 50 גרם פקנים קצוצים או צימוקים, לבחירתכם.
2 קערות
2 תבניות מוארכות (תבניות "אינגלישקייק" 6x26)
חום אפיה: בינוני (180 מעלות)
אופן ההכנה:
מקציפים את החמאה עם הסוכר ועם הווניל בקערה בינונית, עד שהתערובת והסוכר נמס.
בקערה שנייה (אני השתמשתי בצלחת), מועכים את הבננות במזלג. אחרי שמסיימים למעוך את הבננות, מוסיפים לתערובת הראשונה ומקציפים היטב.
מוסיפים את הביצים לתערובת המוקצפת, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את כל שאר המצרכים, מלבד הצימוקים, ומערבלים במהירות, רק עד שהתערובת חלקה ואחידה. ורק אז אפשר להוסיף את הצימוקים/פקנים ולערבב בכף.

מחלקים את התבליל בין התבניות ואופים בשליש התחתון של התנור, בחום בינוני, במשך כ-35 דקות (אע"פ שלי זה לקח קרוב לשעה, אבל זה כבר תלוי בתנור שלכם). העוגות מוכנות כשהן חומות-זהובות ומרכז העוגה יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
הערה מנסיון: לא לחתוך את העוגה עד שהיא מתקררת, אחרת היא תתחיל להתפורר!
אפשר להוסיף ביתור קישוט אבקת סוכר על ראש העוגה.
- קרדיט על המתכון המקורי ל-דנית סלומון.

שיהיה בהצלחה, ושבת שלום!


קרדיט לבלוג דינמיט על החתימה.
נכתב על ידי Professor m. Moriarty , 1/9/2012 10:26  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-14/9/2012 15:22



11,466
הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , שטויות וכיף , גרפיקה ופוטושופ
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לProfessor m. Moriarty אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Professor m. Moriarty ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)