לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דפנה אמא עובדת אובדת

אמא עובדת ולפעמים אובדת. מנסה להיות אמא נהדרת ולא תמיד מצליחה. קוראת מחנכת מבלה מבשלת אופה מארחת מטיילת מבקרת נהגת בוס וכמעט הכל עם ילדים

כינוי:  coralya

בת: 62



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2012    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

10/2012

עוגת הגבינה המהוללה של עידית


עוגת הגבינה הכי טובה


עוגה מדהימה שתמיד מצליחה. בצק אפוי, מלית לא אפויה. עוגה מרשימה. צריך להכין לפחות לילה מראש. עדיף יום מראש.


חומרים לבצק:

חבילה אחת ( 200 גרם) מרגרינה עם חלב בטעם חמאה

2 חלמונים

2 כפות סוכר

2 כוסות קמח תופח.

חומרים למלית:

3 גביעים רגילים של גבינה לבנה 9% ( סה''כ 750 גרם)

כוס ורבע סוכר לפי המתכון ( אני משתמשת בפחות מכוס, שלושת רבעי כוס)

שקית וחצי סוכר וניל

מיכל וחצי שמנת מתוקה 38% - אני שמה מיכל ושלושת רבעי שמנת מתוקה.

3 כפות סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד -רק החלק הצהוב.

הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 180

  1. מערבלים במעבד מזון את חומרי הבצק מלבד החלמונים ואז כשנוצרת תערובת פרורית מוסיפים את החלמונים ומערבבים. ( לערבב מעט ככל האפשר)

  2. מקררים את הבצק במקרר כחצי שעה כדי שיהיה נוח לעבד אותו.
  3. מרדדים ועורכים שלושה רבעים מהבצק בתבנית היפה של העוגה ( קפיצית עגולה בגודל 28, אפשר 30) והשאר בתבנית קטנה (אפשר תבנית אינגליש קייק או של טוסטר אובן) מחוררים בעזרת מזלג את הבצק באופן אחיד כדי שלא יתפח מדי.

  4. אופים  את הבצק כעשרים דקות בחום בינוני עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר.

  5. המלית: מערבלים השמנת המתוקה עם הסוכר 3 הכפות מקציפים שיהיה יציב. ( לא להגזים- שלא תצא חמאה)

  6. מערבבים הגבינה עם הסוכר וסוכר הונילין מקציפים שיהיה יציב.

  7. מערבבבים גבינה ותערובת השמנת יחד בהדרגה שתהיה מלית יציבה. ( אם נוזלי- להמשיך להקציף)

  8. מסדרים את המלית מעל הבצק האפוי בתבנית הגדולה ( אחרי שהבצק התקרר) מפוררים למעלה את הבצק מהתבנית הקטנה.

  9. שומרים במקרר לפחות לילה. עדיף להכין יממה מראש.


 


 

נכתב על ידי coralya , 25/10/2012 15:32   בקטגוריות אוכל שילדים אוהבים, בישול ואפיה, חג שבועות, מנות אחרונות, מנות חלביות  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של coralya ב-31/10/2012 13:53




הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , 40 פלוס , משפחתי וחיות אחרות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לcoralya אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על coralya ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)