עוגת הגבינה הכי טובה
עוגה מדהימה שתמיד מצליחה. בצק אפוי, מלית לא אפויה. עוגה מרשימה. צריך להכין לפחות לילה מראש. עדיף יום מראש.
חומרים לבצק:
חבילה אחת ( 200 גרם) מרגרינה עם חלב בטעם חמאה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח.
חומרים למלית:
3 גביעים רגילים של גבינה לבנה 9% ( סה''כ 750 גרם)
כוס ורבע סוכר לפי המתכון ( אני משתמשת בפחות מכוס, שלושת רבעי כוס)
שקית וחצי סוכר וניל
מיכל וחצי שמנת מתוקה 38% - אני שמה מיכל ושלושת רבעי שמנת מתוקה.
3 כפות סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד -רק החלק הצהוב.
הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 180
- מערבלים במעבד מזון את חומרי הבצק מלבד החלמונים ואז כשנוצרת תערובת פרורית מוסיפים את החלמונים ומערבבים. ( לערבב מעט ככל האפשר)
- מקררים את הבצק במקרר כחצי שעה כדי שיהיה נוח לעבד אותו.
- מרדדים ועורכים שלושה רבעים מהבצק בתבנית היפה של העוגה ( קפיצית עגולה בגודל 28, אפשר 30) והשאר בתבנית קטנה (אפשר תבנית אינגליש קייק או של טוסטר אובן) מחוררים בעזרת מזלג את הבצק באופן אחיד כדי שלא יתפח מדי.
- אופים את הבצק כעשרים דקות בחום בינוני עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר.
- המלית: מערבלים השמנת המתוקה עם הסוכר 3 הכפות מקציפים שיהיה יציב. ( לא להגזים- שלא תצא חמאה)
- מערבבים הגבינה עם הסוכר וסוכר הונילין מקציפים שיהיה יציב.
- מערבבבים גבינה ותערובת השמנת יחד בהדרגה שתהיה מלית יציבה. ( אם נוזלי- להמשיך להקציף)
- מסדרים את המלית מעל הבצק האפוי בתבנית הגדולה ( אחרי שהבצק התקרר) מפוררים למעלה את הבצק מהתבנית הקטנה.
- שומרים במקרר לפחות לילה. עדיף להכין יממה מראש.