השנה שעברה השאירה בפי טעם מר למדי. בשנה הבאה אני מקווה שמכסת המרירות תיגמר. ואני כבר זוממת ומתכננת על קינוחי המסעדות הטובים ביותר . את רובם כבר טעמתי, ויש קינוחים שבכוונתי לטעום לראשונה השנה. להלן הרשימה:
*טירמיסו אמיתי- מעורר בי זכרונות רומנטיים מירח הדבש באיטליה, ובכלל בשבילי זו המנה הכי רומנטית שיש. קרם קציפתי, בישקוטים ואלכוהול שמשמח לב .טירמיסו כזה יש ב''פרונטו'' מסעדה איטלקית בתל אביב (ממנה גם כן יש לי זכרונות טובים), בליני בנווה צדק ת''א, ו''אנינה'' במוזיאון ארץ ישראל שברמת אביב.
*מוס שוקולד בלגי - ב''שה קורין'' ליד כיכר המדינה בת''א, או ב''חדר האוכל'' ליד מוזיאון ת''א. שניהם משובחים. ב''חדר האוכל'' המוס מוגש בכוס זכוכית, ובה מספר שכבות. שכבה פריכה בקרקעית הכוס, שכבת מוס שמזכיר לי יותר מוס שוקולד נטלה, גנאש שוקולד עשיר, ולמעלה כדי להוסיף לדיאטה- שכבת קצפת. תענוג.
*עוגת גבינת עיזים במסעדת מאראבו שברמת גן. השף יואב ניצח את שף סטפן בתכנית הטלויזיה ''קרב סכינים'' בוודאי לא מעט גם בזכות מנה זו שהיא קינוח מקורי ומיוחד.
* ''פרופיטרול''-פחזניות ממולאות גלידה, ''שוחות'' ברוטב שוקולד של מסעדת ''מועדון הקצינים'' בתל אביב. לא אנין במיוחד לא מקורי במיוחד אבל על זה נכתב המונח ''אוכל מנחם''. שוקולד וגלידה במנה אחת- מי צריך יותר..
* פבלובה מג'ירף- כמו בסעיף הקודם..
ומספר מנות שעדיין לא ניסיתי אבל ידוע לי שהן מומלצות:
טארט שוקולד של אורנה ואלה, אי צף באמרטו של קוצ'ינה תמר, כנאפה ממסעדת ''יפו תל אביב '' של השף חיים כהן.
והמנה שהכי מסקרנת אותי לשנה זו היא- ביצת פברז'ה ממסעדת ''מול ים'' בת''א- המנה שהיתה אחת המשימות ב''מאסטר שף'' השנה.
מעניין אם המנה הזו אכן טעימה כמו שהיא נראית.
שתהיה לנו מותק של שנה אזרחית חדשה.
דפנה אמא עובדת אובדת.