בהמשך לפרוייקט המתכונים המשפחתיים כפי שביקשו ממני הבנות שלי, אני מביאה כאן שני מתכונים מנצחים של איזי כפי שהועברו אלי. כולל ההערות שלו:
כיוון שאת המרשם קיבלתי, ובמקור- רשימת המצרכים היא לא זאת שבה אני השתמשתי, קבלו גם מקור.
מעבר לכך הביצוע ( בכפוף לכמויות ) זהה לחלוטין.
טיפ : לעוגות " כבדות " כמו גבינה או פרג, חשובה פעולת המסת הסוכר , והקצפת החלבונים, לתוצאות איכותיות.
מתכון לעוגת פרג, (לכלי קוטר 26)
מצרכים: לפי המקור: מופחת
8 ביצים 5 ביצים
250 סוכר 175 גרם
375 גרם פרג טחון 300 גרם
200 גרם חמאה 100 גרם
גביע שמנת מתוקה 2/3 =170גרם (בערך )
תבליני טעם וריח וניל ,רום או ליקר כפית עד כף
לציפוי
250 שוקולד מריר 200 מריר
150 גרם שמנת מתוקה יתרת הגביע מהעוגה(80 גרם)
הכנה
מפרידים חלבונים לכלי הקצפה,
( בכלי אחר ) ממסים ובוחשים חמאה ומחצית הסוכר, עד שחלק.
מוסיפים חלמונים, פרג ,שמנת ותבלינים, עד לעיסה חלקה ואחידה.
מקציפים החלבונים ויתרת הסוכר, ומוסיפים לתערובת הפרג, בערבוב ידני ואיטי עד לקבלת עיסה חלקה.
לרפד כלי האפייה בנייר אפייה, להעביר הבלילה לכלי אפיה, ולהכניס לתנור. (שחומם מראש ל170 מעלות ).
בגמר האפייה – לבדוק בנעיצת קיסם, שאמור לצאת לח אבל לא רטוב.
מצננים העוגה ומצפים בשוקולד.
לצפוי:.
מחממים שוקולד ויתרת השמנת, תוך בחישה מתמדת, עד לנוזל סמיך אך אחיד.
יוצקים אחיד על כל השטח, ומצננים.
, אפשר לפזר אבקת סוכר במקום השוקולד, או לוותר על ציפוי.
מתכון לעוגת גבינה ( כלי קוטר 26 )
הבסיס: " לריפוד " 170 גרם ביסקוויטים ( פטי-בר ) מרוסקים, 2 כפות סוכר ו 100 גרם חמאה מומסת.
לערבב הכל, לרפד ולדחוס עם היד, על בסיס הכלי.
חומרי העוגה :
500 גרם גבינה ( אני משתמש בסקי 5% , כל גבינה לבנה אפשרית ).
1 כוס סוכר.
3 כפות ,לא תפוחות- קורנפלור, ( עמילן תירס ).
3 ביצים מופרדת.
חומרי טעם וריח, וניל ליקר ו/או רום .
לציפוי: 2 גביעים שמנת חמוצה , + 2 כפות סוכר.
הערה: כיוון שהקורנפלור סופג ועלול לגרום לגושים, רצוי לערבבו תחילה עם הסוכר.
הכנה:
מערבבים 2/3 מהסוכר עם הקורנפלור, אחר כך מוסיפים הגבינה והחלמונים, בוחשים לעיסה חלקה.
בכלי אחר מקציפים החלבונים ויתרת הסוכר, עד לקצף מוצק.
מערבבים ( בקיפול ), לאט, עד שאחיד , ויוצקים התערובת על הביסקוויטים.
מכניסים לתנור במאה מעלות ל 3 שעות.( אפשר 2.5 )
( בינתיים , בזמן שהעוגה בתנור ) מקציפים השמנת החמוצה עם 2 כפות סוכר , וכשהעוגה מוכנה, יוצקים על העוגה החמה, ומחזירים לתנור לעוד 1/4 שעה.
מכבים התנור ומשאירים העוגה לעוד כ 5 שעות ,או יותר, בתנור כבוי וחם. (להצטננות הדרגתית ). להתאפק עד שקר לגמרי !
לשמור במקרר עד להגשה.