ניסיתי היום לראשונה . יאמי.
חומרים:
שלוש סלסלות פטריות ( השתמשתי בשמפיניון)
בצל אחד בינוני
חצי מיכל שמנת מתוקה ( שנשאר ממילא מעוגת הגבינה פירורוים שלי שהכנתם קודם. נכון שהכנתם? )
כף אבקת מרק פטריות
בצק פילו
תרסיס שמן
תבניות מאפין
הכנה:
מאדים במחבת שבה מעט שמן( שתי כפות בערך) תוך ערבוב כדי שלא יישרף או ישחים מדי, את הבצל החתוך דק לפיסות קטנות ממש, ואז מוסיפים את הפטריות ומאדים אותן. לאחר כמה דקות טובות של אידוי, מערבבים בצד את חצי מיכל השמנת המתוקה עם כף מרק פטריות. שופכים את העיסה הזו של השמנת לתוך המחבת וממשיכים בבישול ( ובערבוב) עוד כמה דקות .
מורידים מהאש ומחכים שיתקרר מעט.
לוקחים דף פילו ,שמים אותו על משטח ומרססים בשמן ( אפשר אולי בעזרת מברשת סיליקון אבל עדיף תרסיס). שמים עליו עלה פילו נוסף ומרססים. שמים מעליהם עלה פילו שלישי ומרססים.
חותכים לריבועים בהתאם לגודל תבניות המאפינס. ( יוצא 9 ריבועים ) יוצאים ריבועים שיש בהם ''שכבות'' מדפי הפילו.
מרססים בשמן תבניות מאפינס.- (לי יצא מהכמות הזו 18 מאפינס). מניחים כל ריבוע פילו בתבנית ומצמידים. יוצקים את תערובת הפטריות פנימה. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שמשחים.
כשמתקרר מעט מחלצים מתבנית המאפין ושמים על נייר סופג. מגישים... ומרגישים מקצוענים.