עוגת גבינה מרשימה ייצוגית וגם טעימה. הבצק אפוי ופריך והמלית-קרם גבינתי קצפתי ולא אפוי. דורש עבודה אבל לא נורא מסובך.
החומרים לבצק:
חבילה ( 200 גרם) מרגרינה עם חלב או מחמאה - בטעם חמאה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח
למלית:
גבינה לבנה תשע אחוז- שלושה גביעים ( 750 גרם)
כוס ורבע סוכר. ( אני מחיתה לכוס סוכר בלבד)
שקית וחצי סוכר ונילין
שקית וחצי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר.
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני- מאה ושמונים מעלות.
לשים במעבד מזון את חומרי הבצק.
עורכים שלושה רבעים מהבצק בתבנית שבה תהיה העוגה אח''כ, ( תבנית 26 או 28)עדיף קפיצית. רבע בערך שמים בתבנית קטנה בסגנון תבנית אינגליש קייק או תבנית קטנה של אובנטוסטר.
אופים במשך כעשרים דקות עד שמזהיב. לשים לב- הבצק מהתבנית הקטנה מזהיב מהר יותר.מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר.
בינתיים מערבלים את הגבינה עם הסוכר וסוכר הונילין.
מקציפים את השמנת עם שלוש הכפות סוכר לחוד.
מקפלים יחד את שתי התערובות.
מסדרים את המלית מעל הבצק שבתבנית (כשמתקרר הבצק )
מפוררים מעל הגבינה את הבצק שהיה בתבנית הקטנה, באופן אחיד שכבה דקה מאוד. אוטמים בניילון נצמד כדי שלא יספוג ריחות מקר.
שומרים במקרר למשך לילה לפחות. אני מעדיפה להכין יממה מראש. ואפילו יומיים מראש. אין טעם להכין כמה שעות מראש כי העוגה תתפרק.
בתיאבון!