כתבתי פעם בלוג העוסק באוכל ומתכונים. זה היה בישראבלוג ואני לא זוכרת שם משתמש ובטח שלא סיסמה, ובכל פעם מחדש צריכה לחפש. אז אעלה כמה מתכונים משם.
בצק: 2 כוסות קמח, 150 גרם חמאה,3 כפות מחוקות סוכר, קליפת תפוז מגוררת, לערבב במגימיקס להוסיף ביצה ולעצור מיד כשקצת מתגבש. לקרר 30 דקות, לרדד על התבנית 26. לקרר שוב במקרר 30 דקות. אפיה עיוורת בתנור שחומם מראש 180 מעלות, 15 דקות.
או הבצק שפורסם על אריזת קמח תופח ( האריזה הקטנה של אוסם)
מלית: 180 גרם שוקולד מריר לפחות 60% להמיס עם 75 גרם חמאה ו 75 גרם שמנת מתוקה( אני שמה כחצי מיכל שמנת מתוקה) ושמים בצד שיתקרר.
בנפרד מקציפים 3 ביצים עם 60 גרם סוכר. אחרי שתערובת השוקולד התקררה מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומוסיפים- ( לפי המתכון המקורי 90 גרם מחית פטל שמוצאים בחנויות ייעודיות באלסקה) 90 גרם או טיפה יותר- ריבת סנדלפור תות. ( לחובבי הזאנר ריבת תפוז)את הריבה מערבבים בצד לפני ההוספה עם מעט מהתערובת.
יוצקים את התערובת שנוצרה ( מהביצים סוכר שוקולד וריבה) על הבצק שהתקרר קצת בינתיים. (אפשר לפני כן למרוח את הבצק במעט ריבה כדי שהבצק לא יהפוך לסמרטוטי).
אופים הכל עוד 20 דקות 180 מעלות.
ציפוי:
*מחממים מעט שמנת מתוקה מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח ריבת חלב. מערבבים מוסיפים שאר המיכל מקררים לפחות 3 שעות מקציפים ומעטרים ממש לפני ההגשה. *כנל עם כמה כפות נוטלה.*ציפוי שוקולד:מחממים מעט שמנת מתוקה עם חבילת שוקולד מרירבמיקרו ומצפים. ( מעט שמן או גלוקוז שיהיה מבריק)*רוטב תות: מרסקים תותים למחית ומקשטים את הצלחת
בתיאבון!