לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דפנה אמא עובדת אובדת

אמא עובדת ולפעמים אובדת. מנסה להיות אמא נהדרת ולא תמיד מצליחה. קוראת מחנכת מבלה מבשלת אופה מארחת מטיילת מבקרת נהגת בוס וכמעט הכל עם ילדים

כינוי:  coralya

בת: 62



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2010    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2010

תעודת סופשנה שלי כאמא


הבנות שלי - תלמידות בית ספר יסודי קיבלו היום תעודה. התעודות שלהן ממש ממש טובות. ( אני בגילן לא קיבלתי תעודות כל כך טובות ). ועלו בי הרהורים- חלקם נוגים על התעודה שלי. להלן אחשוף את גיליון הציונים של התלמידה אמא דפנה.
תעודת הערכה ( או לא- הערכה )
שנת הלימודים: תש''ע
שם התלמיד(ה) : דפנה
הכתה: אמהות מבוגרות שצריכות כבר להבין דבר או שניים.
בית ספר ממלכתי אמהות עובדות ישראל
תרבות ישראלית עבודה חינוך ושפפה בכפיפה אחת.
מחצית ב'
הישגים לימודיים
*עקרונות חינוך תיאורטיים- שליטתך בחומר טובה מאוד ואף מצויינת. יש לך פוטנציאל.
*הכנת תסרוקות-מספיק. מסרקת ומכינה קוקו בלבד. אינך מסכימה לקלוע צמות כמספר ימות השבוע. אינך ממצה את יכלתך.
* הכנת ארוחת עשר- מספיק. מעבירה את המשימה לתלמיד אחר ( בעלך ).נחשב כהעתקה.
*השכבה לישון וקריאת סיפור- מספיק בקושי. נוטה להתחמק מהמשימה. בשנים קודמות השקעת רבות בתחום זה ומצופה שינוי מיידי. התירוץ שבנותיך יודעות לקרוא בעצמן אינו מתקבל.
*בישול-טוב מאוד. מתבקשת להעביר את המתכונים לבנותיך וחברותיך. יש לך את זה!

*נהגת בוסיות- טוב מאוד.מביאה את הבנות לחוגים ( הרבים ) בעקביות ובזמן.
*קצינת בידור וחווי''ה-טוב מאוד. דואגת להצגות סרטים טיולים מוזיאונים ואפילו אופרה לבנות.( ומה אתך? מתי את הולכת להצגת מבוגרים? )
*זמן איכות עם הבנות- מספיק . אינך מצליחה לחלק עצמך בו זמנית לשתי הבנות. לימדי סכיזופרניה בהקדם בבקשה.
*הכנת עבודות ומטלות- טוב. בנותיך מקבלות ציונים טובים בעקבות ניג'וסיך ובדרך כלל אינך מכינה להן את כל העבודה.( רק את מרביתה ).
*מתמטיקה- עליך לשפר ידיעותיך בלוח הכפל. הגיע הזמן.( אחרי שלמדת לוח כפל שלוש פעמים- בעצמך כתלמידה,עם הבת הבכורה ועם הבת הצעירה).
*אמנות ויצירה- טוב מאוד. מדביקה קלקרים ומקלות ארטיקים למופת. מצליחה מאוד בעבודה עם נייר עיתון. מנהלת מפגשי '' בוא אלי חבר נחמד'' וגם '' בוא אלי חבר לא נחמד'' יצירתיים למופת

*מעורבות בסביבה- מרבה להשתתף ולקחת חלק פעיל בפעילויות חברתיות. עליך ללמוד לעשן כדי להשתלב בפינת האמהות המעשנות.
*זוגיות-מספיק. עליך להשקיע יותר זמן ואנרגיות בתחום זה.תחום זה אינו פועל מעצמו.
*עבודה- טוב- טוב מאוד. משקיעה שעות רבות ביום וכן אנרגיות רבות בטיפול
באנשים וסיוע להם.הבעיה היא שאת חוזרת הביתה הרוגה. למדי לחלק משאבים.

*בת של אמך- את לא רוצה לדעת את הציון. פגישה פעם בשבוע והזמנה לארוחת ליל שבת וגם טלפון אחד ביום אינם מספיקים כלל. אחיך מטלפן לפחות פעמים ביום. הוא תמיד היה בן טוב, לא כמוך.
*מודעות וצמיחה אישית- יפה שאת מבטאת עצמך בבלוג.מה ייצא לך מזה ? 
חוות דעת מילולית מאת המחנכת והמחונכת ( הבת הבכורה ):
את אמא טובה ומיוחדת: את תורמת כל מה שביכולתך לתרום לנו ומוותרת על בילוי עם אבא שלנו [ בעלך] בשבילינו. אין לי מה לשפר אצלך חוץ מזה שאני חושבת שאת צריכה יותר זמן עם עצמך ועם בעלך [ אבא שלנו].
על פי החלטת המועצה הפדגוגית עולה לשנים נוספות של אמהות עובדת ואובדת .
בהצלחה!
אנו בהנהלה מאמינים ביכולותיך.(:


נכתב על ידי coralya , 30/6/2010 21:11   בקטגוריות אהבה ויחסים, אופטימי, ביקורת, בית ספר, עבודה, פסימי, שחרור קיטור  
46 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של coralya ב-12/7/2010 16:30
 



דברים פשוטים שעושים לי טוב


*המשפחה שלי-
הבנות שלי לא צריכות לעשות כלום. בעצם קיומן הן פשוט עושות לי טוב. כשהגדולה היתה קטנה הייתי באה לחדר שלה כשהיתה ישנה. שותה את הקפה של הבוקר מסתכלת עליה נושמת בשלווה, ולא מאמינה שזו הבת שלי. אבל כשהן מחייכות ומרוצות- זה בכלל אושר גדול.
בעלי- עד שמצאתי אותך יצאה לי הנשמה. לפעמים אני לא מאמינה שזה לא חלום. בסוף לא הייתי צריכה להתפשר .נסיך חלומות שלי תודה שבאת. ותודה ששמת דווקא אותי ''על הכוונת''.
אמא שלי- כאן זה באמת מעניין כי למרות הפולניות אני לומדת להעריך את הזמן אתה ואת הסיפורים על הילדות שלה. למרות הביקורת והניג'וסים .האכפתיות שלה ואהבתה לילדות שלי - עושים לי טוב.
ועוד דברים לא לפי הסדר...
*מסג' טוב, *ריח של קפה על הבוקר,*ילדים קטנים משחקים וצוחקים ( לא רק בני משפחה ),*ים בכל מזג אויר ( לא לשחות- לטייל או להסתכל ),*גלידה מעולה בטעם שוקולד עם דברים טעימים בפנים או בננה ( צ'אנקי מאנקי ) או טעם מיוחד שאף פעם לא טעמתי. נו טוב האמת, גלידה- בכל מצב ולא משנה הטעם..וגם שוקולד.
*בגד יפה שקניתי במהירות בזול וקיבלתי עליו מחמאות.( לאחר מינימום מדידות )
*מסעדה טובה, במיוחד המסעדה ''שלנו''( ולקטר שבכל פעם אנחנו חוגגים במסעדה הזו), אבל גם -להכיר מסעדה חדשה.
*ארוחה שאני מכינה למשפחה ומקבלת פידבקים טובים מבעלי. כשהבנות אומרות שאני הטבחית הטובה בעולם.
*ריקודי עם- לא רק לרקוד אלא גם לראות הרקדה המונית ובה זקנים ובני נוער רוקדים בהתלהבות ומכירים את השירים מפעם.
*הצגה ספר או סרט שמשאירים בי את רישומם, שאני חושבת בעקבותיהם, (ואם אפשר- לא יוצאת מהם מדוכאת. ).
*כתיבת הבלוג. בעיקר פוסטים הזוכים לתגובות, ופוסטים שאני אוהבת במיוחד.( קראו את ''אדון בסדר'' - זה פוסט שאני אוהבת )
*לעזור לאנשים. להרגיש משמעותית, תורמת ולהיות מסוגלת להמשיך לעסוק בזה.
*לקום בבוקר להרגיש טוב ולדעת שיש לי עבודה ללכת אליה ומשפחה לחזור אליה ואני בריאה יחסית.
כל אלה דברים פשוטים שפשוט עושים לי טוב.

נכתב על ידי coralya , 28/6/2010 22:06  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של coralya ב-29/6/2010 17:11
 



דימוי עצמי, ביטחון עצמי.


דווקא במצבים קשים, מצבי משבר, אני שומעת לפעמים משפטים המהדהדים בראשי מהילדות.. יש מעין קלטת בה חוזרים משפטים שנאמרו לי ועלי. המעניין הוא שהמשפטים שמגיעים באופן אוטומטי הם משפטים שליליים. ''את לא יכולה''.. את לא יודעת''.. אף פעם לא תלמדי..( לנהוג, לעשות כסף.. השלם את החסר).בעבר שמעתי אותם מהסביבה אבל כיום הם מעין קול פנימי- בו אני מדברת לעצמי. מאוכזבת מעצמי, כועסת על עצמי..ואני לא יחידה. אם תנסו לשחזר משפטים שנאמרו לכם או עליכם בילדות ומהם המשפטים שאתם אומרים לעצמכם, תמצאו ודאי את ה''קלטת'' שלכם.

אז איך נלחמים בזה?

כיום אני כבר די מיומנת. ברגעי משבר סיגלתי לי מנהג: לחשוב על רגעי הצלחה בחיי. לנסות לדמיין אותם על כל פרטיהם- מה קרה, מי היה שם, מה אמרו, מה הרגשתי וכ''ו.

אני מלמדת את ''שיטות דפנה'' גם לבת הגדולה שלי. זה לעולם לא מוקדם מדי. ביקשתי מבתי לרשום על דף,תכונות או כישורים והתנהגות שלה שהיא מרוצה מהם..בהתחלה זה לא היה קל. היא טענה שאין. אבל אחרי המשפט הראשון הופיעו משפטים נוספים.

בהמשך ביקשתי ממנה לפנות אל שני אנשים ולשאול אותם את אותה שאלה- שיציינו כח חיובי בה.נקודה חיובית. לאט לאט גדל אוצר המשפטים החיוביים. ביקשתי ממנה לעיין בדף ברגעי משבר (כשאני לא נמצאת).

 באתר ראובן סדן מיקוד להצלחה קואצ'ינג ל adhd מתאריך 26.5.10 ( אתר מומלץ לא רק לאנשים עם adhd )מופיע קישור לסרטון חמוד בו הילדה ג'סיקה נותנת לעצמה חיזוקים.היא עושה את זה באופן טבעי. אני ממליצה לנסות..וגם ללמד את הילדים.

נכתב על ידי coralya , 21/6/2010 21:28  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של coralya ב-7/8/2010 08:58
 



זכרונותיה של גיישה ישראלית ביפן או:גייג'ין- ג'ינג'ית ביפן. (חלק א'- נימוס)


לפני עשרים ומשהו שנים טיילתי ביפן. למען האמת לא הייתי גיישה אבל הכותרת מצאה חן בעיני. ( אפשר להאשים את טליק מהבלוג ''פנימי גובלן'' .שכתב על חשיבות כותרות של פוסטים?). אבל גייג'ין ( זרה) וג'ינג'ית בהחלט הייתי.( וג'ינג'ית עודני).
זמן קצר לפני הטיול פגשתי זוג חברים של הורי. ''את לא רצינית'' אמרו לי. ''מה פתאום מזרח רחוק? והוסיפו:''נו, את תטוסי ליפן כמו שאנחנו נטוס ליפן''. '' אם כך, כנראה ניפגש ביפן ' אמרתי להם ''בנימוס''.
לאחר הטיסה ליפן, כבר בתחנת הרכבת התרשמתי מהמוני היפנים שנראים כמו נהר אנשים או עדר נמלים ( כולם נראים זהים) כל אחד הולך במהירות רבה ליעדו. הם לא מישירים מבט אבל גם לא נתקלים זה בזה.הכל נקי להפליא ועובדי נקיון בעלי כפפות לבנות מבהיקות עמלים בשקדנות. עובדי רכבת תחתית אחרים (גם הם במדים מבהיקים וכפפות לבנות) תפקידם בחיים הוא לדחוף אנשים לקרונות עמוסים והם דוחסים את הקרון באנשים. הכל בשקט מוחלט ובנימוס .
ברכבת ישבו לידנו שתי יפניות- צעירה ומבוגרת. במשך כחצי שעה המבוגרת דיברה והצעירה הגיבה אך ורק בקריאות שמביעות הקשבה. ביפן ההקשבה היא הקשבה פעילה מאוד מלווה בקריאות בקול רם : '' סו דס נה''( כך זה הא?). תארו לעצמכם שיחה בטלפון ביפן. המקשיב חייב לאמר בקול רם ובהתלהבות אמירות כגון:''מה, באמת? מה אתה אומר! וואו מדהים!. בשלב מאוחר יותר נתקלתי בהקשבה הפעילה גם בטלויזיה כאשר שני הקריינים- ה''מיקי חיימוביץ' ו''יעקב איילון'' שלהם מופיעים. כשהאחד מדבר האחר משמיע את קריאות ההתפעלות שלו ''האם זה כך! מה אתה אומר'' ו''הייתכן''תוך קידה מנומסת מדי פעם . המצלמה מתמקדת בשניהם בו זמנית כדי להראות את התגובות של השותף ה''שקט''.
כללי הנימוס ביפן מאוד נוקשים. הצעיר מכבד את המבוגר. כשהמבוגר מדבר הצעיר שותק. חשבתי איזו סבלנות יש ליפנית הצעירה ש''חופרים'' לה במשך נסיעה ארוכה. ואיך אני הייתי מגיבה כלפי אמא שלי בסיטואציה זהה?
הנימוס היפני מתבטא גם בקידה. כשיפנים נפרדים זה מזה הם כמובן קדים. הבכיר פחות שהוא בדרך כלל גם הצעיר יותר קד קידה עמוקה יותר. הכל ברור. אבל כששני יפנים שמעמדם דומה נפרדים, יש בעיה. מתחילה שרשרת קידות כשכל אחד קד נמוך מהאחר ומתחשק לאמר להם''יאללה יאללה, תישארו כאן עד מחר?''.

 במסגרת כללי הנימוס ביפן, מאוד לא מנומס לאמר ''לא'', ובכלל להשיב בשלילה. בהמשך שהייתי ביפן היינו אמורים לערוך נסיעה למקום רחוק כדי להיפגש עם מכר יפני. רמי, שותפי לטיול, טילפן ברגע האחרון למכר והזכיר לו שאנחנו בתחילת דרכנו אליו. הוא שאל האם זה בסדר, והיפני אמר שזה בסדר. הוא מחכה. ואז רמי נזכר בנימוס היפני ושאל: ''אולי כדאי שלא נגיע?'' '' נכון'' אמר היפני. ואז הסתבר שאין שום סיכוי שהיפני יכול היה להיפגש איתנו. היינו אמורים לעשות את דרכנו הארוכה לשווא, אבל מבחינת החבר היפני שלנו תשובה שלילית היא בוטה מדי ..

גם לדבר על דברים באופן החלטי או פסקני מאוד, לא מנומס ביפן. הניסוח חייב להיות עקיף ועמום. דוגמה לכך קיבלנו כששאלנו מכר יפני אחר מה שלום אשתו. התשובה היתה :'' בסדר, אבל אולי מעט טיפה בעייתי, כי אולי, ממש קצת, הרגל שלה שבורה''. שזה בערך כמו להיות ''קצת '' בהריון.
כשהגענו לתחנה בה ירדנו מהרכבת ראינו קטטה בין רוכלים. האחד הכה את האחר הנמוך הרזה ממנו מכות נמרצות תוך קללות וגידופים. גם כשהמוכה שכב שרוע על הארץ הוא המשיך לבעוט בו. סביבם נאסף קהל וצפה במחזה. הייתי מזועזעת לחלוטין וניסיתי לאמר להם ''פוליס''. אז עוד לא ידעתי שהם לא ממש מבינים אנגלית. הבטתי ביפני שעמד לידי וראיתי שהוא מחייך ומרוצה מקרב האיגרוף חינם שנקרה בדרכו. המוני האנשים שצפו באלימות לא ניסו להפריד בין הניצים, או לטלפן למשטרה.

תקריות אלימות הן נדירות ביפן אבל אני נחתתי הישר לתוך תקרית שכזו. הניגוד בין הנימוס היפני לבין התוקפנות המתפרצת ו(חוסר) התגובה למקרה אלימות, הפתיעו אותי מאוד .
בהמשך נתקלתי בניגודים רבים. יפן היא למעשה ארץ שהמאפיין אותה הוא ניגודים.

 ביפן כשנכנסים לחנות נשמעת ברכה לכל מבקר: ''הירשיימסן'' - ''ברוכים הבאים''. כשנכנסים למסעדה שומעים את המלצרית אומרת זאת בקולה הצפצפני, את המלצרים האחרים מברכים ואפילו קול הבס של הטבח נשמע ממעמקי המטבח בברכה. כשנכנסים לכלבו והדלתות נפתחות באופן אוטומטי, רמקול משמיע את הברכה לכל אורח שנכנס.

כך השמיעה לי יפן את הברכה ''ברוכה הבאה'' .כך שמעתי את ה''הירשיימסן'' שלי בתחילת דרכי ביפן.
טליק ( ''פנימי גובלן''), חותם את הפוסטים שלו ב''תהיו טובים''. אני רוצה לחתום פוסט זה באופן הולם ב'' תהיו מנומסים- אבל לא בהכרח כמו היפנים''.
קונבנווה ( לילה טוב) בינתיים.

נכתב על ידי coralya , 15/6/2010 21:38   בקטגוריות אופטימי, ביקורת, שחרור קיטור, יפן, מזרח רחוק, טיול בחו''ל, אנתרופולוגיה  
27 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של טליק ב-22/6/2010 12:00
 





הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , 40 פלוס , משפחתי וחיות אחרות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לcoralya אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על coralya ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)