לקראת השנה החדשה, זה הזמן להתחדש בהרגלים חדשים ולבדוק את ההרגלים הישנים. זה נכון לגבי תחומים רבים. אחד התחומים הוא תחום העבודה. נסו לחשוב מה אתם עושים ( או לא עושים ) באופן אוטומטי והאם כדאי וניתן לבדוק ואולי לשנות הרגלים שלכם.
ראובן סדן כתב באתר ראובן סדן מיקוד להצלחה אימון לadhd
adhd http://adhdsuccess.co.il/?p=202
פוסט בשם ''רשימת דברים לא לעשות- 10 הרגלים להפסיק עכשיו.''
בהשראתו כתבתי מנסיוני את הגרסה שלי.( לא לפי סדר חשיבות)
1.כשיש לכם יום עמוס- (אני מסכימה עם ראובן סדן) לא כדאי לקרוא מיילים מיד בבוקר. ביום כזה הציבו בפני עצמכם קודם משימה. לדוגמה: סיימו מטלה אחת או שתיים ורק אז תנו לעצמכם ''פרס'': קריאת המייל או טלפון לאדם קרוב או קניית ממתק קטן.. משהו שעושה לכם הרגשה טובה.
2. אל תנסו לרצות את כולם כל הזמן. פשוט כי לא תצליחו. אם תיכנסו למחוייבות ותיכשלו בה, יווצר מצב הפוך מזה שקיוויתם לו- כולם יכעסו עליכם. לכן מוטב לחשוב על סדר עדיפויות , ואם לא בטוחים- לשאול את נותן המטלה מהו סדר העדיפויות מבחינתו.
3.אל תהיו משימתיים מדי ובלבד. התעניינו בסובבים אתכם במקום העבודה. בתקופות פחות עמוסות, ערכו שיחת בוקר קטנה, אמרו בוקר טוב לכולם, זכרו לברך ביום ההולדת , זכרו להתעניין מה שלום הנכד, איך היה הטיול בסופ''ש וכ''ו. לסובבים אתכם תהיה הרגשה טובה יותר וגם לכם יהיה יותר כיף במקום העבודה.
4. אל תתנצלו על עצם קיומכם. אל תשדרו הרבה מדי חוסר ביטחון ואל תאמרו מישפטים המביעים זילזול בעצמכם או ביכולותיכם. מישהו עלול להשתכנע שאתם צודקים ואם זה המנהל או המנחה .. זה לא לטובתכם
5. אל תפסיקו או תסתרו מישהו שמחמיא לכם. התגובה המותרת היחידה- ''תודה רבה''...( ורק כשהוא סיים להחמיא) ו''די,תמשיך..'' (:
6. אל תספרו לחברים בעבודה דברים אישיים מדי או מביכים מדי שאחר כך אתם עלולים להצטער שסיפרתם.
7.אל תצפו לקבל פידבק חיובי מהבוס. יהיה נחמד אם זה יקרה, אבל במקרים רבים זה כמו לצפות לזכות בפיס. שאבו את הסיפוק מעצם העבודה, מידיעה שלכם שאתם תורמים, מהבעת תודה של לקוחות או.. מהשכר.
8.אל תשכחו לפרסם. הגיתם רעיון חדשני? עשיתם עבודה טובה? נהדר! לפי משפט חכם:''עשית ולא פירסמת- לא עשית''. חלק מתכנון ביצוע הוא תכנון הפירסום של הפעילות.
9.אל תגיבו מיידית ובאימפולסיביות. דחו את התשובה, סיפרו עד עשר. כשהפולניה מהמשרד שואלת שאלה אישית מדי וחטטנית, שאלו אותה בחזרה ( ובחיוך, זה יוציא אותה מדעתה): ''מדוע זה מעניין אותך לדעת?''.וכשהיא תסיים להסביר, שנו נושא או לכו לדרככם בלי להשיב.
לימדו לענות תשובות דיפלומטיות כמו: ''אני אבדוק את הנתונים ואחזור אליך עם התשובה'' לגבי דברים שצריך לחשוב איך לענות עליהם.
10.אל תשכחו שיש לכם חיים מעבר לעבודה. ( ויש לכם, נכון? ) מבחינת סדר יום אל תדחסו הרבה מדי ליום אחד: כשבערב אתם הולכים לאספת הורים בבית הספר, נסו לתכנן יום פחות עמוס בעבודה. כשבעבודה צפוי לכם יום עמוס, אל תזמינו חמישה חברים לבן שלכם באותו יום.
''יש לכם חיים'' אומר שגם אם בעבודה אתם עמוסים, זיכרו להשקיע: בבן הזוג, בילדים, באמא שלכם, בחברים ו..כן, גם בעצמכם ובמה שעושה לכם הרגשה טובה. עשו זאת כדי שיהיו לכם אנרגיות להמשיך וגם כי עובדים כדי לחיות אבל לא חיים כדי לעבוד.