לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בלוג הצ'ופרים והמתנות הרשמי של ישרא-בלוג

Avatarכינוי: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


6/2011

ישרא-בלוג שמח לחלק לכם את הספר "ההכתרה" של בריס אקונין


ושוב אנחנו שמחים לחלק כאן בישרא-בלוג ספיישל דברים שווים ואיכותיים שנוצרו על ידי הבלוגרים שלנו. הפעם אנחנו מציעים לכם את "ההכתרה", הספר השביעי בסדרה הבלשית "תיבת פנדורין" של הסופר בוריס אקונין. אקונין אמנם עדיין לא בלוגר שלנו (עד כמה שידוע לנו), אבל יגאל ליברנט, המתרגם שלו לעברית, הוא בעל הבלוג סמוראי הכורסא, בלוג שבו הוא בין היתר גם כותב על מלאכת התרגום. 20 הבלוגרים הראשונים שיענו נכונה על החידון, יזכו מאיתנו לקבל את הספר הביתה. כדי לענות על החידון, תצטרכו להוכיח בקיאות והכרות עם דמותו של פנדורין, גיבור הסדרה. אם עוד לא יצא לכם להכירו, אנחנו מזמינים אתכם בחום להתחיל.


ההכתרה בוריס אקונין

על הספר:

השנה היא 1896. רוסיה אחוזת התרגשות לקראת חגיגות ההכתרה של הקיסר החדש ניקולאי השני, הצאר האחרון. אבל גם לפושע המסוכן ביותר בעולם יש תוכניות: הוא חוטף את אחיינו הרך בשנים של ניקולאי, תובע ככופר נפש יהלום יפהפה מן האוסף המלכותי, ומאיים לחבל בהכתרה. ברוסיה כולה יש רק אדם אחד המסוגל למנוע את השערורייה עצומת הממדים.

אֶראסְט פֶּטרוֹביץ' פַנְדוֹרין, בעברו יועץ ממלכתי וכעת אזרח פרטי ואישיות בלתי רצויה במוסקבה, שב אליה בהכתרה, הרומן השביעי בסידרה "תיבת פנדורין", כדי להיאבק ביריב ותיק ומר.

בוריס אקונין כתב כהרגלו רומן בלשי מרתק, מפתיע ומלא הומור חד, השוזר יחדיו אירועים היסטוריים אמיתיים בעלילה סוחפת, שאותה עיצב כמחווה לכמה מגדולי הספרות האנגלית לדורותיה – מווילקי קולינס עם אבן הירח, דרך ארתור קונאן דוֹיל עם הבעיה הסופית של שרלוק הולמס ועד שארית היום עטור הפרסים והשבחים של קאזוּאוֹ אישיגוּרוֹ.

לקורא העברי מזומנת האפשרות לצלול אל תוך העולם הזוהר של חצר הקיסרות הרוסית על תככיה, אוצרותיה וסודותיה הכמוסים ביותר.

 

מרוסית: יגאל ליברנט. הוצאת ספרי עליית הגג וידיעות ספרים.

 

"לעיתים רחוקות מופיע סופר שמצליח להפתיע גם את התובעניים שבאוהבי הספרות הבלשית... אקונין הוא אמן המסתורין." The Guardian

"אקונין כותב פרוזה מופלאה, מתוחכמת, הספוגה במלנכוליה סלאבית. כתיבתו מחזירה אותנו אל גדולי המאה התשע־עשרה." Time

 

חידון והרשמה:

 


נכתב על ידי , 2/6/2011 14:24  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-12/6/2011 21:06




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לישרא-בלוג ספיישל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ישרא-בלוג ספיישל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)