לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 


"פנימי גובלן" הוא מונח שלקוח ממערכון של הגשש החיוור המדבר על סוג של תפירה עילית.ככה הייתי רוצה שיחשבו על הכתיבה שלי,סוג של כתיבה עילית .
כינוי:  טליק

מין: זכר

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2012    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2012

פוסט מתכונים


טוב אז ככה

ראשית אזהרה,אני טבח מתחיל,אתם יודעים מה,אני לא טבח אפילו,אני מבשל להנאתי ועדיין עושה טעויות,

לכן אני לא מתיימר כאן להמציא את הגלגל,לא ללמד אף אחד ,ודאי לא גדולים ממני דוגמת בשלניות כמו גם אמא יקירתי, או כל אחד אחר ברמתה לצורך העניין

בואו נגיד שהמתכונים כאן וההערות על צורת ודרך ההכנה יכולים לעזור למתחילים כמוני.

 

את המתכונים צילמתי באינסטגראם,העברתי למייל ומשם לכאן ואם תראו כתמים על ספר הבישול הקדוש של אהרוני,זה בגלל חדוות היצירה והצפיפות במטבח:-)

 

קרדיט מגיע לאישתי האהובה שבלעדיה,נו אתם יודעים, בלעדיה  לא קורה כלום והיא עזרה ,תמכה ,טעמה,נתנה עצות והוסיפה מנסיונה וגם לבחורה בשם עדי איפרגאן מהטוויטר שהיא בשלנית שעל בישוליה אומרים "תיסלאם אידק" (תבורכנה ידייך)

 

בחג השני אתמול ארחנו את סבתא נ. לארוחת צהריים,בשביל  אחד כמוני שלא מנוסה בבישולים צריך לומר שזו הייתה טעות להזמין לשעה 12:30 את האורחת.

זה אומר שהיינו צריכים לקום מוקדם,לסדר את הבית וגם לבשל

כי כשאורחים באים אתם יודעים צריך להעיף את הכביסה הלא מקופלת מהסלון,לטאטא את הבית ,להכניס הכל לחדר השינה שלנו ולנקות את האמבטיה של הילדים שברגיל נראית כמו  חורבה כי אנחנו לא נכנסים לשם והכל שם בלאגן.

 

אם משהו מכל הביקור הזה היה כדאי אפילו יותר מהבישול ונקיון הבית זה שהאמבטיה של הילדים יכולה היום לעבור מסדר מג"ד

 

עוד דבר קטן,סבתא נ. צמחונית וזה אומר לבשל דברים שברגיל אני לא אוכל

 

ועוד דבר קטן לפני המתכון הראשון:

 

כדאי לקרוא בעיון את מרכיבי המנה ולסדר אותם על השיש,אין דבר גרוע יותר להתחיל לבשל ותוך כדי הבישול להתחיל לחפש אחרי הרוזמרין או האורגנו או להתחיל לקצוץ עלי נענע באמצע הבישול,לא מומלץ,סדרו את כל המרכיבים על השיש ואז תתחילו לבשל,סדר כמו בכל דבר ,צריך להיות:-)

 

רצוי מאוד לעקוב גם אחרי ההמלצות של הספר על אופן ההכנה,זה עוזר.

 

ועוד דבר קטן

בכל מקום שכתוב שמן זית,תשתמשו בשמן רגיל,השפים האלה שכותבים ספרי בישול או שמצלמים תוכניות בישול,לא באמת יודעים כמה עולה שמן זית

ושמן זית יקר וזה לא באמת משנה אם משתמשים בשמן קנולה רגיל שעולה ב20 שקל פחות

ועד שהבנתי את זה גמרתי חצי בקבוק שמן זית,אנחנו העממיים לא יכולים לבזבז כל כך הרבה שמן זית,זה יקר אהרוני

 



אז זה ריזוטו עם עגבניות,עד שלא עשיתי לא ידעתי שהיה איזה גאון שפשוט המציא את העניין של קופסא גדולה עם עגבניות קלופות

פשוט גאוני,אין מילים וריזוטו למי שלא ידע כמוני עד שלשום,זה פשוט אורז עגול

 



 

אז זה ההמתכון של הריזוטו,אני עשיתי כמות פחותה מההצעה במתכון ,גם ככה זה יצא לגדוד

המנה יצאה באמת טעימה להפליא,אבל את זה אישתי אמרה וגם סבתא נ. אני לא אוהב את סוג האוכל הזה בעיקר כי האורז יוצא קצת רטוב

אה,וגם לא שמתי אבקת מרק,יהל אמרה שלא צריך ואני זוכר איך כל השפים הגדולים מתעבים אבקת מרק,ביננו אין לי מושג למה, אבל מכיון שיהל אמרה לא לשים,אז לא שמתי

 



זו הייתה מנה נוספת,האמת ששכחתי לצלם אותה,גם היא לא משהו שאני אוכל ביום יום אבל גם יהל וגם סבתא נ. אמרו שיצא אחלה,אז בסדר

 



זאת מנה שנקראת ברוטסקה עם עגבניות ושום,די קלה להכנה,בניגוד לשתי המנות שהבאתי היא גם טעימה

 

והנה המתכון שלה

היה קשה לצלם כפי שאתם מבינים

 

בנוסף עשינו אורז רגיל,סלט גזר,סלט חסה ,סלט כרוב את כל זה עשתה יהל

ושניצלים לילדים

 

בפעם הקודמת שבישלתי  עשיתי עוף עם ערמונים וגם כאן בפעם הראשונה גיליתי שבהיפר מוכרים חבילות של ערמונים קלופים ,100 גר החבילה



זאת מנה נהדרת ,יצאה נהדר ומאוד טעימה,אני לא אוכל ברגיל עוף אבל עוף ביין אדום ,עם רוטב סויה ,מושחם,עם תבלינים והערמונים יצאה מנה  מהאגדות

 



זו המנה שהלכה עם העוף בערמונים,פסטה עם עגבניות קלופות,יצא מאוד טעים,אני לא חסיד גדול של פאסטות ,נראה לי אוכל אוורירי,אבל זה יצא מאוד טעים

 



זו מנת העוף

 



זאת כאמור מנת הפאסטה עם העגבניות  אפשר לדעתי לוותר על גבינת הפרמזן שמפזרים לפני שמגישים את המנה,לא מרגישים אותה  בערב רב הטעמים הנדרים שמרכיבים את הפסטה

 

זהו חברים:

ככה נראה שולחן ערב החג שלנו,שכלל אגב גם קוסקוס,תשמעו,אני אוהב אוכל מרוקאי,זה מטבח מדהים,אני אוהב מוזיקה מרוקאית,יש זמרים נהדרים ששרים את סוג המוזיקה הזאת, אבל אני לא אוהב קוסקוס,לא מבין מה יש במנה הזאת,לא מדברת אלי,לא עושה לי כלום,גם ג'חנון אגב אני לא אוהב #נא אנפלו

 



לפני סיום אומר שאני מתכוון לארוחת השבת ביום שישי לעשות מנסף אם למישהו יש עצות כאן זה הזמן וזה המקום

 

אה וכהוקרה  על תחילת דרכי כטבח קיבלתי מסבתא נ. סיר בישול וסינר,מבטיח תמונות ביום שישי

 

אני סיימתי תיהיו טובים

נכתב על ידי טליק , 9/10/2012 08:36  
46 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של טליק ב-12/10/2012 05:43




461,824
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , ספורט , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לטליק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על טליק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)