הייתי צריך להספיק לבשל לפחות חלק מהדברים עד 11:15 בבוקר כי אחכ הייתי צריך לנסוע למלא דלק,ולנסוע לעבודה של יהל לאסוף אותה ולנסוע לירושלים לבקר את סבתא נ. שקת לא הרגישה טוב
כלקח לעצמי אומר שזה בסדר להתחיל לבשל ביום חמישי אחר הצהריים,ככה זה לא יוצא לחוץ כל כך,אבל אני טירון אני ורק עכשיו הבנתי את העניין,מה גם שאתמול דחסתי קניה במכולת ואצל הירקן ואחכ חזרתי הבייתה ,בגשם המעצבן הזה שפתאום הגיע:-)
אז כהתחלה עשיתי אורז לבן לילדים ואחכ עשיתי תפוחי אדמה אפויים בשום,שמן זית ורוזמרין,אני הוספתי 2 קפיות סילאן והורדתי לתערובת גם צ'ילי מתוק בערך 2 כפות
הבעיה שבגלל שהייתי לחוץ בזמן סגרתי את התנור ב11:15 כשתפוחי אדמה לא אפויים לגמרי וחשבתי שכשאחזור אתן להם עוד קצת
אבל כשחזרתי הם ניהיו אפויים ,כנראה התנור גם כשהוא כבוי סיים את האפיה שלהם,יצאה מנה נהדרת ,באמת
אחכ עשיתי קישואים עם בשר טחון,חתכתי את הקישוא הוצאתי את הליבה שלו נתתי לו צורה של דוגית ושם מילאתי בשר טחון, שמתי את הקישואים ו2 פלפלים ממולאים בסיר (מילאתי 2 חצאי פלפל אדום כי נשאר לי בשר טחון) ובישלתי עם רסק עגבניות שאחרי שהרתחתי אותו הורדתי את האש ונתתי בישול ארוך על אש נמוכה של כשעה ומשהו
גם זה לא תבשיל שקשה לעשות
נסענו לירושלים,היינו אצל סבתא נ היא מרגישה או לפחות הרגישה אתמול בזמון ביקורנו לא רע וחזרנו הבייתה
יהל שקמה אתמול מאוד מוקדם לעבודה נפלה לשנצ ארוך והשאירה אותי לבד במטבח
ונאלצתי להתמודד לבד עם הפלאו בג'יג'
למי שלא יודע מה זה פלאו בג'יג' אומר שהמאכל הוא עירקי מסורתי שמורכב בגדול בעוף ואורז
אני עשיתי אותו קצת אחרת מהמתכון ולגם אמא כפי שהיא אמרה לפמה בפייסבוק יש טיפים נוספים לעשיה
אני עשיתי ככה
לקחתי 2 ירכי עוף,זרקתי בסיר, כיסיתי במיים,הוספתי קופסה אחת של רסק עגבניות והבאתי לרתיחה,בדיעהד קופסה שלמה של רסק עגבניות זה יותר מידי ל2 ירכיים,כדאי להסתפק ב2-3 כפות
מוסיפים מלח ןפלפל ,אני לא הוספתי אבקת מרק כמו שכתוב במתכון,אישתי לא מרשה לי,לא שאלתי למה
אחרי שרתל מנמיכים את האש ומבשלים עד שאפשר לנעוף מזלג בעוף ולהרגיש שהוא רך,ברור לי שזה קצת הזוי אבל זה מה שכתוב במתכון אנה עראף
אחכ כשהעוף מוכן מוציאים אותו לצלחת ומחכים שיתקרר,כשזה קורה,מפרקים אותו ואת אמא שלו
(את העוף,את העוף) ושומרים רק את נתחי הבשר בצלוחית בצד
בסיר בו התבשל העוף יש לנו מרק אדום כזה,שמים אורז ,(אני שמתי אורז פרסי מובחר) לפי כמות האנשים האוכלים ,אני שמתי 2 וחצי כוסות אורז וזה יצא הרבה)
מבשלים אותו כמו אורז רגיל רק יותר זמן ולא להבהל שהאורז נשאר רטוב,ככה זה צריך להיות
בנתיים על מחבת ללא שמן מטגנים בצל קצוץ,כשזה מזהיב תוסיפו את נתחי העוף כשאתם מ וסיפים למחבת מעט שמן
במתכון כתוב לטגן במחבת נפרדת את השקדים המקולפים,אני הוספתי אותם למחבת עם הבצל והעוף בתוספת צנוברים ולסוף גם ה וספתי צימוקים שנתתי להם מעט זמן במחבת
כשאתם רואים שנתחי העוף מקבלים צבע מכבים את האש
עכשיו הגיע זמן הצילחות,אני אומר לכם משהו,עד שהתחלתי לבשל לא יחחסתי חשיבות לצילחות אבל איזה כיף ענק זה לשים את האוכל בכלי נאה לקשט אותו לצלם ארותו לעלות אותו לפייסבוק לטוויטר לאינסטגראם ולהתחיל לקבל מבול של מחמאות
בקיצור לקחתי צלחת נאה סידרתי עליה את האורז ומעל הוספתי את נתחי העוף,השקדים הצנוברים והצימוקים,התבשיל יצא מדהים
אישתי פתחה עין גרגרה משהו והתהפכה לצד השני ורק אחכ שהתעוררה שפעה מחמאות
ככה הוא נראה
והוא גם טעים,אמרתי כבר ?
תשאלו את גם אמא על טיפים שלה לבישול,אני אמשיך הלאה למנה הבאה שאכין
כנראה חורשט טבזי ועלי גפן ממולאים באורז ,אבל עד יום שישי הבא הכל יכול להשתנות
לסיום באדיבות האתר בייגלה קבלו את זה
קטמון ואזור אהובותי שיחקו אתמול אחת נגד השניה ויצאו בתיקו,טוב לי ככה